شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام حسینی اوقاف تبریز

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی از ارسال بیش از 100 مقاله به دبیرخانه کنگره شیخ سلار دیلمی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام سید شهاب الدین حسینی، روز سه شنبه در کنگره شیخ سلار دیلمی که با حضور آیت الله العظمی نوری همدانی در دانشگاه تبریز برگزار شد، با اشاره به اهداف برگزاری کنگره شیخ سلار دیلمی تصریح کرد: کنگره بزرگذاشت سالار فقیان شیخ سلار دیلمی با هدف تجلیل از علمای مدفون در آذربایجان شرقی جهت ایجاد فضای معنوی و فرهنگی برگزار می شود.

دبیر کنگره شیخ سلار دیلمی با بیان تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه کنگره ادامه داد: بیش از 100 مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده که 11 مقاله برگزیده شده که برخی از این مقاله ها در این کنگره قرائت می شود.

وی ابراز امیداری کرد: برگزاری چنین کنگره هایی در جهت شناساندن مفاخر استان آذربایجان شرقی موثر باشد.

حجت الاسلام حسینی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تکریم عالمان تاکید و خاطرنشان کرد: توصیه هایی که اسلام در زمینه اجلال و اکرام عالمان دینی به عمل آورده، بی نظیر است و قرآن کریم نیز در 80 مورد عالمان را مورد تکریم قرار می دهد.

وی افزود: پیامبر اعظم علما را عزیزترین مردم بعد از پیامبران می  داند و مجالست با آنان را فضیلت و دشمنی با آنان را هلاکت می داند و امام صادق(ع) مداد علما را بالاتر از خون شهیدان می داند.

 مراکز حوزوی در تقویت گفتمان دینی نقش بسزایی داشتند

رئیس دانشگاه تبریز نیز گفت:  فعالیت مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی در تقویت گفتمان علمی و دینی در منطقه آذربایجان نقش بسزایی داشتند.

 محمدرضا پورمحمدی  با بیان اینکه تاریخ آذربایجان مالامال از اوراق ذرینی است که موجب افتخار است، تصریح کرد: افراد و عالمانی که در عرصه تمدن و فرهنگ و هنر این منطقه رشد کردند، نمونه کامل دیانت و فقاهت و علم و هنر و اقتصاد هستند.

وی افزود: مرکزیت علمی و عالم خیز بودن از ویژگی های دیار آذربایجان است که این دیار از این حیث در عالم اسلام کم نظیر است.

رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: بزرگ ترین دانشگاه جهان اسلام ربع رشیدی در دوره جمود اروپاییان در تبریز بنا شده و این شهر همه نیازهای عالمان خود را از اقصی نقاط جهان تامین می کرده است.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: فعالیت مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی در تقویت گفتمان علمی و دینی در منطقه آذربایجان نقش بسزایی داشتند.

وی با اشاره به شکوفایی علمی آذربایجان در دوره صفویه گفت: سلار دیلمی یکی از عالمانی است که این دیار را به شکوفایی رساند، مدارس علمیه تبریز نیز در دوره صفویه تاسیس شد که عظمت عالمان این دیار برای همگان روشن است.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha