به گزارش خبرگزاری »حوزه» سیدعباس صالحی در مراسم آغاز دوره تخصصی سبک زندگی اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی در قم برگزار شده بیان داشت: روحانیت طلایهدار تمدنسازی اسلامی و حراست از هویت دینی مسلمانان است.
وی افزود: ما صرفا پاسدار یک تمدن نیستیم، بلکه موظف هستیم این تمدن را احیا و بازسازی کنیم، بنابراین حوزههای علمیه باید به سبک زندگی اسلامی بپردازند و این کار را در ساحتهای مختلف دنبال کنند.
*حوزه توانست خود را با تحولات دنیا انطباق دهد
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت : ظهور دوره تخصص گرایی اتفاق خوشایندی در حوزه های علمیه بود که توانست خود را با علم روز و تحولات دنیا انطباق دهد.
وی افزود: این تخصص گرایی ظرفیت های جدیدی را برای حوزه های علمیه به وجود آورد؛ هم اکنون در دوره دوم تخصص گرایی در حوزه هستیم که این دوره، موضوع و مسئله محور است.
رشتههای تخصصی فضای جدیدی در حوزه ایجاد کرد
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه وجود داشت، مشکل عمیق فاصله میان دانشها و کاربردها بود، ولی رشتههای تخصصی در دهههای اخیر موجب ایجاد فضای جدید در حوزه شد.
وی گفت: باید از این فرصت خوبی که به دست آمده است نهایت استفاده را برد و این فضا را نیز باید جدی بگیریم؛ البته باید در نظر داشته باشیم که قرائتهای مختلفی از دامنه، عمق و شاخصههای سبک زندگی اسلامی و فرهنگ وجود دارد که حوزه باید همه آنها را بازشناسی کند.
عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم شاخصههای فرهنگ را بازشماریم، قطعا به بحث باورها، ارزشها و اطلاعات و دانشها خواهیم رسید که البته نمادها، رفتارها و محصولات سه مقوله دیگر فرهنگ را تشکیل میدهند.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی نمیتوان فرهنگ را از هم تفکیک کرد، بلکه فرهنگ به هم پیوسته است و ترکیبی از مجموعه نیازها و تمایلات را نیز با خود به همراه میآورد.
صالحی با اشاره به اهمیت حضور حوزه در عرصه فرهنگ، تصریح کرد: پاسخ دهی به سوالات و نیازهای فرهنگی از جمله مهمترین رسالتهای حوزهای است که به جامعیت آن معتقد هستیم.
این پژوهشگر حوزه دین، خاطرنشان کرد: دین در زندگی فردی و اجتماعی کاراست و این مطلب صرفا یک ادعای واهی نیست، بلکه روحانیت نشان داده که چگونه دین در زندگی انسان نقش آفرین بوده و هویت اسلامی را نیز حفظ کرده است.