به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي حامد ولیزاده خلخالی، به عنوان هفتمین قاری دومين شب پنجاه و ششمین دورهي مسابقات قرآن مالزي، به مدت 10 دقیقه آیاتي از سورهي مباركهي حج را تلاوت کرد.
اين قرائت مورد توجه حاضران در سالن مسابقات و همچنين شرکتکنندگان مالایی و سایر کشورها قرار گرفت. جمعيت حاضر در سالن، هنگام معرفی ولیزاده، به عنوان قاری ایران، با توجه به آشنايي از سابقهي قاریان ایرانی، وی را تشويق و تحسین کردند.
همچنین پس از پایان برنامه، علاقمندان مالایی و سایر کشورها با حضور در کنار گروه ایرانی، اجرای قوی ولیزاده را به او تبریک گفتند.
علاوه بر تلاوت آيات قرآن توسط وليزاده، قاريان مرد و زن از کشورهای فلسطین، بلژیک، مالزی، سنگاپور، پاکستان، ویتنام، کامبوج و ترکیه نيز در دومین شب برگزاری این مسابقات در بخش قرائت به تلاوت ايات قرآن پرداختند.
حامد ولیزاده خلخالی، در گفتوگويي كوتاه در حاشیه این مسابقات گفت: الحمدالله آن چیزی که با استاد ابوالقاسمی در خصوص چینش مقامات و الحان هماهنگ كرده بوديم را اجرا کردم.
قاری منتخب کشورمان در خصوص رقیبان خود در این مسابقات بیان كرد: چون امشب شب دوم مسابقات است، تلاوت خيلي چشمگيري از رقيبان نديدهام، اما سابقه نشان داده است كه رقبای مالایی، اندونزیایی، فیلیپینی، عراقی و مصری تلاوت خوبی دارند.
حامد ولیزاده خلخالی که رتبهي دوم مسابقات سراسری ایران را در سال گذشته در شیراز کسب کرد، به عنوان منتخب کشورمان برای شرکت در رشتهي قرائت مسابقات مالزی شرکت كرده است.
احمد ابوالقاسمی، استاد همراه قاری ایرانی است كه دربارهي اجرای ولیزاده، گفت: حامد وليزاده با توجه به تجربه و تمرينات فراواني كه دارد، توانست در اجراي خودش، صد در صد آن چیزی كه در نظر داشتيم را اجرا كرد.
ابوالقاسمي در مجموع قرائت قاری جوان ایرانی را عالی ارزیابی کرد و گفت: به دلیل صدای خوب قاریان ایرانی، مقام اولی این رقابتها برای ایرانیان دو از ذهن نیست.
وی در ادامه گفت: کسب مقام توسط قاری ایرانی در این دوره از رقابتها بستگی به سایر رقبا دارد. برای مثال در سال گذشته احمد مشمول، بهترین قرائت خود را در مسابقات مالزي انجام داد، اما رقیب وی از اندونزی، واقعاً یک رقیب جدی بود که توانست مقام اول را از آن خود کند.
همچنین در گفتوگوي انجام شده با یکی از میهمانان مالایی شرکت کننده در مسابقات، وي ضمن ستایش از تلاوت قاریان ایرانی گفت: در بین قاریاني که در شب دوم مسابقات قرائت كردند، قاری ایرانی هم در تلاوت و هم قواعد صوت و لحن بهترین بود.
رقابت در رشتهي حفظ قرآن کریم اين دوره از مسابقات نيز در طول روز با حضور 30 حافظ از 27 کشور جهان در محل برگزاری مسابقات برگزار میشود. امسال برای اولین بار، مالزی علاوه بر رشتهي قرائت، میزبان رقابت حافظان قرآن کریم از کشورهای مختلف نیز است.
بر اساس اطلاعات داده شده در بروشور مسابقات در خصوص چگونه امتیازدهی داوران در بخش حفظ قرآن کریم، حفظ 55 امتیاز، تجوید و فصاحت 35 امتیاز و صوت و ادا و ترنم 10 امتیاز قید شده است. همچنین در بخش قرائت نیز تجوید 40 امتیاز، ترنم 25 امتیاز، فصاحت 20 امتیاز و صوت 15 امتیاز پيشبيني شده است.
در اطلاعات اعلام شده در سالن مسابقات در خصوص برندگان 55 دورهي گذشتهي مسابقات مالزی، ایران در بخش مردان جمهوری اسلامی ایران توانسته است در 9 دوره در جایگاه نخست قرار گیرد. مالزی نیز در 29 دوره مقام نخست را از آن خود کرده است.
حضور گروههایی از ایرانیان مقیم مالزی و همجنین از اساتید و دانشجویان ایرانی مقیم مالزی در زمان برگزاری مسابقات، مورد توجه حاضران و شرکتکنندگان در این مسابقات است.