به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام اسدالله موسوی عبادی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه قرآن و عترت قم با بیان این که مرکز فرهنگ و معارف قرآن بزرگترین مرکز قرآن پژوهی در کشور است، گفت: این مرکز بیش از 25 سال سابقه پژوهشهای قرآنی دارد و دهها پژوهشگر در این مرکز مشغول به فعالیت هستند..
وی با بیان این که تاکنون بیش از 60 اثر در این مرکز تحقیق و پژوهش شده است، عنوان کرد: 13 اثر از این آثار در بیش از 30 جشنواره کتاب سال، پژوهش برتر و... حائز رتبه شدهاند.
رئیس اداره فناوری و فرآوری اطلاعات مرکز فرهنگ و معارف قرآن ادامه داد: اساس کار این مرکز بر تحقیق و پژوهش موضوعی استوار است و تاکنون بزرگترین دانشنامهها، فرهنگنامهها و دائرةالمعارفهای قرآنی را عرضه کرده است.
وی اضافه کرد: در دانشنامه فرهنگ قرآن که در 33 جلد منتشر شده، بیش از 47 هزار موضوع قرآنی بررسی شده و ذیل هر موضع تمام آیات مربوط در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
حجت الاسلام موسوی عبادی افزود: تفسیر راهنما به عنوانی یکی دیگر از کلان پروژه های مرکز فرهنگ و معارف قرآن، شامل 3 هزار عنوان اصلی و 130 هزار عنوان فرعی و در 20 جلد تهیه شده است.
وی به دائرهالمعارف قرآن اشاره کرد و گفت: پیش بینی میشود که این دائرهالمعارف در 25 جلد تهیه شود؛ البته تا کنون 11 جلد آن منتشر شده است. در این پروژه 3 هزار موضوع مهم قرآن انتخاب شده و برای هر موضوع یک مقاله علمی نوشته شده است.
رئیس اداره فناوری و فرآوری اطلاعات مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به تدوین فرهنگ موضوعی تفاسیر، بیان کرد: در این پروژه 20 دوره تفسیر از تفاسیر مذاهب اسلامی از سدههای چهارم تا چهاردهم گردآوری شده است و بیش از 37 هزار موضوع از این تفاسیر استخراج شده است.
وی به فعالیت های نرم افزاری مرکز فرهنگ و معارف قرآن اشاره کرد و گفت: در عرصه نرم افزار نیز بزرگترین و جامعترین نرم افزاهای موضوعی قرآنی از جمله نرم افزار شجره طوبی از سوی این مرکز تولید شده است.
حجت الاسلام موسوی عبادی همچنین با اشاره به نرم افزار فرهنگ موضوعی تفاسیر، ابراز داشت: این نرم افزار شامل 37 هزار موضوع از 20 دوره تفسیر است که متن تمام این تفاسیر که شامل 305 جلد است در این نرم افزار عرضه شده و پژوهشگران میتوانند به راحتی به موضوعات دلخواه دسترسی پیدا کنند.