خبرگزاری حوزه/ هشتاد و هفتمین شماره از مجله کلام اسلامی فصلنامه علمی-تخصصی موسسه تعلیماتی-تحقیقاتی امام صادق(ع) منتشر شد.
در این مجله که دارای رتبه علمی-پژوهشی است مطالب متنوعی در حوزه کلام اسلامی در حوزه ها و قالبهای مختلف به چاپ رسیده است.
عناوین و نویسندگان مقالات این شماره عبارتند از ریشه های پدیده تکفیر در گذر تاریخ، جعفر سبحانیف فاعلیت خداوند در معجرات، علی ربانی گلپایگانی، ابن تیمیه و خلافت حضرت علی، پیام عبدالملکی، پاسخ به شبهات وهابیان بر رویت سفارش عایشه به توسل به پیامبر پس از وفات، محسن عبدالملکی، بررسی حدیث «کان الله ولم یکن معه شیء» قاسم محبی، روش شناسی سید مرتضی در علم کلام، علیرضا امامی میبدی، گزارشی از عملکرد و عناوین نقالات فصلنامه کلام اسلامی، گزارش دفاعیه پایان نامه «دین و عقلانیت» و چكيده هاي عربي خضر ذوالفقاري و بالاخره چكيده هاي لاتين که به قلم سيد روح الله موسوي تحریر شده است.
این نوشتارها و مقالات کلامی در ادامه مجموعه مطالبی است که با عناوین مختلفی که از جمله می توان به معناشناسی گزاره های دینی، نقد مبانی هرمنوتیکی شلایرماخر، پاسخ ابن سینا به پارادوکس عنایت الهی و وجود شر در عالم، حدیث غدیر و شبهه شکایت از امیرالمومنین نزد پیامبر اکرم، آیه مخلفین و مسئله خلافت از دیدگاه متکلمان و مفسران اسلامی، صحیفه جامعه و علم امام و نشانه های معاد جسمانی در عهد قدیم و عهد جدید اشاره کرد در دو شماره اخیر این مجله از سوی هیئت تحریریه مورد توجه و تحقیق و پژوهش قرارگرفته است.
در مجله کلام اسلامی نوشتارهایی به قلم عبدالحسین خسروپناه، سید محمود مرتضوی شاهرودی، حسین رهنمایی، مهدی رادفر، حامد دژآبادی، رضا برنجکار، شکوه منظم و... دیده می شود.
مجموعه مقالات این شماره از مجله کلام اسلامی موضوعاتی از کلام قدیم و جدید را شامل می شود و گستره خوبی را فرا روی مخاطبان خویش می گشاید.
گستره ای که از مباحث تکفیر در تاریخ جهان اسلام، گرفته تا نکاتی رد بابا علم کلام و دین و عقلانیت گرفته تا بررسی احادیث کلامی گرفته را شامل می شود.
در مطلبی که در مطلع مجله و به قلم حضرت آیت الله سبحانی به چاپ رسیده موضوع ریشه های پدیده تکفیر در گذر تاریخ مورد توجه واقع شده است.
در این مطلب تلاش شده است پدیده زشت تکفیر به عنوان امری که با قوانین اسلامی کاملا مخالف است و ریشه در عصر رسول خدا دارد(ص) مورد توجه قرار گیرد.
در زمان آن حضرت دو مرتبه و توسط اسامه ابن زید و ولیدابن عقبه این پدیده اتفاق افتاد و هر دو مورد مورد نکوهش قرار گرفتند.
پس از آن دو نیز خوارج به این پدیده دامن زدند.
در این نوشتار، با اشاره به اینکه ارزش های والای انسانی از نظر قرآن و سنت مانع از آن است که به این آسانی خون انسانی هدر شمرده شود و پیامبر گرامی اسلام، پیوسته با پذیرش دو شهادت از طرف مقابل، ایمان و اسلام او را می پذیرفت و هرگز پیرامون مسایل کلامی که دستاویز تکفیری هاست سخن نمی گفت.
در این نوشتار به عناوین و سرفصلهایی مثل مفهوم تکفیر، خوارج، تکفیری های معاصر، اسامه بن یزید، ولیدبن عقبه، ملاک ایمان، ملاک کفر و خلق قرآن توجه شده است و مورد تحلیلی پژوهشی قرار گرفته است.
کلام اسلامی به صاحب امتیازی آیت الله العظمی سبحانی و مدیر مسئولی علی ربانی گلپایگانی منتشر می شود.
علاقمندان با شماره تلفن 025329251523 تماس گرفته و یا به پایگاه اینترنتی www.imamsadiq.org مراجعه نمایند.