به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، آیت الله اسدالله ایمانی در جمع اعضای انجمن اسلامی پزشکان و کانون بصیرت شیراز با اشاره به آیه 21 سوره نور، اظهار کرد: در این آیه خدوند، مؤمنان را خطاب قرار می دهد و در حدیث است که باید خود را در حدی قرار دهیم که اگر یا ایها الذین امنو گفتند بتوانیم لبیک بگوییم.
وی با تشریح نکات آیه "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ وَمَن يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنكُم مِّنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَن يَشَاء وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ"، افزود: چهار نکته در این آیه وجود دارد و اولین آن که اصلی اساسی و ریشه ای است، شروع تدریجی انحرافات است.
آیت الله ایمانی خاطرنشان کرد: انحرافات از نقطه های بسیار کوچک و ظریف آغاز شده و آرام آرام رشد می یابد و این چنین نیست که انسان ها در مرحله اول به بدی ها و زشتی ها وارد شوند بلکه حرکتی نرم و آرام است که شیطان خطوات و گام ها را بر می دارد، فرد به دنبالش حرکت می کند.
رئیس جامعه مدرسان حوزه علمیه فارس با اشاره به "لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ"، تصریح کرد: در اینجا شیطان، پیشوا شده است و انسان به دنبال او حرکت می کند، او گام ها را آهسته آهسته بر می دارد و طبیعتا، انسان نیز آرام آرام از نقطه اصلی که نور، حقیقت اصلی و وجود باری تعالی است، فاصله می گیرد و این فاصله گرفتن به جایی می رسد که هویت انسانی خود را از دست می دهد.
بدی خطوات شیطان برای انسان
آیت الله ایمانی به تشریح "وَمَن يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ" پرداخت و با طرح این پرسش که خطوات شیطان چه بدی دارد؟، گفت: با ادامه خطوات شیطان،زشتی، فحشا، پلشتی ها و نازیبایی ها دنبال می شود و اگر این حرکت ادامه یابد، انسان به مجسمه بدی ها بدل می شود و کسانی که اعتقاد به قیامت را از دست بدهند، به نماد بدی و زشتی تبدیل می شوند.
وی با بیان اینکه انسان از مشاهده این موضع که ممکن است از خطوات شیطان پیروی کند، دچار وحشت می شود، تصریح کرد: انسان احساس وحشت می کند چرا که شیطان همیشه هست و قسم خورده تا از هر طرف و هر مسیر انسان را منحرف کند.
آیت الله ایمانی اضافه کرد: شیطان در تلاش است و به خصوص در زمانی که احساس نزدیکی به خدا برای انسان متجلی شود، تلاش می کند که قرب را به بعد تبدیل کند و انسان را به عقب برگرداند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس با اشاره به "وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنكُم مِّنْ أَحَدٍ أَبَدًا"، اظهار کرد: اولا نباید به عمل، کار، خدمت و به آنچه انجام دادیم و به آنجا که رسیدیم دل بست چرا که هیچ کدام دوای درد نیست.
آیت الله ایمانی تأکید کرد: اگر چه خطوات شیطان وجود دارد و دنبال کردن این خطوات نیز به فحشا و منکر ختم می شود اما در رحمت خدا نیز به روی انسان گشاده است و فضل پروردگار وجود دارد و باید به سراغ آن برویم.
به خود وصل شدن بدبختی ها را به دنبال دارد
وی تصریح کرد: در اینجا نکته ای مشخص می شود و آن اینکه هر کس به جایی رسید از راه فضل پروردگار است و نه از طریق کار،تلاش؛ به خود وصل شدن همه بدبختی ها را به دنبال دارد و باید به این نتیجه رسید که انسان خود را نبیند و زمانی که او خود را ندید، خدا را می بیند و زمانی که خدا را ببیند، به همه چیز رسیده و همه چیز را می بیند.
آیت الله ایمانی با تشریح "وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَن يَشَاء"، گفت: خداوند پاک می کند انسان هایی را می خواهند و من یشاء یعنی کسانی که آمادگی و استعداد داشته و خود را در این مسیر قرار می دهند و کسانی که به زمین نچسبیدند، در منیت گیر نکردند و به خودیت وصل نشده اند به تزکیه و رستگاری می رسند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح نمود : فضل خدابرای کسانی است که از خود ببرند و زمانی که انقطاع ازخودبرای انسان محقق شود، رشد و تعالی پیدا می شود.