به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمين «حسين انصاريان» طي سخنراني در حسينيه همدانيهاي تهران ضمن تبيين اهميت جايگاه انسان در انديشه ديني اظهار داشت: بنابر كلام انبیا و اهل بيت عصمت و طهارت هر انسانی باید به ارزش خویش آگاه باشد و خود را در شمار ديگر امور مادی دنیا نداند؛ چرا كه حقيقتاً انسان، آینه تمام نمای "عالَم اکبر" و نفس "کتاب مبین" است.
رییس موسسه دارالعرفان شیعی افزود: طبق فرمایش امام علی(ع) «أتزعم أنک جرم صغیر؟ و فیک انطوی العالم الاکبر... أنت الکتاب المبین الذی بأحرفه یظهر المضمر ؛ [)شرح اصول کافی ، صدرالمتالهین ، ج1، ص292 (آیا می پنداری جرم کوچکی هستی در حالی که جهان بزرگ تر در تو نهفته است... تو آن کتاب آشکار هستی که با حروف آن، معانی پنهان آشکار می شود» و اين يعني آدمي بايد قدر و ارزش حقيقي خويش را بيشتر از پيش بداند.
وی با تشريح جايگاه انسان در طول تاريخ خاطرنشان کرد: طبق حدیث قدسی که «الانسان سری و أنا سره ؛)منهاج النجاح في ترجمة مفتاح الفلاح، مقدمه2، ص: 91(
انسان سر من است و من سر او هستم»؛ انسانهای زیرک در طول تاریخ با درک میزان ارزش خویش خود را به این منبع لایزال متصل مي کردند و يك لحظه راه خطا را نمي پيمودند.
استاد انصاریان تصریح کرد: تصور و برداشت صرفاً مادی از انسان با حکمت «نفخت فیه من روحی» سوره حجر آیه 29منافات دارد و سرچشمه این عقیده فاسد، اندیشه غربی ها از دوره رنسانس به بعد مي باشد.
رییس موسسه دارالعرفان شیعی ادامه داد: غربي ها با این عقیده انسان را به مراتب مادی صرف تنزل دادند و بر همین اساس در رسانه های ارتباط جمعی، دائما اميال و روحيه حيواني و غريزي انسان را تبليغ مي كنند.
وي همچنین با اشاره به راه هاي رسيدن آدمي به فوز و فلاح گفت: برای رسیدن به اين مهم، داشتن سه شرط ضروري است: قطع علایق، حفظ دقایق و درک حقایق.
این استاد برجسته حوزه تشريح كرد: متاسفانه امروزه مظاهر تعلقات دنیوی رو به افزايش است و علاقه به مصاديق مادي از سگ و تمبر گرفته تا موبايل و ماشين از دغدغه هاي انسان امروزي شده است.
استاد انصاريان با تاکید بر عدم پیروی از فرهنگ نادرست غربي خاطرنشان كرد: با تقلید از فرهنگ غربی، انسان به تاریکی برزخ و نابودی آخرت سوق مي يابد و یک مسلمان باید بداند طبق كلامي از اميرالمؤمنين(ع) «هر کس را از راه هم صحبت و همنشینش میتوان شناخت»، )بحارالأنوار ، ج 74، ص 197 (لذا كسي كه همنشين و الگويش غربي ها باشد؛ به سرنوشت آنان نيز دچار خواهد شد.
رییس موسسه دارالعرفان شیعی به نقش رسانه های فاسد در پیشبرد اهداف شوم غرب نیز اشاره کرد و گفت: امروزه برخی از اندیشمندان بیدار اروپا اذعان كرده اند که تمام رسانه های امروزی مثل ماهواره، سینما و ... در صدد ذبح اخلاق و تربیت هستند. اگر وقتی را که برای لهو و لعب صرف شده است، برای تقویت علم و تربیت صرف میشد، جامعه کنونی وضعیتی متفاوت داشت.
وی افزود: امروزه متاسفانه میبینیم بسیاری از مردم جامعه ما ساعتها مشغول سرگرمیهای متعددی چون فیلم و شوهای خارجی هستند اما اشتیاقی به نشستن دقایقی کوتاه در مسجد ندارند. در حالی که از هر فرصت تعطیلی نیز برای خوشگذرانی و مسافرتهای کذایی در داخل و خارج استفاده میکنند.
این استاد اخلاق در پایان خاطرنشان کرد: مصداق «درک حقایق» از شروط رستگاری، شنیدن روایات معصومان و آگاهی به معارف الهی است تا ظرف وجود انسان از این علوم نورانی آکنده شود و اگر کسی بتواند شروط مذکور را تحصیل کند؛ به غایت هدایت و فلاح نايل مي گردد.