یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت‌الله شبستری

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، نفوذ پذیری، پویایی و قدمت را از امتیازات علم فقه شیعه دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، آیت الله محسن مجتهدشبستری، روز سه شنبه، در کنگره شیخ سلار دیلمی که با حضور حضرت آیت الله نوری همدانی در دانشگاه تبریز برگزار شد، با اشاره به معنی لغوی فقه ابراز داشت: فقه در لغت به معنی درک و فهم است، گاهی نیز فقه به معنی دین شناسی است، اما معنی اصطلاحی فقه، علم به احکام شرعیه از روی منابع اصلی است، در واقع علم فقه متولی سه بخش اعتقادات و اخلاقیات و احکام در اسلام است.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه علم فقه مورد ابتلای جامعه است، تصریح کرد: تمام افعال و گفتارو کردار انسان در جامعه مربوط به فقه می شود که مورد نیاز عامه است و یکی از دلایل اینکه بیشتر به فقاهت، علم دین گفته می شود، به این خاطر است که فقه بیشتر مورد نیاز انسان است.

*فتوای فقها در دل مردم نفوذ دارد

آیت الله مجتهدشبستری با اشاره به اهمیت نفوذ عمیق فقه و فتوای فقیه در دل ها گفت: وقتی یک فقیه فتوایی صادر می کند عمیقا در دل ها نفوذ می کند و در طول تاریخ نیز شاهد این مساله بودیم که فتوای میرزای شیرازی در تحریم تنباکو حتی در دربار سلطنتی نیز نافذ شد.

رئیس کنگره شیخ سلار دیلمی افزود: رهنمودهای مرجع شیعه و نایب حضرت ولی عصر(عج) حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(ره) نه تنها تحولی در تاریخ ایران بوجود آورد بلکه سبب بیداری اسلامی در جهان شد.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بعد از ارتحال امام خمینی(ره) دستورات مقام معظم رهبری خلف صالح امام و اخیرا فتوای آیت الله سیستانی در نجف اشرف در شرایط خاصی که بوجود آمده و استکبار جهانی اجیرهای تکفیری و داعشی ها را به عراق فرستاده، مردم از فتوای مرجعیت پیروی می کنند.

*قدمت و پویایی فقه شیعه

وی قدمت تاریخی را از دیگر امتیازات علم فقه دانست و عنوان کرد: برخی فکر می کنند علم فقه را پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) تاسیس کردند، اما این قابل مناقشه است، چرا که ایشان موسس و مبین و مفسر شریعت هستند، فقهای بعد از غیبت کبری هستند که فقه را صادر کردند.

امام جمعه تبریز با تاکید بر پویایی علم فقه تصریح کرد: در عین حال که ما از منابع اصلی تجاوز نمی کنیم فقه ما پویاست و به تناسب زمان و مکان شرایط است.

*فتاوای انقلابی شیخ سلار دیلمی

 آیت الله مجتهدشبستری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فتاوای انقلابی شیخ سلار دیلمی اظهار داشت: نوع فقها نرخ گذاری بر کالا را جایز نمی دانند، اما شیخ سلار، هزار سال قبل رسما نرخ گذاری را جایز می داند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در این شرایط تورم و گرانی یکی از مسایلی که می تواند تورم و گرانی را مهار کند، نرخ گذاری بر کالاهاست.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی همچنین وجوب شرکت در نماز جمعه را از دیگر فتواهای شیخ سلار دیلمی دانست و گفت: شیخ سلار دیلمی تنها در زمانی که حکومت از آل بویه به سلجوقیان منتقل شد شرکت در نماز جمعه را تحریم کرد و این نشان از بینش سیاسی این عالم است.

وی تاکید کرد: شیخ سلار، ولایت فقیه را لازم می داند و می فرماید که ائمه اطهار(ع)، اجرای حدود را به فقهای زمان ارجاع دادند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha