جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
خبر گزاری حوزه

نشست معاونان و مسئولان پژوهشی واحدهای آموزشی حوزه علمیه استان قم با حضور حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه،» ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در معاونت پژوهش حوزه علمیه قم در راستای افزایش انگیزه بخشی برای فعالیت های پژوهشی از سوی طلاب و تجهیز امکانات پژوهشی در مدارس علمیه از مهم ترین مباحث مطرح شده در نشست معاونان و مسئولان پژوهشی با مدیر حوزه علمیه قم بود.

دراین نشست، حجت الاسلام والمسلمین جواد رفیعی معاون پژوهش حوزه علمیه قم به ارائه گزارشی از عملکرد دوساله این معاونت پرداخت. 

*فعالیت یازده نشریه علمی

وی با بیان اینکه در سال گذشته 9 کانون علمی پژوهشی در مدارس فعال بوده است که منابع آن ها از خارج حوزه تامین شده گفت: 11نشریه علمی در سال گذشته به چاپ رسید و در سال جاری نیز 20 نشریه دیگر منتشر خواهد شد.

معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم از ارائه نرم افزار «کاوش» به کتابخانه های مدارس علمیه خبر داد و گفت: همچنین دوره های مهارت کتابداری با هدف آموزش طبقه بندی منابع، فهرست نویسی، نگه داری متون و نسخ خطی برگزار شده است.

در ادامه حجت الاسلام رایجی، معاون پژوهش مدرسه مدینه العلم با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته برای اهتمام بیشتر به امر پژوهش به دلیل سیاست گذاری های مدیران ارشد حوزه است، تصریح کرد: اقدام مدیران حوزه نشان دهنده این است که طلاب علاوه بر آموزش نیاز به پژوهش نیز دارند.

*زمینه فعالیت معاونان پژوهشی فراهم شود

وی در ادامه با انتقاد از این که شرایط مدارس نباید به گونه ای باشد که معاونان پژوهشی نتوانند برنامه ها و نشست هایی را برگزار کنند، تصریح کرد: مدارس با محوریت آموزش تعریف شده است و چنانچه معاونت آموزشی همکاری کند معاونت پژوهشی نیز فرصت فعالیت پژوهشی پیدا می‌کند.

معاون پژوهش مدرسه مدینه العلم در پایان خاطرنشان کرد: امتیازهای ویژه برای اساتید پژوهش حوزه علمیه پیش بینی شود تا انگیزه اقدامات پژوهشی بیشتر شود.

*اساتید طلاب را موظف به تحقیق کنند

بر پایه این گزارش حجت الاسلام عابدی معاون پژوهش مدرسه علوی نیز در سخنانی با ارائه پیشنهادی مبنی بر اینکه اساتید موظف شوند تا در سال حداقل یک طرح تحقیقاتی و پژوهشی ارائه دهند، اظهار داشت: حوزه علمیه قم بر تربیت اساتید پژوهش اهتمام داشته باشد.

وی در ادامه به ارائه پیشنهاد دیگری مبنی بر طراحی سامانه ای برای امور پژوهشی طلاب و اساتید پرداخت و گفت: تدارک اردوهای علمی پژوهشی برای اساتید، تدوین طرح هایی برای افزایش انگیزه ارتباط طلاب با کتابخانه ها، تشکیل کارگروه هایی برای ارائه تحقیقات اساتید مجرب پژوهشی به طلاب، افزایش فرهنگ سازی در زمینه اقدامات پژوهشی در مدارس علمیه، تشکیل مرکز مشاوره پژوهشی برای طلاب و اهتمام بیشتر به نشریات پژوهشی از دیگر پیشنهادهای ارائه شده برای اهتمام بیشتر به مسئله پژوهش است.      

معاون پژوهش مدرسه علوی در پایان خاطرنشان کرد: آثار جشنواره حلی تبدیل به نمایشگاهی سیار در تمام مدارس علمیه شود تا موجب تشویق و الگوگیری طلاب برای انجام اقدامات پژوهشی شود. 

حجت الاسلام والمسلمین موسوی معاون پژوهش مدرسه صدوقی نیز به ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات طرح اختصاص پنج نمره پژوهشی پرداخت.

*آموزش بدون پژوهش جفا به حوزه است

سخنران پایانی این نشست حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال مدیر حوزه علمیه استان قم نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه صرف پرداختن به آموزش بدون اهتمام به پژوهش و تهذیب نفس جفا به حوزه های علمیه است، گفت: نباید آموزش ما تمام ساعات و اوقات یک محصل را به گونه ای به خود اختصاص دهد که جایی برای فکر کردن و پژوهش کردن و محاسبه نفس برای وی باقی نماند.

وی در پایان از اقدامات صورت گرفته در تجهیز کتاب خانه ها و امور پژوهشی تقدیر کرد.

انتهای پیام/313 /33       

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha