به گزارش خبرگزاری حوزه در اهواز، ایام قربان تا غدیر، بهترین و البته مهیج ترین ایام برای طلاب است، البته نه همه افراد، تنها آن دسته از طلابی که پایه پنج یا شش خود را تمام کرده و هم اکنون در انتظار پوشیدن لباس مقدس روحانیت هستند.
البته پوشیدن لباس مقدس روحانیت ملاک و شرایطی دارد، برای اینکه بهتر از حال و هوای این روزهای طلاب با خبر شویم، به سراغ جمعی از مسئولان و البته طلاب استان رفتیم، در ابتدا از بزرگان حوزه علمیه خوزستان شروع کردیم؛ به همین دلیل به درس خارج آیت الله موسوی جزایری رفته و پس از اتمام درس چند قدمی را با ایشان همراه شده و نظرات و رهنمودهای ایشان را یادداشت کردیم.
طلبه، سربازی برای امام زمان(ع) است
نماینده ولی فقیه در خوزستان، با بیان این که طلبه، سربازی برای امام زمان(ع) است، اظهار داشت: طلاب سربازان امام زمان (عج) هستند و باید خوب و برای خدا درس بخوانند؛ پس فردی که می خواهد ملبس شود هم در کسب علم جدی باشد و هم نیت خالصانه برای این کار را داشته باشد.
آیت الله موسوی جزایری، با بیان این که طلبگی نیاز به جدیت و تلاش دارد گفت: برای طلاب دشواری درس مرحله به مرحله بیشتر می شود که این کوشش بیش از پیش طلاب را می طلبد، تا بتوانند به سطوح بالاتری برسند.
این استاد حوزه، با اشاره به این که طلاب باید به خوبی از عهده مسؤولیتی که قرار است برعهده گیرند، بر بیایند، تصریح کرد: روحانیان باید بدانند که هدف از کسب علوم دینی تنها خدمتگزاری به دین و فرهنگ مردم و کمک به اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
امام جمعه اهواز در پایان اظهار داشت: روحانیون باید توانایی پاسخگویی به پرسش ها و شبهات مردم را داشته باشند و بتوانند متواضعانه و با هدف خیرخواهی علوم ناب اسلامی را به مردم منتقل کنند.
روحانیت پاسدار دین و ارزش های اسلامی باشد
همچنین، حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرام پور، مدیر حوزه علمیه خوزستان دومین شخصیت حوزوی برای تکمیل این گزارش بود که وی به بیان نکات و توصیه های اخلاقی برای طلابی که قصد ملبس شدن را دارند، پرداختند.
وی با بیان این که سیره طلاب و روحانیون باید نمونه کوچکی از اخلاق و سیره نبوی باشد، اظهار داشت: به یقین طلبه و روحانی مورد توجه ائمه اطهار(ع) بوده و باید هم پاسدار این قدر و منزلت باشند و هم از حریم دین و قرآن پاسداری کنند.
مدیر حوزه علمیه خوزستان با اشاره به هجمه فرهنگی دشمن در سطح جامعه، گفت: امروز طلاب و روحانیان عضوی از خانواده بزرگ ایران اسلامی هستند و به همین دلیل نمی توان گفت که طلاب از هجمه های دشمن مصون نیستند و این در حالی است که دشمن علاوه بر این که تلاش های زیادی را برای منحرف کردن جوانان جامعه اسلامی انجام می دهد، به همان اندازه و بلکه هم بیشتر برای ایجاد انحراف در خط فکری طلاب و روحانیان تلاش می کند.
وی در ادامه با بیان این که روحانیت، باید پاسدار حریم دین باشد، افزود: روحانیان باید تلاش داشته باشند تا ضمن واکسینه کردن خود در برابر هجمه دشمن، مردم را از این خطر جدی و نابود کننده نجات دهند.
