به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین محمد ناصر رفیعی امروز در جمع زائران و مجاوران حرم کریمه اهلبیت(ع) در شبستان امام خمینی(ره) به تبیین نکات آیات سوره مبارکه شمس پرداخت.
وی گفت: خداوند دراین سوره مبارکه، یازده قسم خورده است که این تعداد قسم در جای دیگری از قرآن کریم وجود ندارد البته قسمهای خداوند برای باور کردن مطالب نیست، بلکه نشان دهنده اهمیت مطلب است.
این استاد دانشگاه، ضمن تبیین قسمهای موجود در سوره مبارکه شمس اظهار داشت: خداوند بعد از قسمهای فراوان که در این سوره بیان میدارد «قد افلح من زکاها»؛ یعنی، شکست نمیخورد و به سعادت میرسد کسی که تزکیه نفس کند و «وقد خاب من دساها» و نابود می شود کسی که نیرنگ میکند.
وی با بیان این که تمام اخلاق در این دو آیه کوتاه قرار داده شده است، گفت: مسلماًکسی که نفس خود را تزکیه کند، به سعادت میرسد و کسی که نفسش او را فریب دهد، به نابودی خواهد رسید.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: اسلام علاوه بر پرورش جسم به پرورش روح نیز توجه داشته است و به این معنی که در کنار توصیههای اخلاقی و آنچه که موجب رشد معرفت میشود، توصیههای بهداشتی و خوراکی فراوانی نیز بیان داشته است.
وی به برخی توصیههای پزشکی و بهداشتی در آموزههای دینی اشاره کرد و گفت: بر اساس سخن امیرالمؤمنین علیهالسلام پرخوری منشأ بسیاری از بیماریهاست و پرهیز از آن نیز اصلی برای سلامت است.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با بیان اینکه، احکام اسلامی، موجب سلامت جسم فرد میشود، ادامه داد: بخش عمدهای از تعالیم دینی، مربوط به پرورش روح انسان است.
وی با اشاره به آیات سوره مبارکه نور گفت: خداوند در این سوره بیان میدارد کسی که میخواهد خود را تزکیه دهد، باید لطف و عنایت خداوند نیز شامل حال او شود. بسیاری از انسانها مهذب و عالم بودهاند اما به دلیل این که از خداوند توفیق تزکیه نمیخواستند، گرفتار انحراف شدند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی مسئله دیگر در عرصه تزکیه نفس را دوری از گناه و معصیت معرفی و عنوان داشت: بر اساس سیره ائمه اطهار علیهمالسلام و روایات آنها، این بزرگواران هیچ گاه خود را از گناه در امان نمیدانستند.
وی با بیان این که انسان در مسیر تزکیه نفس، هیچ گاه نباید نسبت به خود مغرور شود، ادامه داد: بزرگان دینی و اخلاقی، تا آخر عمرشان، خود را در محضر خداوند مقصر میدانستند و همین مسئله موجب رشد بیشتر آنها شد.
سخنران این مراسم خاطرنشان کرد: برخی افراد هستند داشتههای نیک خود را همواره به رخ میکشند که این مسئله موجب میشود، اعمال او تباه شود. امام خمینی(ره) در راه انقلاب و اسلام، سالها رنج اسارت و زندان را کشید ولی یک بار به این مسئله تکیه نکردند؛ تا جایی که شهید فهمیده را «رهبر» خود معرفی کردند.
وی با اشاره به این که گاهی در سخنان معصومین علیهمالسلام برخی تعاریف وجود دارد،افزود: بر اساس روایات، انسان برای کوبیدن دشمن، هدایت مردم، میتواند از خود تعریف و خود را معرفی نماید.
*انحرافات در مسیر تزکیه
وی در ادامه سخنان خود به برخی انحرافات در مسیر تزکیه نفس اشاره کرد گفت: ممکن است از مسیر غیر شرعی افرادی پیدا شوند که به مقاماتی دست یابند؛ برخی این گونه ترویج میکنند که برای رسیدن به مقامات عرفانی، لازم نیست در مسیر بندگی خدا قدم برداشت و کارهایی مانند ریاضت انجام داد؛ همان کاری که مرتاضها انجام میدهند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی با هشدار نسبت به قرار گرفتن جوانان در چنین جریانهای عرفانی کاذب افزود: در گذشته کسانی وجود داشتهاند که در این عرصه حضور یافتند؛ ولی این روش در اسلام ممنوع است،چراکه مسیر غیر دین است و انسان را از سعادت دور مینماید.
وی در پایان افزود: انسان برای این که به تزکیه درست دست یابد، باید فکر، قلب و اعضای خود را از گناه حفظ نماید؛ زمانی که این سه کنترل نشود، به همان اندازه از مسیر سعادت فاصله مییابد.
انتهای پیام// 15/ 313