به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در مشهد، حجت الاسلام گنابادی نژاد، در اردوی توجیهی آموزشی طلاب جدید الورود حوزه علمیه خراسان با بیان این که یکی از موضوعاتی که طلاب باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند و از آن غافل نشوند، حوزه شناسی و طلبه شناسی است، ابراز داشت: زمانی که آیه آیه نفر (توبه/ 122) نازل شد همگی اعلام آمادگی برای شرکت در جنگ داشتند که در ادامه این آیه اعلام شد که نیازی به حضور همگانی در جنگ نیست و عده ای باید در جبهه دیگری حضور داشته باشند.
وی با بیان سه سؤال محوری در مباحث خود گفت: ما از کجا آمده ایم؟ به کجا خواهیم رفت؟ و از چه مسیری باید عبور کنیم؟
حجت الاسلام گنابادی نژاد با اشاره به این که کسانی همانند پدر، مادر، دوست، امام جماعت مسجد و... در مسیر طلبگی ما دارای نقش بوده اند و همه این عوامل باعث رشدمان شده اند، ابراز داشت: ما از مردم آمده ایم و از مناطق، گروه ها و فرهنگ های مختلفی وارد حوزه شده ایم.
وی در ادامه با بیان این که ما در این مسیر به سمت «لیتفقهوا فی الدین» می رویم که خود دارای دو بخش فقاهت و دین است، افزود: طلبه به عنوان کسی که از میان مردم آمده، مسئولیت تفقه را پذیرفته است یعنی فهم عمیق، با استدلال و همراه مدرک که منجر به حجت شرعی شود را قبول کرده که در مسیر طلبگی باید با این ویژگی تحصیل کند.
این فعال فرهنگی به نیازهای دینی جامعه و تبیین آن در نگاه های ادیان مختلف اشاره کرد و ابراز داشت: عده ای مانند مسیحیت دین را یک رفتار درونی و شخصی می دانند و در این دیدگاه ربطی به اجتماع پیدا نمی کند و نظر دیگری معتقد است که دین در بخشی از مناسبات اجتماعی دخالت دارد، اما در بخشی کارآرایی ندارد.
وی افزود: دیدگاهی مانند نظر شهید صدر نیز وجود دارد که دین را تامین کننده همه نیازهای جامعه و مرتبط با زندگی اخروی می داند.
حجت الاسلام گنابادی نژاد با بیان این که طلبه باید بداند که عمرش را با این نگاه باید هزینه کند، اظهار داشت: می بایست مسیر طلبگی را شناخت و برای تفقه در دین به مبانی، آداب، فرهنگ و الزامات آن توجه کرد.
وی، اموری مانند مباحثه را از کارهای مهم در حوزه علمیه و نمونه ای از این الزامات دانست و ادامه داد: تزکیه و خودسازی از الزاماتی است که بدون آن یک روحانی دلسوز و خدوم تربیت نمی شود و حتی ضریب موفقیت علمی پایین می آید.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، بینش فکری و شناخت زمان را از دیگر مسئولیت های یک طلبه برشمرد و بابیان اینکه یکی از سرفصل های طلاب باید شناخت امام راحل(ره) و انقلاب اسلامی باشد، ابراز داشت: همان طور که برای موفقیت باید به خودسازی توجه کرد، آگاهی و شناخت هم دارای اهمیت است.
وی اصلاح، تکمیل و ارتقاء سه رابطه برای موفقیت طلبه را شامل ارتباط با خداوند و اهل بیت(علیهم السلام)، اصلاح خود و مردمی بودن دانست و اظهار داشت: رابطه با خداوند و اهل بیت(علیهم السلام) باید به صورتی بی واسطه، به هنگام، مستمر، مخلصانه و متضرعانه باشد، زیرا اگر یک طلبه این گونه نباشد، به جایی نخواهد رسید.
مدیر سابق مدرسه علمیه عالی نواب با بیان این که نباید از ظرفیت اجتماعی شیعه غافل ماند و همراهی و همدلی ها را از دست داد، افزود: باید سرباز واقعی امام زمان (عج) بود و البته این سرباز در واقع باید نوکر آن حضرت باشد و همیشه در خدمت ایشان باشیم.
گفتنی است، در دو روز گذشته طلاب جدید الورود مدارس علمیه مشهد و شهرستان های خراسان رضوی شرکت داشتند و امروز طلاب دوره سفیران هدایت خراسان رضوی و شمالی و طلابی با مدرک دانشگاهی حضور دارند.