یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
ابوشریف

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران با توجه به شرایط نا آرام منطقه گفت: خیلی ها نمی خواهند مسئله فلسطین احیا شود در صورتی که بایستی نوک پیکان مقاومت به سمت فلسطین باشد...

 خبرگزاری حوزه/ همزمان با ماه مبارک رمضان حملات رژیم صهیونیستی با بهانه های وتهی به سمت نوار غزه افزایش یافت.در شرایط کنونی منطقه که تمام نوجهات به سمت عراق و گروه تروریستی داعش است جنایات رژیم صهیونیستی در سکوت مجامع بین المللی انجام می شود.

برای بررسی تاثیر تحولات جهان اسلام برروی قضیه فلسطین ودلیل حملات متعدد اسراییل به باریکه غزه با ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران به گفتگوپرداختیم.

آیا در شرایط کنونی غزه و حملات وحشیانه شهرک نشینان رژیم صهیونیستی به نوجوان فلسطینی و سوزاندن ابوخضیر احتمال وقوع انتفاضه دیگر در فلسطین وجود دارد؟

انتفاضه مانند یک دکمه نیست که در شرایطی از آن استفاده شود اما یک اراده مردمی برای تحقق آرمان فلسطین است و در شرایط کنونی تمام پارامترهای انتفاضه سوم وجود دارد اما متاسفانه یک رهبری قدرتمند نیست که این انتفاضه را هدایت کند.

در صورت رهبری صحیح ممکن است انتفاضه سوم شکل بگیرد اما زیاد دوام نمی آورد و بدون وجود رهبری ممتاز چنین آرمانی تحقق پیدا نمی کند به نظر من رهبری گروه های مقاومت فلسطینی فورا بایستی ایجاد شود و در چنین صورتی انتفاضه سوم شکل می گیرد.

 تحولات مصر و به قدرت رسیدن ژنرال السیسی چه تاثیری بر روی ملت فلسطین گذاشته است؟

در شرایطی که مردم غزه در محاصره هستند رابطه حماس و مصر در وضعیت بدی قرار دارد ولی به رغم امکانات اندک مقاومت قاطعانه در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی می کند.

مصر جایگاه مهمی در جهان عرب و کشورهای اسلامی دارد و در زمان جنگ و صلح جزو کشورهای مهم است . ولی متاسفانه از یک سال قبل تحریک علیه فلسطینیان انجام می شود و بسته شدن تونل ها یکی از این مخالفتها با فلسطینیان است و گذر گاه رفح در حالت بدی قرار دارد به طوری که افراد به طور محدود می توانند از آن عبور کنند و امکان انتقال کالا وجود ندارد.

از انجا که رابطه میان دولت مصر و اخوان المسلمین خوب نیست و حماس نیز جزوی از اخوان است این مسئله تاثیر سوئی بر روابط مصر و فلسطینیان گذاشته است البته روبط مصر با تشکیلات خود گردان و جنبش جهاد اسلامی بد نیست اما به هرحال ملت فلسطین به طور خودکار در برابر اسراییل مقاومت می کنند.

تحولات عراق و سوریه چه تاثیری بر قضیه فلسطین در شرایط کنونی گذاشته است؟

در شرایط کنونی منطقه تمام توجهات به سمت عراق و سوریه است و این توطئه برای تجزیه منطقه از سوی دشمنان مسلمانان در دستور کار قرار گرفته است و مسئله فلسطین را تحت الشعاع قرار داده است.

خیلی ها نمی خواهند مسئله فلسطین احیا شود در صورتی که بایستی نوک پیکان مقاومت به سمت فلسطین باشد. ما از تمام کشورهای عربی واسلامی می خواهیم به جای مشغول شدن به درگیری های داخلی سوریه و عراق به سمت فلسطین وقدس توجه کنند و به مصالحه عربی و اسلامی بزرگی نیاز است و همه ما در شرایط کنونی به چنین اجماعی احتیاج داریم که اگر به دست نیاید به ضرر همه است و تحقق آن باعث وحدت میان اختلافات جهان اسلام است.

