به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، سید محمدرضی حدائق در کارگروه فرهنگ کار و تلاش که با حضور جمعی از طلاب استان برگزار شد، با اشاره به جایگاه کار و تلاش در جامعه اسلامی، گفت: آنچه در سند فرهنگ کار و تلاش باید دنبال شود، تدوین برنامه هایی است که راه را برای رسیدن به جایگاه کار و تلاش در جامعه اسلامی فراهم کند.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی موضوعات مختلفی را در دستور کار قرار دارد که از جمله این موضوعات فرهنگ کار و تلاش است.
حدائق با بیان اینکه هیچ موضوعی بدون فرهنگ موضوعیت ندارد، بر پرهیز از برنامه ریزی در موضوع کار صرفا بر اساس معیشت تأکید و خاطرنشان کرد: نباید به کار صرفا به عنوان موضوع معیشتی نگاه شود بلکه در این راه باید به موضوعات دیگر هم توجه کرد.
وی افزود: نقش کار جایگاهی دارد که معیشت را نیز پشت سر می گذارد و در بیان اسلام حتی به کسانی که هیچ نیازی به درآمد از کار برای معاش ندارند نیز توصیه شده است که نباید بیکار باشند، چرا که بیکار از نظر اسلام مطرود است.
حدائق با بیان اینکه اگر صرفا موضوع معاش در کار مطرح باشد، فرد به هر کاری تن داده و هر کاری برای تأمین معاش خود انجام می دهد، بر پرهیز از این دیدگاه تأکید و خاطرنشان کرد: کار باید پاک، مفید، متناسب با استعداد و نیاز فرد و جامعه باشد.
وی اضافه کرد: یکی از دردهای جامعه این است که کودکان با کار آشنا نیستند و در حال حاضر حتی در خانه کار ندارند حال آن که در گذشته حداقل در خانه تقسیم کاری صورت می گرفت از این رو برای تقویت فرهنگ کار و تلاش، توجه به افراد در سنین کودکی و نوجوانی بسیار حائز اهمیت است.
رئیس اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی استان فارس به راه اندازی قرارگاه فرهنگی در استان اشاره و اظهار کرد: قرارگاه یعنی مدیریتی واحد از تمام ظرفیت ها استفاده و حرکت همه را هماهنگ و به سمت یک هدف هدایت می کند که این هدف در جامعه اسلامی، سبک زندگی اسلامی و ایجاد تمدن اسلامی است که سعادت دنیا و آخرت را رقم بزند.
انتهای خبر18/313