به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین فرمانیان شب گذشته در نشست علمی موسسه فهیم با موضوع «واکاوی اندیشه های گروه تکفیری داعش»، گفت: زرقاوی پس از حضور در عراق خود را مامور به کشتن شیعیان و از قول او روافض دانست که این نگاه با نگاه بن لادن همسو نبود.
وی افزود: در سال 2006شورای مجاهدین به ریاست عبدالله رشیدالبغدادی در عراق ایجاد شد و چند ماه بعد زرقاوی کشته شد نفر دوم یعنی ابوعمر البغدادی انتخاب شد.
مدیر دارالاعلام شیعی تصریح کرد: در این سال پس از آمدن ابوعمر تاسیس حکومت اسلامی عراق کلید خورد و رسما اعلام کرد که ما دیگر شاخه ای از القاعده نیستیم و در 2007 بیانیه 19بندی ارایه کرد که این بندها اعتقادات کامل وی و گروهش را مشخص کرد.
وی گفت: در سال 2010ابوعمر و ابوحمزه کشته شدند و ابوبکر البغدادی که تازه از زندان بیرون آمده بود به ریاست این دولت انتخاب شد؛ او سید ابراهیم بن عود حسنی است از سادات بوببری است؛ 1971در سامراد در خانواده سلفی بدنیا آمد و دکتری خود را از دانشگاه بغداد گرفت؛ در 2004در گروه جیش اهل السنه بود، ولی در سال 2010به عنوان رئیس دولت عراق انتخاب شد.
حجت الاسلام والمسلمین فرمانیان اظهارکرد: پس از شورش علیه سوریه، ایمن الظواهری حکم جهاد داد و او هم دستور داد که نیروهایش وارد سوریه شوند او گروهی رابه عنوان شاخه دولت اسلامی به ریاست محمد الجولانی تشکیل داد و اینجا ابوبکر ناراحت شد و اول حکم به تکفیر جبهة النصره داد و از سرپرستی ایمن خارج شد و اقدام به ایجاد داعش کرد؛ در حقیقت در سال 2011داعش شکل گرفت.
وی تصریح کرد: پیروزی نوری المالکی، موجب مخالفت اهل سنت و کردها و بعضی ها و برخی از شیعیان شد؛ پس از آن سو استفاده بعثی ها و داعش از فرصت به وجود آمده و همراهی اهل سنت تندرو و سکوت کردها پس از خیانت نجیفی ریاست مجلس عراق و استاندار موصل، فضا به نفع داعش تغییر کرد و با نزدیکی بعثی ها و داعش باعث تسخیر موصل شد.
وی افزود: شهر سه میلیونی با دویست هزار نظامی ظرف دوساعت توسط داعش تسخیر شد و بیش از 450میلیون دلار از بانک ها سرقت کردند؛ سکوت کردها از مسایل بارز این جریان بود.
مدیر دارالاعلام شیعی خاطرنشان کرد: تصرف موصل و نزدیک شدن به بغداد و حمله به مناطق کردنشین و ایزدی ها از جمله فعالیت های داعشی ها بود؛ ایزدی ها همان یزیدیه هستند که طیفی از سنی های بدعت گذاری هستند که معتقد هستند که شیطان ملک اعظم خداست به همین خاطر برخورد داعش با این افراد بسیار تند بود.
وی ادامه داد: تونس، مغرب، لیبی، مصر، عربستان، اردن، فرانسه، انگلیس، آلمان و... از جمله کشورهایی هستند اتباع آنها در جنگ با بشار علیه اسد وارد سوریه شدند.
حجت الاسلام والمسلمین فرمانیان خاطرنشان کرد: ابوبکرالبغدادی در ماه رمضان ادعای خلافت کرد و گفت که چون قریشی است و خلفا هم قریشی هستند، همه باید بیعت او را قبول کنند که گروه های جهادی مثل انصار بیت المقدس، القاعده مغرب، شاخه های انصارالسنه و... با او بیعت کردند که در این بین مخالفان و موافقانی داشت؛ مفتی عربستان، عرعور، یوسف قرضاوی و.. از جمله کسانی بودند که ابتداً حکم جهاد به نفع داعش دادند ولی بعدها با او به مخالفت پرداختند.
