به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلیمن رفیعی در پانزدهیمن روز از ماه مبارک رمضان در جمع زائران و مجاوران حرم بانوی کرامت به روایاتی درباره شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام اشاره کرد و گفت: از نبی مکرم اسلام سه نوع حدیث درباره این امام همام وارده شده است.
وی بخشی از این روایات را روایاتی برشمرد که ایشان را جزو اهل بیت علیهم السلام معرفی می کند، افزود: آیه اطعام، آیه تطهیر و عبارات زیادی از نبی مکرم اسلام درباره اهل بیت علیهم السلام در این عرصه وجود دارد که گواه جایگاه والای امام حسن علیه السلام است.
عضو هیات علمی جامعة المصطفی دسته دیگر روایات درباره امام حسن مجتبی علیه السلام را مربوط به روایاتی دانست که این امام را در کنار امام حسین علیه السلام قرار داده و آنها را مدح نموده است؛ ادامه داد: دسته سوم از این روایات، روایاتی است که تنها درباره امام حسن علیه السلام می باشد.
وی به نمونه ای از این روایات از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله اشاره کرد و گفت: پیامبر(ص) درباره امام حسن علیه السلام بیان می دارد که حرف او حرف من است، کارش کار من است، دستورش دستور من است و او از من و نور چشم من و حجت خداست.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: نبی مکرم اسلام(ص) در ادامه این روایت با خبر دادن شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و گریه ملائکه بر ایشان، درباره پاداش گریه و محزون شدن بر این امام همام سخن می گوید.
وی حلم را از صفات امام حسن علیه السلام معرفی کرد و گفت: این امام همام الگوی حلم را در اختیار ما قرارداده است در صورتی که ما به این سیره امام حسن مجتبی علیه السلام توجه کنیم، عمده مشکلات زندگی و پرونده های قضایی از بین می رود.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی از جمله تعاریف حلم را کنترل کردن غضب معرفی کرد و گفت: انسانی حلیم است که در شرایط سختی که انسان های دیگر خشمگین میشوند او خود را کنترل نماید.
وی با بیان این که معنای دقیق حلم، صبر نیست، تصریح کرد: کسی که می خواهد حلیم باشد، پیش از آن باید علم و حیا داشته باشند. کسی حلیم می شود که علم به خطرها و بدی عصبانیت داشته باشد؛ همچنین فرد حلیم از خشمگین شدن حیا می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که خداوند انسان را توصیه می کند تا نسبت به افرادی که به ما بدی می کنند، خوبی کنیم، تصریح کرد: بر اساس آیه سوره مبارکه فصلت، اگر انسان به کسی که با او به بدی رفتار می کند، رفتار خوب و نیکی را در پیش بگیرد، آن فرد از بهترین دوستان او می شود.
وی خاطرنشان کرد: البته باید بدانیم که حلیم شدن، نیازمند تمرین و تزکیه نفس است، این که انسان به کسی که به او بدی می کند، خوبی کند، کار دشواری است.
عضو هیات علمی جامعة المصطفی در ادامه به راه های سنجش حلم افراد گفت: کسی که عزیز بود و ذلیل شد، نباید بعد از این کار شلوغ کاری کرده و جنجال به راه بیاندازد؛ انسان حلیم در هر شرایطی خود را حفظ می کند و عزیز و ذلیل شدن در رفتار او تأثیری ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی راه دیگر شناخت انسان های حلیم را شرایطی معرفی کرد که در آن انسان راستگو باشد ولی او را دروغگو بنامند و افزود: جایی که انسان دعوت به حق و معروفی دعوت می کند، ولی به او توهین کنند، در اینجا باید حلم بورزد.
وی با بیان این که در جامعه ما امر به معروف کار دشواری شده است، تصریح نمود: ممکن است در امر به معروف و نهی از منکر انسان حتی خیلی مؤدبانه وارد عمل شده و با زبانی خوش سخن بگوید، ولی این کار او را با توهین پاسخ دهند، آن فرد باید حلم کند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی دیگر جایی که انسان باید حلم بورزد، افزود: جایی که انسان را مجازات کنند، بدون این که جرمی انجام داده باشد. البته انسان باید مطلب خود را بگوید و از حق خود دفاع نماید، ولی حلم را نیز سرلوحه کار خود قرار دهد.
وی با بیان این که اتهام زدن به افراد، کار انسان را در روز قیامت با مشکلات زیادی همراه می سازد، تصریح نمود: متأسفانه امروزه در عرصه سیاسی اتهامات به افراد زیاد شده است، در حالی که هنوز اتهام او اثبات نشده است.
انتهای پیام// 15/ 313