حجت الاسلام سیدمحمد فخری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با اشاره به حوزه نفوذ فرهنگ در جامعه اسلامی گفت: فرهنگ مجموعه ای از باورها و پندارهای ارزشی است که در آداب و رسوم، زبان، ادبیات، مذهب و سایر میراث های فرهنگی تجلی می یابد و به مرور زمان بر خلق و خوی مردم تاثیر می گذارد.
وی افزود: به عبارت دیگر فرهنگ حقیقت و هویت معنوی ملت ها است که ساختار کیفی زندگی مردم را مشخص نموده و در شیوه و اسلوب مادی افراد تاثیر می گذارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی تصریح کرد: تعریف فرهنگ اسلامی، علاوه بر ویژگی های یاد شده شاخص دیگری دارد که آن را از سایر فرهنگ ها متمایز می نماید، فرهنگ اسلامی مجموعه ای از اعتقادات و اصول اسلامی، آداب و رسوم، اخلاق و ارزش ها و قوانینی است که از وحی الهی سرچشمه گرفته است.
وی با بیان این مطلب که صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع و امکانات مادی و معنوی در ارتقای شاخصه های اقتصاد نقش اساسی دارد، افزود: هر ملتی بنابر اعتقادات و اصول و ارزش های خویش نگرش خاصی به مقوله اقتصاد دارد پس فرهنگ هر ملتی بر اقتصاد و نحوه تولید، توزیع مصرف تاثیر شگرفی دارد.
حجت الاسلام فخری اذعان داشت: اقتصاد نیز در تقویت و گسترش فرهنگ ملت ها تاثیر گذار است با توجه به رابطه تنگاتنگ میان فرهنگ و اقتصاد می توان گفت اگر خواستار پیشرفت در زمینه توسعه فعالیت های اقتصادی هستیم باید به ارزش های اصیل اسلامی خود توجه داشته و آنها را مد نظر قرار دهیم و از سوی دیگر اقتصاد پیشرفته نیز در توسعه ارزش ها و هنجارهای هر جامعه ای موثر است.
وی در بیان فرهنگ جهادی اظهار داشت: بروز رفتارهای خارج از وظایف مشخص شده نظیر تلاش و همت مسئولین بدون توجه به محدودیت زمانی و مکانی، کمک به هم نوعان و به عبارتی فرهنگ جهادی یعنی از جان و مال در راه تحقق اهداف مقدس گذشتن است.
مدیر استانی حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: دوری جستن از افراط و تفریط، گروه گرایی و حزب گرایی نامعقول، تفکر بسته و محدود داشتن، پذیرش مسئولیت هایی که خارج از توان فرد می باشد، دوری از ریا، تظاهر و کم کاری نکردن می تواند از جمله مولفه هایی باشد که یک مدیر موفق را در دستیابی به اهداف تعیین شده یاری رساند.