به گزارش خبرگزاری «حوزه»، از شیراز، محمد فرخزاده، عصر امروز در نشستی با اعضای جامعه روحانیت شیراز، اظهار کرد: شهرداری شیراز 70 مجموعه فرهنگی در سطح شهر دارد که شامل فرهنگسراها، ورزشگاهها، کتابخانهها، موزه، مرکز شیراز شناسی، باغهای خانواده و... می باشد و در جای جای مختلف شهر مشغول به فعالیت هستند.
وی از ساخت اندیشکده فرهنگی و مذهبی در شیراز خبر داد و گفت: این اندیشکده نیز به جمع این اماکن پیوسته که روبه روی حوزه علمیه است٬ می پیوندد و در آن مسئله تولید فکر با حضور علما دنبال میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز با اشاره به ورود مجموعه فرهنگی شهرداری به مباحث عمرانی، افزود: ردیف پروژهها و طرح آمایش سرزمینی برای اجرای پروژههایی مثل بحثهای ورزشی، کتابخانه، دارالقران سرای محله و مراکز مشاوره و ... مشخص شده است.
فرخ زاده خاطرنشان کرد: مبنای این مجموعه برای کار فرهنگی از همان ابتدا منابع دینی چون نهجالفصاحه، نهجالبلاغه و قرآن و در کنار همه اینها، توجه به منویات مقام معظم رهبری بود.
وی از تدوین سندی تحت عنوان سند بالادستی با 14 سرفصل خبر داد و تصریح کرد: توسعه فرهنگ قرآنی، ارتقا سطح فرهنگ شهری، الگوی ارتقا و پیشرفت مشارکتهای مردمی، ترویج و تقویت هنر متعالی در سند مورد توجه قرار گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز با بیان این که سال مالی از خردادماه محاسبه میشود، ابراز داشت: در حوزه زیرساخت در سه ماه نخست سال با همکاری کمیسیون فرهنگی و عمران شورای شهر نقاط کم برخوردار شناسایی شده و متناسب با آن پروژهها تعریف شد.
فرخزاده با اشاره به پروژههای در دست اجرای معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز افزود: در زمینه الگوی تفریح سالم 9 ورزشگاه، 9 کتابخانه، 3 فرهنگسرای بالای 3 هزار متر در نقاط کم برخوردار در دست ساخت است.
این کارشناس مسائل شهری تصریح کرد: یکی دیگر از طرحهای در دست اقدام شهرداری شیراز، طرح محله محوری با هدف احیای هویت محله است این طرح با نام مدیریت محلات در شورای شهر شیراز در حال بررسی و تصویب است.
ساخت 4 دارالقرآن جدید
وی با بیان اینکه دارالقرآن و مراکز مشاوره یکی از موضوعات مهمی است که مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری دنبال میکند، بیان کرد: امسال کار ساخت 4 دارالقرآن آغاز میشود و در نخستین مرکز مشاورهای که راه افتاده کسانی که در شرف طلاق هستند از سوی قوه قضائیه به این مرکز معرفی میشوند و تاکنون 20 تا 25 درصد صلح و صفا صورت گرفته است.
فرخزاده با بیان اینکه بخش دیگری از فعالیتها مربوط به اماکن مذهبی است، ادامه داد: بحث پیادهروعرفان که از چهارراه حافظیه به علی بن حمزه و از آنجا به بلوار هجرت و پس از آن به خیابان 9 دی متصل میشود، یکی از این طرحها است.
توسعه حرم شاهچراغ(ع)
وی خاطرنشان کرد: توسعه حرم ام احمد یکی دیگر از کارها است که تملکهای اطراف و تخریبها انجام شده و شهرداری منطقه باید توسعه حرم را در دستور کار قرار دهند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز افزود: بهسازی اطراف حرمهای مطهر امامزاده سید محمد در منطقه 5 شهرداری و نوسازی و توسعه حرم سید تاجالدین غریب نیز از دیگر کارهای در دست اقدام است.
احداث 18 نماز خانه
وی از احداث 18 نمازخانه درسطح شهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این نمازخانهها در بوستانها احداث شده که هم به توسعه فضای مذهبی شیراز کمک میکند و هم سازههای مقاوم دارد که میتوان در مواقع بحران از آن استفاده کرد.
فرخزاده اضافه کرد: کمک به مراکز فرهنگی از جمله بنیاد مهدی موعود(عج) و حسینیه سیدالشهدا(ع) و هم چنین طرح توسعه آرامستان دارالسلام یکی دیگر از اقدامات مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری است.
ساخت زائرسراهای ارزان قیمت
وی، ساخت زائرسراهای ارزان قیمت برای توسعه گردشگری مذهبی در شیراز را یکی دیگر از برنامه های شهرداری اعلام کرد و گفت: در زمینه تبلیغات محیط کارهایی بسیاری انجام شده و امروز بیش از 150 مکان برای تبلیغات شهری داریم و در هر مناسبت مذهبی فضای شهر را متناسب با آن فضا آراسته میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز اظهار کرد:کمک و تخصیص زمین به هیئتهای مذهبی از جمله کارهایی است که انجام شده و تاکنون 50 قطعه زمین در اختیار هیئات قرار گرفته که 25 مجموعه در حال ساخت است.
فرخزاده یادآور شد: ترمیم مساجد به ویژه مساجد قدیمی تا سقف 15 میلیون تومان با نظارت نماینده شورا در آن محل از دیگر کارهایی است که توسط مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری انجام میشود.
اجرای طرح شهر فرزانگان
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز در پایان گفت: تفاهمنامههایی با صدا و سیما و آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ شهروندی و سبک زندگی منعقد شده و همچنین طرح شهر فرزانگان نیز در حال اجرا است و به دانشآموزان، مربیان و اولیا آنها آموزشهایی داده میشود و این نوید را به همراه دارد که در چند سال آینده شهروندان دیندار و با اخلاقی را داشته باشیم.
انتهای پیام