نقش جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان در حمایت از فلسطین را در شرایط فعلی چطور ارزیابی می کنید؟

ایران و حزب الله لبنان نقش بزرگی در زمینه مبارزه با اسراییل دارند و استکبار جهانی نیز از امکانات گسترده ای برخوردار است آنها از سویی با وارد کردن فشار اقتصادی بر ایران به دنبال ضعیف کردن ایران به عنوان حامی مقاومت هستند و از سوی دیگر بحران های موجود در افغانستان، سوریه و عراق منجر به توجه ایران به این کشورها شده و مسائل مرزی با کشورهایی که در آنها بحران وجود دارد موجب نگاه ویژه ایران به این رویدادها شده است.

همچنین لبنان را نیز گرفتار جنگ داخلی کردند اما ایران و حزب الله موقعیت کنونی را درک می کنند و نوک پیکان مقاومت را به سمت فلسطین می دانند.

راهکار مبارزه با بحرانی را که منطقه و بویژه کشورهای اسلامی با آن روبرو شدند را چه می دانید؟

تاکید می کنم کشورهای منطقه نیاز به یک مصالحه بزرگ برای مقابله با پدیده هایی مثل داعش دارند چراکه این گرو ه ها با هدف تقسیم منطقه بوجود آمدند و نه تنها برای عراق و سوریه که برای ترکیه و عربستان و سایر کشورها در طولانی مدت خطر ناک هستند. اگرچه در حال حاضر برخی از کشورهای منطقه از وجود داعش و گروه های تروریستی دیگر سود می برند اما اما در آینده از آنها ضرر می بینند.

بیداری اسلامی بوجود آمده در منطقه در بهبود قضیه فلسطین تاثیر گذار بود؟

متاسفانه کشورهای مختلف درگیر مسائل داخلی شان هستند و کشورهای غربی امکانات و تجربیات زیادی در برخورد با حرکت های مردمی دارند.

پس از انقلاب های اخیر که در کشورهای عربی رخ می داد امیدوار بودیم منجر به حمایت از فلسطین شود اما متاسفانه به عاملی برای درگیری های داخلی تبدیل شد که کشورهای تونس، لیبی، مصر از آن جمله بودند و وضعیت در سوریه نیز بسیار وخیم شد.

آیا بحران عراق را نتیجه توطئه رژیم صهیونیستی می دانید؟

الان وضعیت عراق بسیار اسفناک است و عملا این کشور تجزیه شده و نگاه کشورهای منطقه و جهان به سمت وقایع عراق است اما به هرحال نباید از مسئله فلسطین غافل شد.

پدیده بوجود آمده در عراق بسیار خطرناک است چراکه رابطه میان بارزانی و رژیم صهیونیستی از دیرباز وجود داشته و عکس پدر بارزانی در دهه 60 میلادی در تلاویو در دیدار با رییس موساد منتشر شده و مطمئنا اگرچنین دولتی در اقلیم کردستان تشکیل شود خدمت به اسراییل است.

متاسفانه داعش به خاطر شرایط نامطلوب سیاسی در عراق بوجود آمد و با اینکه اهل سنت در ابتدا با آنها مخالف بودند گروهی جذب داعش شدند.ما خواهان آن هستیم که عراق به ثبات سیاسی بازگشت کند و جریانات سیاسی در عراق اصلاح بشه الان داعش 5 برابر مساحت اشغالش در سوریه عراق را در برگرفته و این کشور را در مسائل داخلی گرفتار کرده است.

امسال روز جهانی قدس نسبت با سال های گذشته چه تفاوتی دارد و چه تاثیری بر روی مسئله فلسطین و جهان اسلام می گذارد؟


امیدواریم روز جهانی قدس عاملی باشد برای توجه مجدد به مسئله فلسطین و تمام گروه های درگیر با تروریست ها به مسئله فلسطین توجه کنند و باید با یکدیگربرای حل مسائل سیاسی داخلی و خارجی علیه استکبار جهانی متحد شوند.

همانطور که خدای سبحانه وتعالی فرمودند امت باید واحده باشد و اگر با یکدیگر متحد نشویم شکست می خوریم.

همانطور که امام خمینی (ره) خواستند این روز برای وحدت مسلمین و مستضعفین باشد و همه توجهات به سمت شیطان بزرگ و اسراییل باز گردد و توجه به تحقق آرمان فلسطین شود که این مهم نیازبه وحدت امت اسلام دارد.

گفت و گو از وجیهه سادات حسینی

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha