جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 332030
۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱
دکتر یوسفی راد

استاد دانشگاه ، ویژگی اساسی مردم در فلسفه مشا را خردورزی دانست و گفت: دموکراسی در ادبیات سیاسی به معنای حاکمیت مردم در سرنوشت سیاسی خود است.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مرتضی یوسفی‌راد  درنشست تخصصی «امکان و ظرفیت رویکرد به مردم‌سالاری در فلسفه مشا»  که در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به رویکرد به مردم‌سالاری در فلسفه مشا گفت: در عصر حاضر مفاهیم و مسایل خاصی برای زندگی سیاسی جوامع تولید شده و مسئله مردم‌سالاری از اساسی‌ترین آنها می‌باشد به طوری ‌که در ساختار قدرت سیاسی بسیاری از حکومت‌ها به مثابه یک مبنای تئوریک مطرح گردیده است.

وی درباره مفهوم فلسفه مشا و مردم‌سالاری افزود: فلسفه مشا یک دستگاه فکری و معرفتی منظم و منسجم در تبیین و تفسیر کل موجودات عالم هستی است که هم به نحو ثبوتی و فهم حقیقت هستی و هم به نحو اثباتی و تبیین آن از روش برهانی استفاده می‌کند.

دکتر یوسفی‌راد ادامه داد: دموکراسی در ادبیات سیاسی به معنای حاکمیت مردم در سرنوشت سیاسی خود کار برد یافته است و از دو جزء تشکیل شده است که جز اول به معنای مردم و جز دوم به معنای حاکمیت قدرت و حکومت کردن آمده است.

وی درباره چارچوب نظری مردم‌سالاری در فلسفه مشا خاطرنشان کرد: فلسفه مشا، عالم هستی را به دو عالم آسمانی و زمینی با ویژگی‌های خاص خود تقسیم می‌کند، بنابراین در زندگی مدنی و سیاسی باید شروع و نقصان‌ها و استعدادهای پدیده‌ها با حرکت استکمالی که از طریق خرد ورزی و عقل تدبیری صورت می‌گیرد به فعلیت همراه با خیر و کمال تبدیل گردند.

این استاددانشگاه با اشاره به مبانی فلسفه مشا ابراز داشت: در فلسفه مشا، موجودات عالم هستی از حیث کمالی و مرتبه وجودی دارای تقسیمات فراوانی هستند که در کمال خود نیازمند تعامل با دیگر موجوداتند و عالم انسانی و زندگی سیاسی از آن مستثنی نمی‌باشد.

وی ویژگی اساسی مردم در فلسفه مشا را خردورزی دانست و گفت: در فلسفه مشا ویژگی اساسی مردم خرد ورزی آنهاست که شامل همه آنها می‌گردد و از حیث توانایی و درک مفهوم به مراتب پایین‌تری تقسیم نمی‌شود.

یوسفی راد همه مردم را به طبع مدنی، تدبیرگرا و تدبیر‌پذیر توصیف کرد و گفت: همه مردم مراتبی از تدبیر مدنی و سیاسی را برخوردار می‌باشند، هر چند که بعضی از قوه تدبیری بیشتر و بعضی کمتر برخوردارند و همگی می‌توانند کمال خودر ا از طریق مدنیت و حضور در زندگی سیاسی به فعلیت برسانند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha