یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
خبر گزاری حوزه

سازمان اسلامی محمدیه اندونزی شروع روزه ماه مبارک رمضان 1435 هـ و اول شوال را مصادف با روز شنبه مورخ 28 ژوئن 2014 (7 تیر 93) و دوشنبه 28 جولای 2014 (6 مرداد 93) اعلام نمود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، یوناهار إلیاس، رئیس بخش مسایل مستحدثه سازمان محمدیه اندونزی اظهار داشت: سازمان محمدیه بر اساس نتایج حساب وجود ماه که توسط کمیته بخش مسایل مستحدثه انجام شده است، شروع روزه ماه مبارک رمضان 1435 هـ و 1 شوال را مصادف با روز شنبه مورخ 28 ژوئن 2014 (7 تیر 93) و دوشنبه 28 جولای 2014 (6 مرداد 93) اعلام نمود.

وی در خصوص امکان اختلاف نظر در این مورد گفت: این تفاوت ها از جمله تفاوت در زمان آغاز و پایان ماه مبارک رمضان می باشد.

وی گفت: برادری (اخوّت) را نباید به معنای یکی کردن مراسم عبادی گرفت، اما می بایست آن را به چیز های وسیع تر برای ایجاد یک ساختار مطلوب زندگی امت و ملت گسترش داد که فضا برای تنوع و ایجاد یک تمدن بالا فراهم گردد.

رئیس بخش مسایل مستحدثه سازمان محمدیه در پایان توصیه نمود: روزه و عبادت در ماه مبارک رمضان را به عنوان یک فرایند معنوی نیکوکاری قرار دهید که تقوای شخصی و تقوای اجتماعی به وجود آید به طوری که زندگی در این کشور از فساد مالی و هر گونه انحراف نجات پیدا کند.

* معرفی آثار ادبیات عرفانی فارسی در اندونزی

خبر دیگری از اندونزی حاکی است، اتاق ایران دانشگاه شریف هدایت الله جاکارتا با حمایت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کارگاه آموزشی با عنوان "معرفی آثار ادبیات عرفانی فارسی" را در محل دانشکده اصول الدین این دانشگاه برگزار نمود.

در آغاز این کارگاه آقای دکتر سوریادیناتا معاون رئیس دانشکده و مسؤول اتاق ایران هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی دانشجویان این دانشگاه با موضوع ادبیات عرفانی و مفاخر ایرانی بیان کرد و ادامه داد: این برنامه به عنوان یکی از برنامه های مصوب اتاق ایران در دانشگاه شریف هدایت الله می باشد.

دکتر باستیان زولینو فارغ التحصیل دوره ارشد و دکتری دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی استاد این کارگاه بوده است که به معرفی کتب ذیل پرداخت:

1-         منطق الطیر

2-         مثنوی معنوی

3-         کشف المحجوب

4-         دیوان حافظ

5-         کیمیای سعادت

سپس دکتر باستیان به قرائت و شرح فرازی از متن کتاب های فوق پرداخت.

در ادامه دانشجویان در خصوص تصوف در ایران و تفاوت صوفی از عارف و نیز صاحبان آثار فوق سؤالاتی را مطرح نمودند که دکتر باستیان به آنها پاسخ گفت.

 

* تلاش وهابیت برای گرفتن قدرت در اندونزی

همچنین نصران وحید، رئیس عام جنبش جوانان انصار وابسته به نهضت العلماء در نشست کاری با مسؤولان نهضت العلماء جاوه میانی اظهار داشت: هواداران نهضت العلماء باید در حفظ عقاید خود منسجم و مستحکم باشند، زیرا که گروه افراطی وهابیت همچنان به تضعیف نهضت العلماء و یکپارچگی جمهوری اندونزی با سوء استفاده از انتخابات 2014 اندونزی می پردازند.

* وزیر دین: آموزش عالی اسلامی یکی از مؤلفه های تمدن اسلامی است

لقمان حکیم سیف الدین وزیر دین اندونزی همزمان با افتتاح چهارمین ساختمان دانشگاه اسلامی الشافعیه در حضور توتی علویه ریاست این دانشگاه و برخی از مقامات اظهار نمود: افتتاح ساختمان جدید این دانشگاه در حال حاضر یکی نشانه ها و فرصت هایی برای ایجاد یک تمدن جدید می باشد. یکی از آموزش های اسلامی، آموزش عالی اسلامی است. قدرت اصلی این آموزش های عالی اسلامی در به رسمیت شناختن وجودی آن توسط جامعه در توسعه ارزشهای اسلامی نهفته است. آینده تمدن اسلامی را نمی توان از مراکز آموزشی از هم جدا ساخت. یکی از استراتژی ها برای ساخت یک تمدن همانطور که برخی از انسان ها آن را اجرا نمودند، از طریق توسعه آموزش و پرورش می باشد. آموزش عالی اسلامی را می توان به عنوان یکی از عناصر تمدن اسلامی تلقی کرد.

وی افزود: آموزش های عالی اسلامی اشکالاتی دارد؛ از آن جمله ادغام نشدن علوم در سطوح لیسانس، فوق لیسانس و دکترا، ضعف پشتیبانی از پژوهش و تحقیقات که به توسعه علوم و نیازهای جامعه کمک می کند، گزینش ورودی صحیح دانشجویان، عدم مدیریت مطلوب و ضعف همکاری و شبکه سازی است.

وزیر دین گفت: به این منظور، اهداف مورد نظر وزارت دین این است که آموزش های عالی اسلامی را مرکز فرهنگ پژوهشی و تحقیقاتی قرار دهد تا فارغ التحصیلان اسلامی و ممتاز در ادغام علوم با ارزش های اسلامی، یاری رسانند.

وی در پایان اظهار داشت: آموزش های اسلامی دارای ویژگی های منحصر به فرد ذیل می باشد: اولاً، قرار دادن ارزش های اسلامی و فرهنگ عالی ملت به عنوان روحیه فرایند مدیریت و یادگیری. ثانیاً، جامع گرا که توسعه همه جانبه انسان را درنظر دارد. و ثالثاً، حمایت از ارزشهای والای امانت، کثرت و تفقه در دین.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha