به گزارش خبرگزاری حوزه، فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر استان قم در بیانیه پایانی همایش خود که شامگاه یک شنبه در جامعه مدرسین حوزه برگزار شد، با اشاره به ضرورت احیای این فریضه الهی در جامعه، تاکید کردند: امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای عمومی و همگانی است و هر کس به مقدار توان باید به انجام آن اقدام نماید، اما اصلاح جامعه و جلوگیری از فساد، بدون قدرت منسجم و مسئول مشخص امکان ندارد، لذا از متولیان این امر میخواهیم با تمام توان نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند.
در این بیانیه همچنین تصریح شده است: هرگز نباید این فریضه مساوی با خشونت قرار گیرد یا در انجام آن الفاظ زننده به کار رود؛ زیرا سیره معصومین(ع) اجرای این فریضه با نهایت لطف و محبت بوده است.
متن بیانیه فعالان امر به معروف و نهی از منکر در پی می آید.
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَـئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
و باید از شما، گروهی، [مردم را] به نیکی دعوت کنند و امر به معروف و نهی از منکر نمایند و آنان همان رستگارانند. (آلعمران/104)
انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بر پایه ارزشهای اسلامی توسط امام راحل بنیان نهاده شد و امام عزیز و خلف صالح ایشان، مقام معظم رهبری مدظلهالعالی، همواره برای به سامان کردن امور جامعه متناسب با سیره و ارزشهای نبوی و علوی، بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر تأکید داشتهاند.
این فریضه همواره مورد تأکید مراجع عظام تقلید و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده است و ایشان همواره در این مسیر کوشیدهاند. تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع عظام باید به درخواست آحاد مسئولین و مردم تبدیل شود و در راه رسیدن به آن، از هیچ کوششی فروگذار نگردد.
امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای عمومی و همگانی است و هر کس به مقدار توانایی خود باید به آن اقدام نماید، اما اصلاح جامعه و جلوگیری از فساد، بدون قدرت منسجم و مسئول مشخص امکان ندارد. لذا از متولیان این امر میخواهیم با تمام توان نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند.
فریضه امر به معروف ونهی از منکر باید به صورت دائمی باشد نه موسمی و موقّتی. و باید توجه نمود که این دو فریضه بر همه امور مقدماند و اگر راه معروفها باز شود، زمینه برای منکر کم میگردد.
شکی نیست که امر به معروف و نهی از منکر واجب است و ترک آن موجب نابودی جامعه و باز ایستادن از رسیدن به سعادت و بهرههای مادی و معنوی می شود و تنها کسانی که برای رشد و اصلاح جامعه دل میسوزانند، رستگار خواهند بود و گوشهگیرانِ بیتفاوت را از این رستگاری سهمی نیست.
باید در انجام این فریضه الهی و دعوت به سوی حق و مبارزه با فساد، دلسوزی، حسن نیّت و پاکیِ هدف سر لوحه قرار گیرد و جز در موارد ضرورت، از راههای مسالمتآمیز وارد شد. هرگز نباید این فریضه مساوی با خشونت قرار گیرد یا در انجام آن الفاظ زننده به کار رود. زیرا سیره معصومین(ع) اجرای این فریضه با نهایت لطف و محبت بوده است.
به روح مطهر شهدای والامقام عرصه امر به معروف و نهی از منکر درود میفرستیم که آنها حقیقتاً به مولای خود حضرت اباعبداللهالحسین(ع) اقتدا نموده و مسیر عزت و شرف را پیمودند و پیمان میبندیم که رهروان صادق این مسیر باشیم و از بذل جان در راه تحقق این دو فریضه الهی مضایقه ننماییم.
انتهای پیام/313 /33