نیاز امروز حوزه به طلاب متخلق و توامند ضروریست
حجت الاسلام و المسلمین بهرام پور با بیان این که نیاز امروز حوزه های علمیه به طلاب متخلق، عالم و توانمند در عرصه تبلیغ، بیش از هر زمان دیگری است، اظهار داشت: امروز با توجه به این که توجه مردم به سبک زندگی اسلامی بیشتر شده و نیازمند دریافت آموزه هایی ناب و جدید هستند، پس باید طلب و روحانیان جوان با پرداخت جدی به درس و بحث های طلبگی، در ابتدا خود را از نظر علمی غنی کرده و سپس اقدام به تغذیه علمی مردم کنند.
طلاب خود را به صلاح علم و دانش تجهیز کنند
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی از اساتید مدارس علمیه خوزستان در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که «وظیفه طلابی که تا چند روزه آینده قرار است در کسوت روحانی فعالیت کنند، چیست؟» گفت: نه تنها روحانیان بلکه همه افرادی که وارد حوزه های علمیه می شوند وظیفه سنگینی را بر عهده می گیرند؛ چرا که یک طلبه از همان ابتدا عهد کرده که سربازی در رکاب آقا امام زمان(عج) را انجام دهد و این سربازی نیز نیازمند دل بریدن از مسایلی است که انجام آن از سوی مردم جامعه امری عادی است اما دیگر یک طلبه و روحانی نمی تواند به راحتی هر کاری را انجام دهد.
استاد اخلاق حوزه علمیه خوزستان، با بیان این که نیاز امروز حوزه علمیه خوزستان به طلاب کارآمد و خبره، نیازی ضروری است، گفت: استان خوزستان امروز در معرض تهدیدها و فرصت های بی نظیری قرار گرفته؛ تهدیدی بی نظیر از جنس تهاجم گسترده نرم فرهنگی و فرصتی استثنایی برای استفاده از همین تهاجم فرهنگی در راستای مقابله با آن و واکسینه کردن بدنه جامعه است؛ پس طلاب و روحانیان مدارس علمیه خوزستان می بایست با تجهیز خود به صلاح علم و دانش در این راستا فعالیت کنند.
در حفظ لباس طلبگی کوشا باشید
امام جمعه موقت اهواز، با تأکید بر این که طلبه ها باید نیت خود را برای تحصیل در حوزه تقویت کنند، گفت: طلاب و روحانیان مراقب باشند که هیچ چیز جز رضایت و قرب الهی را سرلوحه تصمیم هایشان قرار ندهند؛ چراکه انگیزه و نیت مهم ترین عامل رشد طلاب و روحانیون است.
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی در پایان، با بیان این که روحانیت باید در حفظ لباس طلبگی کوشا باشد، اظهار داشت: طلبه خوب و موفق باید لباس و آراستگی ظاهری خود را هم حفظ کند و در مراقبت از آن کوشا باشد.
زندگی آخوندی ادامه راه انبیاء و ائمه اطهار(ع) است
حجت الاسلام محمد صادق امینی، مدیر مدرسه علمیه المهدی(عج) مسجد سلیمان نیز با اشاره به انگیزه و روحیه مجاهدت و خستگی ناپذیری یک طلبه، گفت: به یقین زندگی آخوندی ادامه راه انبیاء و ائمه اطهار(ع) است که باید به این نوع روش زندگی افتخار کنند.
امام جمعه مسجد سلیمان، با بیان این که زندگی با لباس روحانیت، ویژگی و مشقت خاص خود را دارد، گفت: با نگاهی به زندگی اولیاء و انبیای الهی می بینیم که سراسر این زندگی خدمت و خلوص است اما بیش ترین سختی ها را نیز متحمل شده اند؛ چرا که این راه مشقت های خاص خود را دارد و طلبه ای که ادامه دهنده راه انبیای الهی است، هم از این سختی های دلنشین بی نصیب نمی ماند.
حجت الاسلام امینی در پایان با بیان این که بهترین الگو برای روحانیان جوان حوزه های علمیه امام خمینی(ره) است، اظهار داشت: به راستی که طلبه نمونه دوران معاصر را امام خمینی(ره) و در حال حاضر مقام معظم رهبری هستند که این دو بزرگوار علاوه بر خلوص نیت در کار روحیه خستگی ناپذیری را از خود به نمایش گذاشتند که سبب تحولی بزرگ در جهان شدند و اگر روحانیان جوان، خواستار اثر بخشی در جامعه هستند، باید از سیره و روش این بزرگواران تبعیت کنند.
در ادامه به سراغ جمعی از طلاب رفتیم که در مقابل دفتر معاونت تهذیب حوزه علمیه خوزستان برای انجام کارهای نهایی تلبس خویش مراجعه کرده بودند...
امین الله عباسی از طلاب مدرسه علمیه امام صادق(ع) اهواز در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که «از چه زمانی خود را برای پوشیدن لباس مقدس روحانیت آماده کرده بودید؟» گفت: من تقریبا از پایه چهارم به مرور با پوشیدن قبا و عبا خود را با این نوع لباس پوشیدن وقف می دادم اما مهمترین چیزی که از همان اول در ذهنم آن را مرور و کلنجار می رفتم، سیره و نوع روشی بود که می بایست پس از پوشیدن آن لباس مقدس انتخاب می کردم.
عباسی افزود: من و دیگر دوستانی که قرار است ملبس شویم، بزرگترین دغدغه فکری ما همین مسأله است که خدایی نکرده نتوانیم به نحو احسن از این وظیفه ای که قرار است تا چند روز دیگر بر عهده ما گذارند، خارج شویم.
از خداوند منان آرزوی موفقیت در این راه را مسألت دارم
حسین سیاحی از طلاب مدارس علمیه اهواز نیز، گفت: پوشیدن لباس آخوندی در واقع ظاهر مسأله بوده و باطن آن این وظیفه ای سنگینی است که قرار است تا چندی دیگر بر عهده ما و دیگر دوستان قرار گیرد و به همین دلیل از خداوند منان آرزوی موفقیت در این راه را مسألت دارم.
این طلبه پایه شش اهوازی با بیان حال و هوای خود نسبت به پوشیدن لباس مقدس روحانیت، ابراز داشت: من به شخصه از چند روز پیش حال و هوای خاص و عجیبی داشتم؛ از یک طرف خوشحال بودم که خدا این توفیق بزرگ را به من داده و از طرفی استرس پوشیدن این لباس خاص و ویژه را داشتم.
عماد نیسی طلبه مدرسه علمیه باب الحوائج اهواز، با اشاره به انتظار جامعه از طلاب و به ویژه روحانیون، گفت: امروز مردم به روحانیت به عنوان علمداران دین مبین اسلام نگاه می کنند، پس باید نوع روش و برخورد ما تفاوت محسوسی با دیگر افراد عادی جامعه داشته باشد تا ان شاءالله بتوانیم امین و پشتیبان فکری مردم و جوانان باشیم.
یکی دیگر از سؤالات ما از طلاب در خصوص «برنامه ریزی برای زندگی آینده خویش بود» که اینبار نوبت به سید حسین موسوی، طلبه مدرسه علمیه ولی عصر(ع) شد و وی بیان داشت: مهمترین برنامه زندگی طلبگی من، ادامه دادن جدی درس و بحث های طلبگی و تقویت بنیه علمی است؛ چرا که از این بعد ما به عنوان هادیان و مشاورین مردم شناخته می شویم و باید در زمینه های گوناگون اطلاعات لازم را داشته باشیم.
و اما آخرین سؤال ما در خصوص نحوه گزینش طلاب برای ارایه مجوز پوشیدن لباس مقدس روحانیت از سوی مدیریت حوزه علمیه خوزستان بود که اینبار به سراغ یکی از طلاب شهرستان های استان خوزستان رفتیم.
محمدعلی حمید، از طلاب مدرسه علمیه رامهرمز، در پاسخ به این سؤال گفت: به نظرم سخت گیری خیلی زیادی در دوره ها و آزمون تلبس طلاب بود، به طوری که هر نفر می بایست در چندین آزمون آن هم با شرایط خیلی ویژه و خاص شرکت می کرد.
وی در ادامه با ابراز رضایت این شیوه برگزاری آزمون های تلبس، گفت: درست است که این آزمون ها خیلی سخت و حساس بودند اما به نظرم یک طلبه ای که خواهان پوشیدن لباس مقدس روحانیت است، باید آگاهی کاملی از جهات مختلف علمی و اخلاقی و عقیدتی داشته باشد.