پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
ص

نقش مرکز موضوع‌شناسی احکام در صدور فتوای فقها در محل بیست‌و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علائی نژاد، معاون آموزش مرکز موضوع شناسی احکام فقهی با ابیان اینکه شناخت موضوعات فقهی اثر زیادی برتسریع فتوای فقهای بزرگوار دارد گفت: مرکز موضوع‌شناسی احکام با بررسی موضوعات مورد نیاز روز جهان اسلام به بررسی وشناخت آنان پرداخته ودر زمینه های مبانی علم روز مورد کاوش قرار می دهد وپس از آن یافته های علمی را در اختیار فقها قرار داده تا با لحاظ مبنای علمی یافته، شده صحیح ترین ودقیق‌ترین فتوای ممکن را  صادر نمایند.

*موضوعات مهم

حجت الاسلام والمسلمین علائی نژاد، فعالیت های علمی وپژوهشی مرکز موضوع شناسی را در قالب هشت گروه  عبادات، ،پزشکی، اقتصاد، خوردنی ها وآشامیدنی ها،هنر، رسانه،بانوان عنوان کرد و گفت: این گروه ها با مشورت صاحب نظران وبزرگان حوزه شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی وتوسعه تکنولوژی در عصر امروز این گروهها به بررسی موضوعات جدید در جهان علم می پردازندو ماحصل تحقیقات خود را به صورت گزارش موضوعی در اختیار فقها می گذارند تا با شناخت دقیق آن احکام شرعی استنباط شود .

وی افزود: ما در مسائل فقهی، اصلاً در مقام قضاوت کردن نیستیم، بلکه صرفاً به فرایندها توجه ونتیجه را در اختیار فقها می گذاریم، مثلاً زمانی که رایتل اعلام کرد، توانایی انتقال تصاویر زنده افراد ازطریق تلفن همراه را دارد فرایند تولید آن وکاربردهای این نوع رسانه مورد بررسی قرار گرفت، مجموع اطلاعات تقدیم فقهای بزرگوارشد وآنان نیز از این تحقیق در نظر فقهی خودشان بهره بردند و رای نهایی در مورد حکم رایتل را صادر کردند.

معاون آموزش مرکز موضوع شناسی به فعالیت های دیگر  اشاره واظهار داشت:  در گروه رسانه، آنچه در مورد فیلم و چند رسانه در قالب «مستند» و «آندروید» کار می شود، مورد بررسی قرار می گیرد ودر گروه بانوان نیز مسائل نوپدید  در خصوص زنان مورد بررسی می‌باشد.

*نگاهی به گروه عبادات

حجت الاسلام عبد المحمد صرافی، مدیر گروه عبادات مرکز موضوع شناسی احکام نیز به روند فعالیت گروه اشاره کرد وگفت: این گروه از 7نفر متخصص وصاحب نظر حوزه تشکیل می شود موضوعاتی که دارای اهمیت بیشتر هستند، شناسایی و کار تحقیقی وعلمی زیر نظر این گروه به نتیجه می رسد.

وی بررسی نقش مسجد جامع واعتکاف، خروج فرد معتکف از مسجد برای کارهای ضروری، سازه کعبه و عبادات ، رویت هلال ماه رامهم ترین مباحث مطرح شده در گروه عبادات خواند واساسی ترین فعالیت این گروه که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است را تعیین مسا فت شرعی در شهر ها عنوان کرد.

کارشناس این نشست گفت: با توجه به اینکه میان حد ترخص که فرد می خواهد مسافرت کند با مسافت شرعی که فرد قصد مسافرت ندارد متفاوت است وتعیین آن برای مکلف مشکل می باشد بر این اساس این مرکز اقدام به کارمیدانی کرد وبه صورت دقیق این مسافت را تعیین نموده است.

وی افزود: در رابطه با میزان حد ترخص ومسافت شرعی،  تاکنون تابلوهایی در شهر های قم ،تهران،مشهد،کرمان،یزد توسط این مرکز نصب شده است، همچنین برای فعالیت در زمینه نصب این تابلوها تفاهم نامه هایی با مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، موسسه ژئوپلتیک سازمان تبلیغات اسلامی و... به امضا رسیده است.

حجت‌الاسلام صرافی فعالیت دیگر را در زمینه احیاء تراث عنوان کرد و افزود: در زمینه مسائل مستحدثه فقهی مانند ارث نیز فعالیت هایی صورت گرفته، همچنین در زمینه انتشارات نیز ترجمه وکارهای تحقیقی در حال انجام است.

وی گفت: در دنیای کنونی 22 نوع عمل لقاء صورت می گیرد که  با توجه به اینکه برخی از مسلمین با عمل ناباروری مواجه هستند، تکلیف آنان چیست ا؟ کدام یک از 22 روش مورد تائید قرآن وائمه اطهار است؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha