پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
قرآن

حوزه/ استاد قرآن گفت: حدر به مفهوم قرائت قرآن با سرعت زیاد است و در تمام احادیث شیعه فقط یک مورد کلمه حدر وجود دارد که برای اقامه بیان شده است و در زمینه قرائت قرآن، حدر وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام محمدباقر معرفت، امروز در نشست علمی «مراتب قرائت قرآن کریم» با اشاره به این که قرائت در چندین موضوع دارای تقسیم است، اظهار داشت: اختلاف قراء، مقامات صوتی، بخش خوانی، کلمه خوانی، آیه خوانی، ساده خوانی، لحن دار و سرعت از موارد قابل تقسیم در قرائت قرآن هستند.

وی با اشاره به تقسیم مراتب سرعت قرائت قرآن، ابراز داشت: سرعت در قرائت شامل تحقیق(کند)، تدویر(متوسط) و تحدیر(تند) می باشد.

دبیر علمی نشست مراتب قرائت قرآن کریم، افزود: به اعتقاد بنده نظریه قرائت حدر در شیعه جایگاهی ندارد.

حجت الاسلام معرفت با بیان این که شاخصه سرعت کشش صدا است، گفت: به اعتقاد بنده رابطه معکوس بین کشش صدا و سرعت وجود دارد و بر اساس این نوع شاخصه سه نوع سرعت نداریم.

استاد قرآن تصریح کرد: کشش سرعت در اشخاص متفاوت است؛ بر این اساس ما تدویر نداریم و قابل رویت نیست؛ چرا که حداکثر و حداقل سرعت متغیر است و به همین دلیل می گوییم قرائت تند یا کند است.

دبیر علمی نشست مراتب قرائت قرآن کریم در دفاع از رد نظریه قرائت تحدیری، ابراز داشت: از نظر شیعه فقط قرائت تحقیقی وجود دارد؛ حدر به مفهوم قرائت قرآن با سرعت زیاد است و در تمام احادیث شیعه فقط یک مورد کلمه حدر وجود دارد آن هم برای اقامه است و در زمیه قرائت قرآن حدر وجود ندارد.

حجت الاسلام معرفت با اشاره به اینکه در اصول کافی از حضرت علی(ع) نقل شده است که وقتی قرآن می خوانید همت نداشته باشید که به سرعت به انتها برسید، ابراز داشت: از سویی دیگر برای افزایش کیفیت باید به مسئله دقت اهتمام داشت که با قرائت تحدیری این مسئله امکان پذیر نیست.

وی در پایان با بیان این که تفکر در قرآن با زمان سریع قابل جمع نیست، گفت: هنر زمان بیشتری صرف می کند و همان گونه که یک هنرمند نمی تواند تابلویی را به سرعت طراحی کند، قرائت تحدیری نیز فاقد تفکر و کیفیت می شود.

انتهای پیام/313 /33

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha