به گزارش خبرگزاری حوزه، ولی الله سیف در حاشیه بازدید از ضریح مطهر حرمین امامین عسکریین (ع) در قم در جمع خبرنگاران هدف از دیدار با مراجع تقلید را استفاده از رهنمودهای ایشان دانست و گفت: لازم بود پیش از این ها خدمت مراجع و علما می رسیدم، اما خواستم با ارائه گزارشی از شرایط اقتصادی کشور و شرایط تورم خدمت بزرگان برسم و در این دیدارها حامل سلام گرم حجت الاسلام دکتر روحانی ریاست محترم جمهور نیز بودم.
*ادعای غیر ربوی بودن نظام بانکی را نداریم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مراجع تقلید در دیدارهای خود بر اجرای بانکداری بدون ربا تاکید داشتند چه اقداماتی در این زمینه انجام خواهید داد، گفت: بنده این ادعا را ندارم که آثاری از ربا در نظام بانکی وجود ندارد، اما قطعا دستورالعمل ها و آئین نامه های اجرایی کاملا غیر ربوی است و هیچ گونه شبهه ای از ربا ندارند.
رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: اشکال گرفته شده در مورد شیوه اجرا در بعضی از شعب نظام بانکی است که شبهاتی از جنبه ربوی پیدا می کنند که ما وظیفه داریم جلوی فعالیت آن ها را در این زمینه بگیریم.
*برای حذف ربا مجدانه تلاش می کنیم
رئیس بانک مرکزی از جدیت و اطمینان بیشتر به جامعه و مردم برای القای دغدغه و وسواس حذف ربا در نظام بانکی را از سوی بانک مرکزی خبر داد و ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم این مسئله فقط با عزم جدی و انجام وظیفه بانک مرکزی حل نمی شود و ما نیازمند عزم مشتریان نظام بانکی نیز هستیم تا آن ها جدیت داشته باشند ربا را وارد کار و کسب خود نکنند.
*باید به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم
سیف تحقق بانکداری بدون ربا را بخشی از وظیفه بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: وظیفه ما نگاه به آینده است و ما نباید صرفا به بانکداری بدون ربا قانع باشیم و باید به سمت ایجاد بانکداری اسلامی حرکت کنیم و امیدوارم در دوره این مدیریت گام های مثبتی برداریم.
*در زمینه اخذ دریافت دیرکرد نیازمند بانگری هستیم
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینک ه با وجود فتوای مراجع تقلید در خصوص حرام بودن جریمه دیرکرد، چرا این مسئله از جریان بانکی حذف نمی شود، اظهار داشت: ما در مورد پرداخت به موقع تسهیلات که براساس ضوابط تصویب شده شورای نگهبان است وجه التزام داریم.
رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: وجه التزام در مورد مشتریانی است که توانایی پرداخت اقساط را دارند، اما عامدانه پرداخت نمی کنند اما افراد نیازمندی نیز مشاهده می کنیم که برای اقساط دچار مشکل پرداخت هستند و به همین دلیل جریمه دیرکرد نیز به آن ها تعلق می گیرد و ما در این زمینه نیاز به بازنگری داریم و امیدوارم بتوانیم این دو بخش افراد را تفکیک کنیم.
سیف همچنین در خصوص ایجاد بانکداری اسلامی نیز گفت: امیدوار هستیم با کنترل تورم و ایجاد شرایط باثبات در اقتصاد کشور زمینه رشد و بالندگی بانکداری اسلامی را به نحوی ایجاد کنیم که مردم بتوانند تفاوت ها را با بانکدار ربوی درک کنند.
*مطالبات بانکی باید سریعتر وصول شود
وی همچنین بر دریافت بدهی کلان 84 هزار میلیاردی بدهکاران بانکی تاکید کرد و گفت: بانک ها با دریافت این منابع می توانند با دراختیار دادن تسهیلات به تولیدکنندگان به رونق اقتصادی کمک کنند و این منابع هیچ گونه آثار تورمی نیز ندارد.
رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: هر قدر بتوانیم مطالبات بانکی را وصول کنیم، قدرت نظام بانکی را در راستای اعطای تسهیلات کشور افزایش می دهیم و امیدوارم با حمایت هایی که قوه قضائیه از نظام بانکی دارد، کار را به نتایج مطلوب بکشانیم.
*درصد مطالبات غیرجاری بانکی کشور غیرطبیعی است
سیف افزود: درصد مطالبات غیرجاری بانکی کشور بالای 14 درصد است درحالی که تا 3 درصد رقم طبیعی است.
*منابع قرض الحسنه برای اعطای وام ازدواج نداریم
رئیس بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه مبنی بر اینکه با وجود صف دو میلیونی زوج های جوان برای دریافت وام ازدواج، چرا بانک ها تسهیلات نمی دهند، گفت: تسهیلات برای امر ازدواج از منابع قرض الحسنه صورت می گیرد اما اگر منابع قرض الحسنه در نظام بانکی به اندازه نیاز جمع آوری نشود این مشکل را خواهیم داشت.
سیف در پایان تصریح کرد: در حال تلاش هستیم تا زمینه هایی را ایجاد کنیم که منابع قرض الحسنه با جاذبه بیشتری در نظام بانکی افزایش یابد و ان شاالله وضع در آینده بهتر می شود.
انتهای پیام/313 /33