به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در آیین تودیع و معارفه رئیس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، با اشاره به شرایط امروز جهان، گفت: ما در جهانی قرار داریم که به لحاظ دینی و مذهبی، با وجود سرمایه های بزرگ و منابع انسانی ارزشمند، در برابر رقبا در اقلیت به شمار می آئیم. گفتمان انقلاب اسلامی نیز که در صدد است معادلات جهان امروز را تغییر دهد، در میان سیطره فراگیر تمدن مادی غرب قرار دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با توجه به این نکات، ما نیازمند تربیت انسان هایی خط شکن، مقاوم، صبور و دارای قدرت موج آفرینی در جهان هستیم. این حقیقت باید به شکل مستمر درک شود که دست پروردگان ما باید در فضایی عرض اندام نمایند که دشمنی در آن موج می زند و این مهم، با تربیت یک طلبه که قرار است در شهر یا روستایی فعالیت نماید، بسیار تفاوت دارد.
رئیس جامعةالمصطفی با تاکید بر این که طلاب غیرایرانی باید در اندازه هایی باشند که در شرایط سخت، هم از خود صیانت نمایند و هم موج شکن باشند، تصریح کرد: مهم ترین مولفه های لازم برای این نوع تربیت، اخلاق، صبوری و تقویت عزّت نفس و شخصیت است. ما باید افراد مقاومی را برای جهان امروز تربیت نماییم که بتوانند در معادلات فکری و فرهنگی جهان اثرگذار باشند.
تاکید بر حفظ هویت حوزوی
وی با تاکید بر اصالت حوزوی جامعةالمصطفی، یادآور شد: طلاب المصطفی باید هویت حوزوی داشته باشند و این اصل، به معنی استفاده نکردن از تجربیات روز جهان نیست. اصالت حوزوی برآمده از تاریخی هزار ساله و دستاورد بسیار عظیمی است که بزرگان ما آن را از پس گردنه های دشوار و پشت سر نهادن فراز و فرودهای متعدد به ما رسانده اند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تصریح کرد: این منظومه درخشنده و آسمان پرستاره میراث عظیمی است که روح آن در تمام این دوران، سینه به سینه انتقال یافته و انسان های بزرگی را تربیت کرده است. ما باید ضمن تاکید بر بازسازی و نوآوری که از ویژگی های تاریخ حوزه است، نسبت به حفظ روح و اصالت حوزوی خود بسیار حساس باشیم و این روح باید توسط شما در درون این مجموعه تزریق شود.
لزوم استفاده از فرصت ها
رئیس جامعة المصطفی(ص) در ادامه، شکل گیری مجموعه ای همچون مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) که منظومه ای فاخر و راغی به شمار می آید، نیازمند گذر زمان و انباشت تجارب ذی قیمتی است و همگی باید قدردان این جایگاه و فرصت تاریخی که در اختیار ما قرار گرفته است، باشیم.
وی با اشاره به تجارب ارزشمندی که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) انباشته شده است، گفت: ارتباط خوب این مرکز با سایر مدارس المصطفی، در قالب تعاملات میان بخشی باید تداوم یابد و شایسته است تجارب ارزشمند این مجتمع برای استفاده در دیگر بخش ها استخراج گردد.
حوزه های دانشی
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: در طرح جدید، سه حوزه دانشی علوم عقلی و ادیان، علوم حدیث و تاریخ تمدن و سیره در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) متمرکز خواهد بود و البته هر کدام از این سه حوزه اگر از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری به بلوغ لازم دست یابند، می توانند با هویتی مستقل به کار خود ادامه دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه، تودیع و معارفه مسئولان را به معنی مهاجرت از مکانی به مکانی دیگر برای ارائه خدمات بهتر ذکر کرد و ابراز داشت: مهاجرت یک اصل روشن و مهم در فرهنگ و شریعت اسلامی است و زمینه ساز زایش فرصت های جدید خواهد بود.
تقدیر از مدیران سابق و جدید
رئیس جامعة المصطفی(ص) در ادامه با تقدیر از خدمات حجت الاسلام والمسلمین هاشمیان در دوره تصدی ریاست مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، خاطرنشان کرد: حجت الاسلام زارعان، مدیر جدید نیز از نیروهای اخلاق مدار و مخلص و انسانی شایسته است و تجارب ایشان، در داخل و خارج کشور، قطعا موجب تعالی کار خواهد بود.
ضرورت خدمت رسانی به طلاب
حجت الاسلام والمسلمین زارعان، رئیس جدید مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) نیز در این مراسم با اشاره به سابقه ده ساله همکاری خود با المصطفی، گفت: جامعةالمصطفی ارمغان ماندگاری است که پس از انقلاب اسلامی به نفس پاک امام(ره) شکل گرفت و این امانت که امروز در دست ما قرار دارد، در داخل و خارج کشور بسیار اثرگذار است و باید به اندازه سهم کوچکی که داریم برای خدمت رسانی به طلاب قدم برداریم.
برپایه این گزارش، در پایان این مراسم، با اهدای هدایایی، از خدمات حجت الاسلام والمسلمین هاشمیان در مدت تصدی ریاست مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، تجلیل به عمل آمد.