خبرگزاری «حوزه»/ در بينش اسلامي تربيت و تقويت بدن و آمادگي همه جانبه آن مورد توجه است و در صورتي كه همراه با ذكر و ياد خدا باشد، عبادت است. بر این اساس بزرگان دین نیز به تأسی از پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) تاکید ویژه ای بر سلامت جسم و روان دارند و این مهم با ورزش تحقق خواهد یافت.
انسانی که می خواهد زیستن خود را بر پایه «سبک زندگی اسلامی» بنا نماید، باید برای هدف نهایی خویش که همان سعادت و خوشبختی دائمی و ابدی است، از تمام وسائل مشروعه و ابزار دین پسند، برای رسیدن به این هدف والا استفاده کند.
بیست وششم مهر ماه به نام روز "تربیت بدنی و ورزش" نامگذاری شده و به همین بهانه خبرنگار «حوزه» در اصفهان به سراغ طلبه جوان ورزشکار و دارنده مدال ها و رتبه های برتر استانی و کشوری در رشته های شنا و کوهنوردی رفته و با او درباره اهمیت ورزش و نقش آن در موفقیت انسان به گفتگو نشسته است.
مجتبی وجدانی در دوران تحصیل در حوزه، همزمان به ورزش نیز اشتغال داشته و در رشته هایی چون تکواندو، کشتی، موی تای رزم آوران، شنا، فوتسال، سنگ نوردی و کوهنوردی فعالیت کرده است.
این طلبه ورزشکار تاکنون در مسابقات استانی موفق به کسب عناوین اول تا سوم طی چند سال اخیر شده است و اخیرا هم موفق به کسب عنوان مقام اول در شنای 50 متر آزاد شده است و در مسابقات کشوری بسیج طلاب در سال گذشته نیز در بخش شنای تیمی به همراه سید مهدی سیدی و عباس خلیلی، موفق به کسب عنوان سومی شد.
*تاکید اسلام بر دوری از تنبلی و تن پروری
وی سخن خود را با اشاره به اهمیت ورزش و این که دین اسلام، دین تن پروری و تنبلی نیست، آغاز کرد و گفت: اسلام دین نشاط و دوری از غفلت است، در روایات و احادیث ائمه اطهار(ع) به ورزش اهمیت ویژه ای داده شده است و به نوعی ورزش هایی مثل شنا، سوارکاری و تیر اندازی از ورزش های دینی به حساب می آیند.
این طلبه ورزشکار تصریح کرد: بر طبق سیره امامان و پیامبران نقل شده، هر پیامبری دوره ای را به دور از فضای پر هیاهوی شهرها در کوهی و یا دامنه ای به تفکر می پرداخته است، بر این اساس با توجه به کثرت تاکید بزرگان، اهمیت ورزش بر هیچ کس پوشیده نیست و نیازی به توضیح و تفسیر بیشتر نیست.
وی یادآور شد: آنچه که امروز در جوامع حوزوی کم رنگ است و نیاز به یک بازنگری و تجدید نظر و یا به نوعی تبیین دارد، جایگاه ورزش در بین طلاب جوان است. واضح است که افرادی که از نظر بدنی آماده تر و سالم تر هستند امکان کارآمدری بیشتری حتی در زمینه های غیر فیزیکی دارند و اساسا افرادی که به جای درگیری با بیماری، به ورزش می پردازند، انرژی بهتری برای کسب علم و مهارت دارند و از این بابت بر ورزش همگانی و تن درستی تاکید شده است.
*توصیه ای از رهبر معظم انقلاب
وجدانی در ادامه با بیان تعبیری از فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر« همه آحاد مردم، باید ورزش را جدی بگیرند. همه باید برای سلامتی خودشان، ورزش را یک ضرورت و کار لازم به حساب آورند» گفت: آنچه نیاز حوزه امروز است، جوانانی سالم، خوش فکر، پر انرژی و با نشاط است که بتوانند با برقراری ارتباط سالم و مؤثر با مخاطبانشان آنها را جذب نمایند.
*ظرفیت تبلیغی ورزش
این طلبه ورزشکار افزود: تعیین و تبیین جایگاه ورزش در برقراری ارتباط با ورزشکاران اقشار مختلف جامعه از نیازها است که یکی از نیازهای اساسی تبلیغ هم همین احساس همانندی بین مبلغین و مخاطبین می باشد، ورزش و قهرمانی به تنهایی هدف نیست، بلکه آنچه مهم است استفاده از این موضوع در تبلیغ و ارتباط است .
*عمل به وظیفه طلبگی در فضاهای ورزشی
وی در توضیح هدف خود از ورود به عرصه ورزش قهرمانی، ابراز کرد: هدف من از ورزش در درجه نخست، آمادگی جسمی لازم است و همچنین تا کنون در فضاهای ورزشی ارتباطات زیادی با جوانان داشته ام که از نظر بعد تبلیغی، فرصت مناسب را در فضاهای ورزشی به دست آورده ام و توانسته ام هر چند به مقدار ناچیز وظیفه طلبگی خود را انجام دهم.
انتهای پیام