پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 332103
۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲
فیلم مقاومت

سینمای ما اگر بناست آینه جامعه ما باشد، باید جهت ریل گذاری اش به سوی مردم و آرمانهای انقلاب مردمی و اسلامی باشد که در بهمن 57 این کشور را از مسیر تجدد غربی و غرب زدگی خودباخته، به سوی ارزشهای اصیل و حقیقی اسلامی برد.

خبرگزاری حوزه/ این روزها که اهالی هنر سینما در تب و تاب برگزاری جشنواره فیلم مقاومت هستند، نیاز به مرور سینمای مقاومت و آسیب شناسی آن و نیز رسیدن به رهاوردی از این میان، برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره، بیش از پیش ضروری می نماید.

حقیقت آن است که جشنواره فیلم مقاومت باید در بهترین سطح کاربردی و موضوعی برگزار شود و این در حالی است که بایستی از پز روشنفکری هم که به همه جشنواره های ما از جمله فیلم مقاومت آسیب جدی می زند، دوری کرد.

حکایت پز روشنفکری همان چیزی است که سالهاست سینمای ما و به تبع آن، جشنواره های ما را درگیر خود کرده و آسیب های جدی را نیز به آن وارد نموده است.

سینمای ما اگر بناست آینه جامعه ما باشد، باید جهت ریل گذاری اش به سوی مردم و آرمانهای انقلاب مردمی و اسلامی باشد که در بهمن 57 این کشور را از مسیر تجدد غربی و غرب زدگی خودباخته، به سوی ارزشهای اصیل و حقیقی اسلامی و منویات انقلابی پیر و مرشدی رهنمون ساخت، که خودباوری و توجه به حقایق دینی و آیینی و در عین حال، تنبه نسبت به آنچه خود داریم را با یک باور عمومی گره زد و یکی از مردمی ترین انقلابهای تاریخ بشریت را به منصه ظهور و بروز رساند.

و جشنواره فیلم مقاومت هم با نام و مرامی که برای خود برگزیده و با توجه به تقدسی که نام آن دارد و منسوب به بزرگترین ارزش یعنی انقلاب اسلامی است باید در سطح و جایگاه خود به عنوان یکی از بهترین جشنواره های کاربردی و موضوعی برگزار شود.

با توجه به موضوع ارزشمند دفاع مقدس که در شکل گیری انقلاب اسلامی و کسانی که منسوب به این ارزش ها هستند باید جایگاه بالایی داشته باشد.

اگر جشنواره مقاومت هر سال هم برگزار نشود ایرادی ندارد و مهمترین نکته ای که همه از جمله مدیران و مسئولان باید به آن توجه داشته باشند این است که این جشنواره باشکوه برگزار شود تا آنجا که در سطح منطقه و جهان نمود داشته باشد زیرا در این زمان است که می تواند تاثیر واقعی خود را به جهان منتقل کند.

و یان شکوه نه تنها در کمیت آثار که در کیفیت فیلمها و نحوه برگزاری جشنواره باید تجلی کند و نمودار حقیقت و واقعیت جامعه اسلامی و انقلابی ایران و امت واحده جهان اسلام بر مبنای مقاومت در مقابل سلطه جهانی استکبار و سیطره فرهنگ منحط غربی باشد.

هدف اصلی جشنواره مقاومت این است که در جهان و منطقه تاثیرگذار باشد و بر همین مبنا فیلم هایی که برای جشنواره مقاومت انتخاب می شوند جدای از تکنیک و هنر باید به صورت مستقیم و غیر مستقیم به موضوع دفاع مقدس و مقاومت بپردازند.

از نظر داوری، باید فیلم هایی برای حضور در این جشنواره که از مهمترین جشنواره های کشورمان محسوب می شود انتخاب شوند که به بهترین شکل به موضوع دفاع مقدس پرداخته باشند.

داوران جشنواره فیلم مقاومت باید توجه داشته باشند تا فیلم های این جشنواره با جشنواره فیلم فجرمقایسه نشوند زیرا فجر جشنواره سینمایی است و هر فیلمی با هر موضوعی به صورت آزاد مورد داوری قرار می گیرد اما فیلم مقاومت با توجه به موضوع ارزشمندی که دارد باید مستقل و بدون نگاه به آراء جشنواره های دیگر و با این نگاه که رویکرد اصلی فیلم ملی و فراملی و دفاع مقدس باشد پرداخته باشد.

