پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت‌الله مصباح یزدی

آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر لزوم رسیدگی به فقرا، گفت: محبت خداوند با طمع‌ و زیاده‌خواهی، سلطه‌طلبی و برتری‌خواهی نسبت به دیگران سازگار نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، شب گذشته در ادامه سلسله دروس اخلاقی ماه مبارک رمضان، در دفتر رهبر معظم انقلاب در قم با بیان این که در حدیث قدسی آمده که محبت به خداوند همان محبت به فقراست، گفت: وقتی این حدیث صادر شد، پیامبر(ص) از فقرا سئوال کردند؟، جواب آمد که این افراد زیاده خواه نبوده و ساده زیست هستند و به دنبال مال اندوزی نیستند.

ایشان یاد آور شد: محبت خداوند با طمع‌ و زیاده‌خواهی، سلطه‌طلبی و برتری‌خواهی نسبت به دیگران سازگار نیست و این گونه افراد همیشه به دنبال شکستن محدودیت ها هستند. از جمله افراد خود برتر بین می توان به فرعون اشاره کرد که به ادعای خدایی هم رسید!؛ این دسته از افراد سعادت آخرت را از خود سلب می کنند.

عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به ویژگی های فقرا، افزود: فقرا همیشه در مقابل خداوند متعال شکرگزار هستند و در مواقع گرسنگی بی تابی نمی کنند و هر روز از گرانی و... نمی نالند. اگر کسی چنین صفاتی داشته باشد، قطعا باید صفات دیگری چون پرهیز از دروغ و دوری از اظهار نیاز تا حد امکان و کم نیاز نشان دادن خود را نیز داشته باشد.

آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کردند: افراد کم ظرفیت وقتی که تنگنایی به آنها می رسد، از خدا شکایت کرده و بی تابی می کنند، ولی فقرا همیشه شاکر هستند و خود را از این مسیر دور نمی کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: خداوند در قرآن بیان کرده است که حوادث برای انسان از روی حکمت روی می دهد؛ این حکمت از آنجاست که بشر فکر نکند که چیزی را با قدرت ذاتی اش رقم زده و خداوند در آن دخیل نبوده و مغرور شود.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: خداوند به ما دستور داده که اگر چنین صفاتی را نیز نداریم، با افرادی که دارای این صفات هستند، معاشرت نکنیم تا از آن خلقیات بهره مند نشویم.

ایشان، محبت به فقرا را محبت با اخلاص دانسته و گفت: محبت به فقرا است که نشان می دهد انسان چه اندازه کسی را به خاطر خودش مورد لطف قرار می دهد نه پست و مقام و لباسش.

عضو خبرگان رهبری در پایان یادآور شد: گاهی فقر در زندگی برای انسان مفید است، زیرا معیار و عیار اخلاص انسان را نشان می دهد و او را به خود سازی می رساند.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha