به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، در دیدار محمد حسن حبیب الله زاده، کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن، با بیان این که ما غیر مسلمانان را به چند دسته تقسیم می کنیم و هر یک دارای حکم جداگانه ای هستند، گفتند: یکی از این گروه ها را «مستأمن» می نامیم، یعنی غیر مسلمانی که از ما مجوز ورود و امان نامه خواسته اند تا در بلاد اسلامی (به طور موقت یا دائم) زندگی کنند. مثلا کسانی که از ما ویزا می گیرند و با سفر آنها موافقت می شود، جزء این گروه هستند.
ایشان با انتقاد از مزاحمت هایی که نیروهای سعودی برای حجاج سایر کشورها ایجاد می کنند، افزودند: حجاج علاوه بر اینکه ضیوف الرحمان هستند، بر حسب ظاهر مهمان دولت عربستان می باشند، چون با ویزای رسمی وارد آن کشور شده اند، لذا نباید مورد مزاحمت و تعرض قرار گیرند.
معظم له با اشاره به فعالیت دیپلمات ها و کارکنان سفارتخانه های خارجی در بلاد اسلامی، گفتند: این افراد در امان ما هستند و نباید تا مادامی که رابطه برقرار است، هیچ مزاحمتی برای آنها ایجاد شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در همین راستا به آیه 8 سوره ممتحنه اشاره کردند و افزودند: قرآن علاوه بر عدم جواز تعرض به این گروه از غیرمسلمانان، مجوز نیکی کردن به آنان را هم داده است.
ایشان در خصوص چگونگی رابطه ما با کشورهای غیر اسلامی، تصریح کردند: روابط با آنها باید بر اساس احترام متقابل و هوشیاری کامل باشد و نباید روابط خود را با آنها به آسانی به خطر بیندازیم، چون قطع رابطه با این کشورها گاه لطمات زیادی برای ایرانیان و مسلمانان مقیم آن کشور ایجاد می کند و آنها را به زحمت می اندازد.
برپایه این گزارش، در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین علمی، نماینده جامعة المصطفی(ص) العالمیه در انگلستان و حمید مکارم، رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قم نیز حضور داشتند.