نکته بسیار مهم دیگری که در این جشنواره باید به آن توجه شود این است که هدف صرفا برگزاری جشنواره نباشد بلکه باید چنین جشنواره ای در فرهنگ جامعه تاثیرگذار باشد و داوری ها در آن خط و مشی آینده سینمای دفاع مقدس را تعیین کند و به این شکل تولیدات آینده سینمای دفاع مقدس را هدایت کند واگر غیر از این باشد تاثیر لازم فرهنگی را در آینده کم رنگ می کند.

در طول این سال ها رژیم صهیونیستی نسبت به هر چیزی که منسوب به جمهوری اسلامی ایران بوده واکنش نشان داده است و با توجه به اینکه جشنواره های ما اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی را دنبال می کند زمانیکه به موضوعات مقاومت و دفاع مقدس می پردازد حساسیت آنها بیشتر می شود.

یکی از دلایل مهمی که باید چنین جشنوارهایی را برگزار کنیم این است که به نشانه گیری های دشمن پی ببریم و برای اینکه این موضع گیری ها را خنثی کنیم محکم تر و پربارتر چنین جشنواره ای را برگزار کنیم.

باید توجه داشت با استفاده از رسانه ها می توانیم رژیم صهیونیستی را تضعیف کنیم زیرا از طریق رسانه است که می توانیم در راستای مقابله با آنها برآییم.

همچنین منتقدینی که علاقمند هستند تا هر جشنواره ای را هنری نقد کنند توجه داشته باشند که مهمترین رسالت این جشنواره انعکاس ارزش های دفاع مقدس و مقاومت است بنابراین باید این موارد را ملاک اصلی خود برای انتخاب فیلم ها قرار دهند و توجه داشته باشند که نگاه سینمایی مختص این جشنواره نیست.

امیدواریم شاهد برگزاری جشنواره ای بهتر و باشکوه تر از سال های گذشته باشم.

آری؛ در این روزها اهالی هنر سینما در تب و تاب برگزاری جشنواره فیلم مقاومت هستند.

جشنواره ای که به واقع می تواند پاسخگوی یکی از اساسی ترین نیازهای سینمای ما باشد و سینمای مقاومت و آسیب شناسی آن و نیز رسیدن به رهاوردی از این میان، برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره، از نتایج این جشنواره خواهد بود.

و اینکه جشنواره فیلم مقاومت باید در بهترین سطح کاربردی و موضوعی برگزار شود نیازمند اصول و رئوسی است که از جمله آن اینکه، این حرکت ارزشی و متعهدانه بایستی از پز روشنفکری هم که به همه جشنواره های ما از جمله فیلم مقاومت آسیب جدی می زند، دوری کرد.

و گفتیم که حکایت پز روشنفکری همان چیزی است که سالهاست سینمای ما و به تبع آن، جشنواره های ما را درگیر خود کرده و آسیب های جدی را نیز به آن وارد نموده است.

آری؛ بار دیگر نظر مدیران سینمایی و هنرمندان عرصه سینما و همه اهالی هنر هفتم را به این نکته جلب می کنیم که سینمای ما اگر بناست آینه جامعه ما باشد، باید جهت ریل گذاری اش به سوی مردم و آرمانهای انقلاب مردمی و اسلامی باشد که در بهمن 57 این کشور را از مسیر تجدد غربی و غرب زدگی خودباخته، به سوی ارزشهای اصیل و حقیقی اسلامی و منویات انقلابی پیر و مرشدی رهنمون ساخت، که خودباوری و توجه به حقایق دینی و آیینی و در عین حال، تنبه نسبت به آنچه خود داریم را با یک باور عمومی گره زد و یکی از مردمی ترین انقلابهای تاریخ بشریت را به منصه ظهور و بروز رساند.

و این حقیقتی است سترگ و اصالتی شگرف، که از جمله ارزشمندترین و حیاتی ترین داشته های فرهنگی و باورهای اصولی انقلاب و کشور و مردم ماست.

آن را پاس داریم!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha