حجت الاسلام والمسلمین سيد عباس سعادت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري «حوزه» در شيراز بيان كرد: تفکر، شرط اول مجاهده با نفس و حركت به سوي خداوند است، يعني انسان هر روز با خود بیاندیشد وظیفه او در مقابل خداوند متعال كه او را خلق و تمام اسباب آسايش را فراهم آورده، چيست؟ آيا تمام اين الطاف براي شهوات و هواهاي نفساني است يا مقصود ديگري در كار است؟ اگر انسان عاقل، لحظه اي فكر كند، مقصود خداوند را مي فهمد كه همانا تزكيه و تهذيب نفس انسان مي باشد
وي اضافه كرد: تصميم بر ترك گناهان و انجام واجبات، سخت است، چرا كه قدم در راهي می گذاریم كه مشكلات و سختي هاي زيادي دارد و بدون صبر و عزم راسخ نمي توان به مقابله با هوای نفس برخاست.
عضو جامعه روحانيت شیراز ادامه داد: چهار عمل مشارطه، مراقبه، محاسبه و مواخذه، از اهميت حياتي برخوردار بوده و از لوازم سير الي الله مي باشد. از حضرت امام موسي(ع) نيز نقل شده كه فرموده اند "هركس كه هر روز يك بار اعمال خود را محاسبه نكند از ما نيست".
حجت الاسلام والمسلمین سعادت افزود: باید از دوستي با رفقاي بد و شرور دوري كرده و دوستان خوب را براي خود انتخاب کنیم، زيرا صحبت با هركس اثري عظيم در اتصاف به اوصاف و تخلق به اخلاق او دارد. چرا كه طبع انسان دزد است و آنچه مكرر از ديگران ببيند اخذ مي كند.
این استاد حوزه ادامه داد: بهتر است که با يكي از دوستان متدين، رازدار و مهربان خود عهد کنیم كه مراقب احوال ما باشد و معايب مار گوشزد کند تا در صدد رفع آنها برآيیم.
وی با بیان این که مدارا كردن از مهم ترين امور سلوك است و اندك غفلتي در اين امر سبب مي شود كه سالك از باز بماند، ابراز داشت: سالك در ابتداي سفر خود چون شور و شوق وافري دارد، تصميم مي گيرد كه اعمال عبادي زيادي انجام دهد و به هر عملي دست زند. اين طرز عمل علاوه بر اين كه مفيد نيست، زيان آور نیز می باشد، چون در اثر تحميل اعمال زياد بر نفس، عكس العمل نشان داده و اعمال عبادي را پس مي زند و ديگر ميلي براي عبادت نمي يابد.
عضو جامعه روحانیت با اشاره به این که دعا و توسل از اهم امور و تاثير گذارترين آنهاست و به جرأت مي توان گفت كسي بدون آنها نمي تواند به مقصد برسد، تصریح کرد: از غير خداي متعال كاري بر نمي آيد و از خداي خود بخواهيم كه از ما دستگيري نمايد.
انتهای پیام.