پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت‌الله بوشهری

مدیر حوزه‌های علمیه گفت:باید طلاب نخبه و با استعداد شناسایی شوند و برنامه‌ریزی کرد تا استعداد آنها هدر نرود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از ساری، آیت‌الله حسینی بوشهری عصر امروز در جلسه اساتید حوزه علمیه استان مازندران که در نمازخانه دفتر نمایندگی ولی فقیه در مازندران برگزار شد، اظهار داشت: علمای ما در طول تاریخ همواره در کمال ساده‌زیستی و قناعت زندگی می کردند و طلاب را نیز اینگونه پرورش می‌دادند و اینکه امروز ما دنبال یک زندگی مرفه و بی دغدغه باشیم اشتباه است.

وی افزود: طلبه باید در کنار مردم محروم زندگی کند و این ادعا که باید زندگی اساتید حوزه و طلاب کاملاً مرفه و بی‌دغدغه باشد، اشتباه است.

عضو خبرگان رهبری افزود: باید طلاب نخبه و با استعداد شناسایی شوند و برنامه‌ریزی کرد تا استعداد آنها هدر نرود.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به فلسفه تعطیلات در حوزه گفت: ما حوزه را تنها یک فضای آموزشی صرف نمی‌دانیم، بلکه فضایی فرهنگی-تبلیغی است و یک استاد و فاضل حوزوی وقتی تدریس اش تعطیل می‌شود دست به قلم شده و پژوهش انجام می‌دهد و به کارهای تبلیغی و دینی می‌پردازد و نباید خیال کرد که اگر حوزه، روزی تعطیل شد کارهای تبلیغی و دینی نیز تعطیل شده است، ولی در عین حال باید از آن استفاده بهینه کرد.

وی افزود: قبل از طاغوت حوزه‌های علمیه با رژیم میانه‌ای نداشتند و به مناسبت‌های ملی توجهی نمی کردند، اما بعد از انقلاب حوزه نمی‌تواند نسبت به تعطیلات رسمی ملی مانند 22 بهمن بی‌توجه بشود و این شاید یکی از دلایل تعطیلات در حوزه است.

آیت‌الله حسینی بوشهری افزود: گاهی از بعضی افراد شنیده می‌شود که در گذشته حوزه مجتهدین بیشتری تحویل جامعه می‌داد و امروز تعداد مجتهدین حوزه کمتر از گذشته می‌باشد و این به خاطر عدم کارکرد حوزه امروز است، در پاسخ به چنین حرف‌هایی باید گفت: اولاً در گذشته دایره علوم این قدر گسترده نبود و از طرف دیگر در آن زمان اطلاق لفظ مجتهد بر افراد راحت‌تر از امروز بوده است. لذا این حرف صحیح نیست.

عضو خبرگان رهبری با انتقاد از طلابی که خیلی سریع وارد دستگاه‌های اجرایی می‌شوند گفت: این که نظام جمهوری اسلامی بر گردن حوزه حق بزرگی دارد شکی در آن نیست، اما اینکه طلاب به صورت کامل درس‌ نخوانده وارد دستگاه‌های اجرایی شوند کار خوبی نیست در حالی که باید آنها تشویق بشوند که ابتدا خوب درس بخوانند بعد به صورت مهذب و ملّا وارد دستگاه‌های اجرایی شوند تا بهتر بتوانند مثمر ثمر واقع شوند.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به اهمیت اخلاق و تهذیب در حوزه خاطرنشان کرد: مدیران مدارس باید روی اخلاق و تهذیب کار کنند و اهمیت بدهند و منتظر این نباشند که ما از قم استاد اخلاق بفرستیم، بلکه خود استاد قبل از شروع کلاس حتماً نکته‌ای اخلاقی به طلبه بگوید، چرا که طلاب در همین جامعه زندگی می‌کنند و در معرض خطر برخی از ناهنجاری ها هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha