پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام سعیدی

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گفت: مروجین فساد که امروزه با استفاده از امکانات گسترده، فساد را در جوامع مختلف، به ویژه جوامع شیعی، ترویج می کنند، عزم خود را جزم کرده اند که روحیه پشیمانی از گناه را از مردم بگیرند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها اظهارداشت: در شب قدر باید برای تصفیه روح خود تلاش کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی شب قدر را شب استغفار و توبه به پیشگاه خداوند معرفی کرد و گفت: در این شب باید برای رفع گناهان و آلودگی ها تلاش کنیم.

وی با بیان این که استغفار و توبه در پیشگاه خداوند همیشه خوب و پذیرفته شده است، تصریح کرد: برخی ایام و ساعت ها برای پذیرش توبه شرایط مناسب تری است که از جمله این زمان ها، شب قدر است.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با بیان این که انسان ها گناهکار با گناه کردن می خواهند به مقاصد واهی دست یابند، تصریح کرد: تجربه نشان داده است که نه تنها این افراد به مقصدی که می خواهند می رسند، بلکه از مسیری که رفته اند، به درد سرهای بزرگ گرفتار می شوند.

وی سحرها را فرصت مغتنمی برای مؤمنان معرفی کرد وگفت: ماه رمضان برای این که انسان سحرها را درک کرده و در این ساعات عبادت خدا را انجام دهد، فرصتی فراهم کرده است؛ البته باید این روحیه سحرخیری را در ایام دیگر سال نیز حفظ نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با اشاره به پاداش بهشت برای زائران حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها افزود: ازدیگر شرایط برای اجابت دعا و بخشش گناهان را دعاهای دسته جمعی است؛ در جمع هایی که ذکر خدا گفت شد و دعا خوانده شود، خداوند عنایت خاصی  به آنها دارد.

 وی تصریح کرد: ما انسان ها در ایام سال دچار کوتاهی ها و یا خدای نکرده مرتکب گناهانی می شویم؛ در شب قدر که فرصت بخشش گناهان است، انسان باید پیش از استغفار به گناهانی که کرده است، اعتراف نماید.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با تأکید بر این که خداوند توبه گناهکاران را می بخشد، تصریح کرد: انسانی که گناه می کند، اگر دچار شرمندگی و پشیمانی شد، این از نعمت های الهی است که راهی به سوی متقی شدن می باشد. اگر خدای نکرده انسان به اندازه ای گناه کند که دیگر روح پشمانی در او وجود نداشته باشد، خطر بزرگی در کمین اوست.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی تصریح کرد: انسان های متقی زمانیکه شیطان در اطراف آنها حضور  می یابد تا به گناهان آلوده شوند، بیدار شده و با بصیرت، خود را از این گناه نجات می دهد.

وی تنفر از گناه را در مرحله دیگر از توبه معرفی کرد و گفت: انسان زمانی که گناهی مرتکب می شود، از کسانی که او را کمک کرده و در این گناه او را وارد نمودند، احساس تنفر می کند؛ این حالت نیز از نعمت های بزرگ خداست که شیطان و شیطان صفت ها از آن روحیه بدشان می آید.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با اشاره به دسیسه گسترده دشمن و استکبار در از بردن این روحیه پشیمانی و تنفر از گناه، اذعان داشت: مروجین فساد که امروزه با استفاده از امکانات گسترده، فساد را در جوامع مختلف، به ویژه جوامع اسلامی و به ویژه جوامع شیعی، ترویج می کنند، عزم خود را جزم کرده اند که روحیه پشیمانی از گناه را از مردم بگیرند.

وی وجود این روحیه در انسان ها را عاملی برای بازگشت آنها از گناه به سمت صراط مستقیم معرفی کرد و گفت: شیطانیان اگر عبادت و خدمتی انجام دهند، برخلاف مؤمنان، خود را طلب کار خدا می دانند. این گروه وقتی گناه و لغزشی انجام داد، خدا را مقصر در گمراهی خود می داند، از این رو تلاش می کند دیگر مؤمنان را نیز گمراه سازد.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی از جمله بهترین کارها در شب قدر را فهم دین و معارف الهی معرفی کرد و گفت: زمانی که خداوند به فرشتگان از جمله ابلیس گفت که بر آدم علیه السلام سجده کنند، امتناع کرد؛ چراکه ابلیس خود را طلبکار خداوند می دانست و نسبت معارف الهی فهم درستی نداشت.

وی با بیان این که انسان های گناهکار بعد از انجام گناه خود، سعی در توجیه آن دارد، گفت: اگر خدای نکرده دچار گناه شدیم، در ابتدا باید در پیشگاه خداوند به این گناه اعتراف کرده و از این گناه توبه کنیم و در این توبه خود ثابت قدم باشیم.

امام جمعه قم خاطرنشان کرد: گاهی گناهی که انسان انجام داده، نه تنها خودش را، بلکه دیگران را نیز گرفتار می کند. این افراد می بینند که از گناه او دیگران در زحمت و رنج هستند، ولی از گناهش باز نمی گردد.

وی سخن چینی را از جمله این گناهان معرفی کرد و گفت: سخن چین کسی است که میان اعضای خانواده، میان دوستان، میان مردم و مسئولان و... اختلاف ایجاد می کند، با گناهش دیگران را گرفتار می سازد.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی به آثار و برکات توبه صحیح اشاره کرد و افزود: بر اساس سخن امیرالمؤمنین علیه السلام کسی که توبه می کند و خدا نیز آن را می پذیرد، خدا به اعضا و جوارح او، مکانی که در آن گناه صورت گرفته و فرشتگانی که این اعمال زشت را ثبت کرده اند، امر می کند که این گناه را بپوشانند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن کریم، کسی که توبه کرده و گناهانش را با نیکی جبران سازد، خداوند تمام گناهانش را به اعمال خیر تغییر می دهد. البته در این عرصه باید حقوقی که از دیگران بر گردن دارد، - حق الناس و حق الله – ادا کند.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha