به گزارش خبرگزاری «حوزه» در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد از اساتید علوم قرآن حوزه اظهارکرد: نباید صرفا به دنبال دانش مدیریت امروزی باشیم، وقتی علامه محتوای آیه را بیان می دارد، نباید صرفا به دنبال بیان واضح کدها باشیم، بلکه این کدها را باید از کارشناسان مدیریتی بخواهیم؛ خداوند در قرآن آیات بسیاری را در حوزه مدیریت انبیا بیان می کند که ایشان نیز این نگاه را دارند.
پس از وی حجت الاسلام والمسلمین بناری با موضوع تعلیم و تربیت در المیزان گفت: علامه طباطبایی از دو ویژگی مهم برخوردار بودند نخست از نظر علمی، یک فیلسوف بودند و ذهنی ورزیده و خلاق داشتند و در بعد عقلانی سرآمد بود؛ در کنار این ویژگی، شاهد جایگاه معظم ایشان در عرفان و سیر وسلوک هستیم.
وی افزود: تجلی عرفان علمی و واقعی در علامه دیده می شود که جنبه تزکیه علامه است که وقتی این دو بعد در عرصه تربیت و تعلیم با هم جمع شود، یعنی هم علم و تزکیه نفس و عرفان حقیقی، خروجی این شاخص در شخصی چون علامه منتج به تفسیری بی همتا به نام المیزان می شود.
پس از وی حجت الاسلام والمسلمین لطفی به بیان مباحث مدیریتی در المیزان پرداخت.
وی گفت: قرآن کتاب تربیت است و تربیت یک فعل است و هر فعلی نیز دارای یک فاعلی است؛ مدیریت برای کنترل فعل و فاعل است؛ یعنی این دو را در جهت هدفی معین در چارچوب برنامه مشخص اداره میکند؛ لذا هر کدام از این دو نیازمند مدیریت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین لطفی بیان کرد: قرآن کتاب مدیریت است و برای اداره انسان و جامعه نازل شده است و مجموعه آیات وحیانی راجع به کتاب و سنت دررابطه اداره بهینه انسان است؛ هر آیه ای از آیات قرآن لزوما باید پیام و جهت مدیریتی داشته باشد.
وی گفت: علامه در دو حوزه هم به عنوان فیلسوف شناخته شده بودند و هم به عنوان مفسر برجسته مطرح بودند ؛ تفسیر المیزان برایند و محصول یک تفکر و برنامه و عمل استراتژیک است که هر سه توسط شخص علامه صورت گرفت که امروز شاهد نتایج آن هستیم.
در پایان نیز حجت الاسلام شکراللهی دبیراجرایی این همایش نیز به تشریح فعالیت های این همایش پرداخت.