به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، پیش از ظهر امروز در دومین دوره همایش حدیث رضوی، در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به دلایل انتخاب موضوع «تاثیر زمانه در صدور روایات رضوی» برای این همایش، اظهار داشت: این موضوع برآمده از یک گفتمان بسیار گسترده است و نباید با حدیث به عنوان یک متن منقطع از زیرساخت ها و منابع و عرصه های گفتگویی خودش برخورد کنیم.
وی، بسیاری از کج روی ها را زاییده چنین نگرش های خام و کوتاه و ناعمیق به حدیث دانست و گفت: اگر اسباب ورود و صدور حدیث و فضا و گفتمان صدور حدیث را بیابیم، در این صورت می توانیم متوجه شویم چرا امام رضا(ع) در مدینه حدیث سلسلة الذهب را فرمودند و در نیشابور به راویان اهل تسنن با یک شرط اضافه تر می فرمایند.
دبیر علمی دومین دوره همایش حدیث رضوی با بیان اینکه با تشخیص گفتمان کلامی در زمان امام رضا(ع) می توان به راز صدور احادیث پی برد، تصریح کرد: اگر گفتمان حدیثی را متوجه شویم، می توانیم بفهمیم چرا امام رضا(ع) حدیثی را در مورد موضوعی بیان کردند و آیا این به منظور تایید یا رد جریان فکری زمانه بوده است یا خیر.
رئیس انجمن حدیث حوزه با اشاره به اینکه موضوع «تاثیر زمانه در صدور روایات رضوی» آسیب هایی نیز دارد، ابراز داشت: وقتی ما وارد تاثیر زمانه و گفتمان بر حدیث می شویم به گونه ای پای دخالت دانش های بشری را در فهم حدیث گشوده ایم و نحوه تعاملات این موضوعات با حدیث، مسئله ای جدی است.
وی با بیان این که در همایش سال آینده بنا داریم موضوع «تعامل حدیث را با دانش های بشری» قرار دهیم که البته تا تصویب راه طولانی دارد، گفت: بهتر است در همایش های آینده تمام احادیث را در این زمینه دخالت دهیم اما بیشتر با رویکرد به احادیث رضوی باشد.
دبیر علمی دومین دوره همایش حدیث رضوی با اشاره به اینکه 46 مقاله به دبیرخانه دمین دوره همایش رضوی ارسال شد، گفت: برگزیدگان امسال خانم ها و آقایان به طور مساوی هستند و بیشتر به کارهای پژوهشی گروهی ارزش دادیم تا آن ها تقویت شوند.
حجت الاسلام والمسلمین مسعودی در پایان خاطرنشان کرد: امسال توانستیم منشوراتی که سال گذشته بر اساس مقالات برتر تهیه شده بودبه انتشار برسانیم.
انتهای پیام/313 /33