به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، نسخههاي اسلامي به جامانده از گذشتگان، گنجينههايی از فرهنگ و معارف پر مايه اسلامي و حاصل تلاشهاي علمي دانشمندان و فرهيختگان اسلامي است كه با تكيه بر محتواي غني آموزههاي ديني، سيماي نويني از فرهنگ انسان و جهان را عرضه ميكنند.
اكنون مسلمانان، ميراثداران آن گنجينهها و ثروتهاي سرشار معارف و علومند. گنجينههاي پرگوهري كه در گوشه و كنار كتابخانههاي عمومي و شخصي افتاده و در انتظار همت مصححان آگاه، ساعي و شايسته اند. براي به دست آوردن مرواريدهاي پربهاي فرهنگ و تمدن اسلامي بايد در درياي پر تلاطم و جذاب متون خطي و كتابهاي قديمي غواصي كرد و به تصحيح و تحقيق و احياي آن ها همت گمارد.
«كتاب شناخت علامه سيد عبدالله شبر» اقدامي است به سوي انجام اين رسالت خطير كه به معرفي آثار و نسخههاي خطي این دانشمند شيعه پرداخته است و نويسنده آن دكتر محمد مهدي مسعودي، استاديار دانشگاه آزاد اسلامي، گامي در معرفي آن مواريث گرانسنگ برداشته است.
هدف اين كتاب كمك به دانشجويان، محققان و مؤسسههايي است كه به تصحيح و چاپ نسخههاي خطي علاقهمند هستند.
در اين كتاب نسخههاي خطي از كتابخانههاي ايران و برخي كتابخانههاي عراق جست وجو شدهاند و مشخصات آن در اين كتاب درج است. نويسنده بيشتر به معرفي نسخههاي خطي كتابي پرداخته كه چاپ نشدهاند.
در بخشي از كتاب ميخوانيم: «سيد عبدالله شبر از محدثان پر كار نيمه نخسته سده سيزدهم قمري است كه در نجف به دنيا آمد. وي از سادات حسيني است كه نسبش به امام زين العابدين (ع) ميرسد.
علامه شبر، دانشمندي پركار و پر تأليف بود. اين امر وي را در شمار نويسندگان و مؤلفان كم نظير اماميه قرار ميدهد. علامه شبر در درجه نخست اديب و محدثي برجسته بود و آثار فقهي و تفسيري اش از تخصص فراوان او در اين دو دانش عظيم سرچشمه ميگيرد. تنوع تأليفات او نشانگر آگاهي گسترده و قدرت علمي وي در بيشتر علوم اسلامي است.