به گزارش سرویس علمی- فرهنگی خبرگزاری حوزه، جریان تولید علم و نهضت نرمافزاری، زیرساختی است که فضای حرکت به سوی تمدنسازی را فعال میکند.
در این جریان حوزههای علمیه عهدهدار ترسیم نقشه راه و ارائه شاخصهای راهبردی هستند بنابراین ضروری است آموزش طلاب در تغییر و تحولات نظام آموزشی و تحقیقاتی و تربیتی به سوی این توانایی مدیریت شود.
در همین راستا کتاب «راهنمای تحصیل در حوزههای علمیه» با اقتباس از نگرش اسلام به دین، علم و عالم دینی به قلم حجتالاسلام عبدالحمید واسطی، طلاب را با الگوی تحصیل کاربردی و مهارتهای اجرایی آن آشنا میکند.
این کتاب در سه فصل تنظیم شده و به سوالاتی نظیر حوزه علمیه چیست و چه اهدافی دارد، دین چیست و چگونه میتوان دین را شناخت،طلبگی چیست و طلبه کیست، چگونه میتوان عالم به دین شد و... پاسخ میدهد.
فصل نخست کتاب، تحت عنوان نگرشسازی (نسبت به تحصیل علم و دین) به تبیین هویت حوزه، تحصیل نظام حوزه، منشور تحصیلی حوزه در کلام امام علی(ع)، مراتب و لایههای فهم، سطوح مهارتی و عملی در آموزش، مراحل برنامهریزی برای تحصیل موفق و آگاهانه و... پرداخته است.
در فصل دوم تحت عنوان «راهبردسازی الگوی کلی تحصیل و برنامه تحصیل در حوزه» مباحث متنوعی چون متن آموزشی مطالعه، تحقیق، مباحثه، کتابت، ارزیابی، برنامه آموزشی مجموعه تحصیلی، روش تدریس، روش تحقیق روش تبلیغ و تالیف و تدوین مورد اشاره قرار گرفته است.
فصل سوم این کتاب نیز با عنوان راهکارسازی (مهارتهای تحصیلی) به مهارت تفکر و تحقیق مهارت طرح سوال، مهارت مشاهده، مهارت تعلم، مهارت مباحثه،مهارت تحقیق، مهارتهای مدیریت زمان و... پرداخته است.
این کتاب به عنوان یک متن آموزشی برای اساتید و فضلای حوزههای علمیه تالیف شده و طلاب را با الگوی تحصیل کاربردی و مهارتهای اجرایی آن آشنا میکند.
نگارنده مباحث را به صورت مختصر و در قالب جداول متنوع و با طرح سئوال و تقسیمبندی موضوعات به طور جداگانه مورد توجه قرار داده و چکیده هر فصل را در پایان آورده است.
کتاب، حاوی اطلاعات و راهکارهای بسیاری برای ایجاد و ارتقاء انگیزه برای حضور علاقمندان در حوزههای علمیه است.
روش دقیق فراگیری و فهم مطالب و شیوههای برتر در این عرصه از مباحث مطرح شده در این کتاب میباشد.
کتاب راهنمای تحصیل در حوزههای علمیه در 368 صفحه از موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی منتشر شده است.
علاقمندان میتوانند کتاب مذکور را از انتشارات موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی به نشانی مشهد مقدس، بین چهارراه حجت و چهارراه مقدم، خیابان کاشانی 25 تهیه نمایند.