حجت الاسلام یوسف جمالی در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری «حوزه»، به بیان برخی از راهکارهای موفقیت طلاب پرداخت و ابرازداشت: جدیت در تحصیل و خودسازی و تهذیب نفس به عنوان دو بال پرواز برای طلاب ضروری است، البته آنچه که مهم می باشد این که تنها شروع خوب نیست، بلکه حفظ این انگیزه در ادامه طلبگی نیز از ضرورت ها است.
وی افزود: طلاب باید در دوران تحصیل، از پرداختن به مسائلی که در درجه دوم و سوم اهمیت قرار دارند، پرهیز کرده و تمرکز خود را معطوف بحث و مطالعه نمایند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر تصریح کرد: آنچه به کیفیت تحصیل لطمه می زند، تردید در مورد کتب و آموزه های آن است، در حالی که مجتهدین و افراد تاثیرگذار با همین کتب به مقامات علمی رسیده اند. گاهی این تردید و سردرگمی تا سطوح عالی ادامه پیدا می کند که ضربه ای مهلک به حیات طلبگی است.
*با امام زمان(عج) میثاق دوباره ای ببندیم
حجت الاسلام جمالی، مسأله میثاق طلبگی که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم بوده را مدنظر قرار داد و گفت: مهم ترین میثاق طلبگی، عهد و پیمان با صاحب الزمان حضرت بقیة الله الاعظم(عج) است که طبق روایت امام صادق(ع)، اصحاب امام زمان(عج) باید همیشه منتظر ظهور باشند و با "ورع" و "حُسن خُلق"، خود را شایسته سربازی کنند.
وی تاکید کرد: ولایت مداری و حرکت در مسیر ولایت و اطاعت محض از مقام معظم رهبری، تنها راه موفقیت طلاب در عرصه خدمت به انقلاب اسلامی است، در غیر این صورت در اولین پیچ زندگی، به انحراف کشیده خواهند شد.
*نیاز شدید شهرستان ها به اساتید و مبلغان توانمند
وی با تاکید بر این مسئله که کشور نیازمند مبلغان و استادان کارآمد و به روز در عرصه فرهنگ، تعلیم و تربیت است، به نقش حوزه در این زمینه اشاره کرد و افزود: مسئله اول در این زمینه، حفظ کیفیت تحصیلی طلاب و تربیت اساتید در فضایی مستقل و کارشناسی شده است، اما باید سیاست های تشویقی برای هجرت طلاب به موطن خود و یا استان های نیازمند، در برنامه ها گنجانده شود.
حجت الاسلام جمالی با اشاره به این که امروز برنامه مشخصی برای عمل به آیه "نَفر" دیده نمی شود و فضای شهر مقدس قم طلاب را ترغیب به ماندن می کند، یادآور شد: ما در سطح قم اساتید توانمندی داریم که در استان ها به حضور آنان به شدت نیاز است، ولذا باید در این زمینه برنامه ریزی اساسی گردد.
*ضرورت ارتباط عاطفی استاد و شاگرد
وی همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص وضعیت کرسی دروس اخلاق و تفسیر قرآن در حوزه های علمیه استان ها و شهرستان ها، ابرازداشت: در گذشته علاوه بر دروس اخلاق مرسوم که هر هفته توسط اساتید صاحب نفس ارائه می شد. اساتید به طور مداوم اخلاق طلاب را تحت نظر داشتند و همان طور که تدریس یک صفحه مکاسب اهمیت داشت، بیش از آن اهمیت نماز شب به طلبه گفته می شد و ارتباط عاطفی بین استاد و شاگرد وجود داشت و در این بین چه بسا مشکلات شخصی و خانوادگی طلاب توسط اساتید برطرف می شد، اما امروز این مهم تا حدودی رو به فراموشی است.
*لزوم توجه به تفسیر
مدیر حوزه علمیه خواهران بوشهر در پایان به جایگاه درس تفسیر اشاره کرد و یادآور شد: حجم دروس حوزه عمدتاً متمرکز بر فقه و اصول است و دقتی که در مورد فروعات فقهی و مباحث اصولی می شود، نسبت به تفسیر انجام نمی گیرد و این خلاء باید با برنامه ریزی دقیق برطرف شود.
انتهای پیام