به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دکتر شیخ احمد کریمة استاد فقه مقارن الازهر مصر علیرغم جوسازی رسانه های سلفی و افراطی درباره سفرش به ایران گفت: از سفر به ایران پشیمان نیستم.
* به نادرستی شایعات درباره شیعیان پی بردم
وی ضمن محکوم ساختن پدیده "دوری از شیعه" خاطر نشان کرد که وی در سفر خود به ایران با برخی از علمای شیعه گفتگو کرده و به نادرستی شایعات در مورد شیعیان مانند تحریف قرآن توسط آنها و دشنام دادن به صحابه پی برده است.
شیخ کریمه در مصاحبه خبری گفت: رهبر انقلاب ایران در بیانیه ای بر لزوم احترام به صحابه پیامبر و پرهیز از توهین به آنها تاکید کرده است.
وی در مورد همسران پیامبر نیز گفت: ممکن است شیعیان با مواضع برخی از همسران پیامبر اختلافاتی داشته باشند اما اینکه گفته می شود آنها به همسران پیامبر دشنام می دهند نادرست است.
* از سفر به ایران پشیمان نیستم
وی افزود: آنها آن چنان که برخی ادعا می کنند اقلیتی نیستند تا بخواهند مذهب خود را صادر کنند.
احمد کریمه همچنین در گفتگوی دیگری با پایگاه مصری " المصریون": تاکید کرد که از سفر به ایران پشیمان نیست.
متن این پرسش و پاسخ که از سوی خبرگزاری حوزه ترجمه شده به این شرح است:
- اول: ارزیابی شما از حملات علیه شما پس از سفر به ایران چیست؟
من مردی عاقل و حکیم هستم و می دانم چکار می کنم و چه برداشتی از آن می شود. تردیدی نیست که کسانی که به من حمله می کنند حتی به خود زحمت نداده اند گزارش سفر من یا گزارش تهیه شده توسط سفارت مصر در تهران را مطالعه کنند تا متوجه شوند سفر من خدمت به وطن و دین بوده است.
- آیا شما از این سفر پشیمان هستید؟
من پشیمان نیستم و این سفر را برای سربلندی دین انجام دادم.
* الازهر مخالفتی با سفرم نداشت
- آیا الازهر پیش از سفر شما از دلیل این سفر اطلاع داشت؟
من یک هفته پیش از سفر به ایران به طور رسمی از دانشگاه الازهر تقاضای صدور مجوز کردم و هیچ مخالفتی از جانب آنها صورت نگرفت علاوه بر اینکه ما در زمان تعطیلات درسی به سر می بردیم و هیچ مسؤولیتی نداشتم که آن را رها کرده باشم علاوه بر اینکه من استادی بازنشسته هستم و از این رو ملزم به رعایت تمام شروط کار نیستم.
- در تحقیقاتی که در مورد شما انجام می شود چگونه از خود دفاع خواهید کرد؟
تا کنون هیچ تحقیقاتی از شخص بنده صورت نگرفته و هر تحقیقی هم که صورت بگیرد از قبل باطل است گرچه من بی گناهی خود را از تمام اتهامات مطرح شده ثابت می کنم.
- چه دلیلی برای اثبات بی گناهی خود دارید؟
من دلایلی منطقی دارم که برای اثبات بی گناهی من کافی است. اولین آنها گزارش کاری است که از این سفر ارائه کرده ام. من همواره با سفارت مصر در ایران در ارتباط بودم و اگر سفر من مبهم و مساله دار بود چه دلیلی داشت با سفارت تماس بگیرم؟ چه دلیلی داشت به خبرگزاری ها اجازه بدهم تصاویر و سخنان و اخبار مرا منتشر کنند؟ چرا برخی به ایران معترض هستند و چرا مصر با ایران ارتباط ندارد در حالی که ایران دشمن سرسخت اسراییل است؟!
- آیا با مسؤولان سیاسی ایران هم دیدار داشتید؟
نه من فقط با شخصیت های دینی دیدار داشتم.
- به نظر شما چه کسانی پشت پرده این حمله قرار دارند؟
به نظر من اخوانی ها و سلفی ها و دنباله های آنها در الازهر پشت این قضیه هستند و توانسته اند به الازهر نفوذ کنند. اینها همان کسانی هستند که در ایام حکومت اخوان با مکتب ارشاد مرتبط بودند و من در اینجا از آنها می پرسم که چرا هنگامی که محمد حسان در زمان اوج قدرت قذافی و دشمنی او با مصر به لیبی سفر کرد در برابر او موضع گیری نکردید؟ در حالی که او در آن زمان راضی شده بود که برخی کلمات از قرآن کریم حذف شود و من هنوز سخنان او را به یاد دارم و میتوانم آنها را به یاد شما بیاورم.
همچنین میخواهم از ازهری ها سؤال کنم: هنگامی که اخوان به شیخ الازهر توهین کرد شما کجا بودید؟ هنگامی که یوسف قرضاوی به مصر و الازهر توهین کرد شما کجا بودید؟ چند همایش برای حمایت از ارتش و پلیس و خطر پیش روی کشور برگزار کردید؟ من به شما میگویم که انگیزه شما فقط خشم و کینه است اما بدانید که من همچون کوه ایستاده ام.
- ارزیابی شما از واکنش شورای امور اسلامی به این حملات و تصمیم این شورا در تعلیق شما تا پایان تحقیقات درباره شما چیست؟
من اساسا هیچ تلاشی نکرده ام که در شورای امور اسلامی منصبی داشته باشم، آنها بودند که از من دعوت کردند و اکنون هم اگر تصمیم بگیرند من را برکنار کنند از حضور در این شورا چشم پوشی می کنم.
- آیا پس از سفر شما کسی جز دکتر احمد الطیب یا دفتر ایشان کسی با شما ارتباطی داشته است؟
آنها هنگامی که یکی از مشایخ سلفی خون من را مباح دانست با من تماسی نگرفتند، همچنین هنگامی که یکی از کتاب های مرا تحریف کردند یا اخوانی ها خودروی مرا به آتش کشیدند با من تماسی نگرفتند. پس چگونه اکنون با من تماس بگیرند؟ البته سفر من سفر عجیبی نبود و جالب است بدانید که الازهر ماهیانه گروهی از اساتید خود را به تهران می فرستد.