وی گفت: داعش مولود زمینه های مختلفی است؛ داعش تنها نیست و تنها نخواهد بود و امکان دارد که در هر کشوری نظیر داعش ایجاد شود؛ زمینه های سیاسی که باعث شد که این وضعیت ایجاد شود، شامل فروپاشی امپراتوری عثمانی و عدم بارقه امید به بازگشت خلافت اسلامی، تاسیس اسراییل در قلب اسلام، حضور انگلیس و آمریکا در منطقه، حاکمان سکولار، پان عربیسم و چپگرا در مناطق اسلامی، سخت گیری شدید حاکمان به طرفدار اسلام سیاسی و عدم موفقیت اسلام گرایان سیاسی در تشکیل دولت اسلامی است.
این کارشناس مسایل سیاسی اسلام، تصریح کرد: حضور آمریکا در منطقه باعث ازدیاد حضور داعش شده و خواهد شد؛ به خصوص در شام که سرزمین مقدس اهل سنت است حضور این گروه بیشتر بوده است.
وی گفت: از جمله زمینه های فرهنگی که باعث گسترش تفکرات داعشی شده است می توان به نفوذ فرهنگ غرب و نفوذ فرهنگ اومانیسم و سکولاریسم، گسترش جریان روشنفکری و حمایت از مبانی مدرنیته، قدرت یابی شیعه و گسترش تفکر آن به عنوان فکررقیب، نظریه کسب و خلق افعال عباد و تاثیرآن در گسترش تفکر سلفیان، بیسوادی اقطاب صوفی و کاهش نفوذ آنان و گسترش بدعت ها و خرافات در میان عوام اشاره کرد.
وی افزود: نگاه سلفی در ابتدا نگاه بسیار خوب و تحسین برانگیزی به امام داشتند ولی وهابیت این جریان را تغییر داد؛ ما نتوانستیم آن گونه که بود نگاه وحدت سیاسی امام راپیاده کنیم و نگاه عرفانی امام راحل را ادامه دهیم.
وی گفت: مبانی فکری داعش شامل پذیرش مبانی معنا شناختی ابن تیمیه در باب توحید و شرک، ایمان و کفر، سنت و بدعت، بخصوص شرک بنا و قبور؛ مفهوم جاهلیت و جهاد معالم فی الطریق سید قطب عدو قریب (دشمن نزدیک) دانستن مسلمانان و عدو بعید (دشمن دور) دانستن آمریکا و اسراییل؛ تاکید بر نواقض الاسلام محمد بن عبدالوهاب و همچنین تاکید بر جمله «قوام الدین بکتاب یهدی و بسیف ینصر» پایداری دین به کتاب هدایتگر و پیروزی آن با شمشیر است.
فرمانیان خاطرنشان کرد: نگاه داعش به شیعیان نگاه خاصی است و شامل این میشود که شیعیان مشرک و مرتدند؛ هیچ شیعه ای مسلمان نیست، احکام اسلامی را انجام نمی دهند، بنابراین کشتن شان جایز بلکه واجب است.
وی گفت: دلایل قتل شیعیان این است که اولاً شیعیان به علت استغاثه و بنا بر قبور و .. شریک دارند؛ پذیرش دموکراسی غرب و همکاری با آمریکا و همچنین تحریف قرآن و توهین به صحابه از دلایل جواز قتل شیعیان است؛ آنها نسبت به غزه هم گفتند که به برادرانمان در غزه وعده می دهیم که آنان را در جبهه جنگ با یاری کنندگان یهود در عراق تحقیر نکنیم و خود را به بهانه حضور دشمن نزدیک یعنی شیعیان از غزه دور کردند.
این کارشناس مسایل سیاسی خاطرنشان کرد: آنها بیان می کنند که خلفاء اسلامی پس از جنگ با اهل ردع به سراغ رومیان و فارسی ها رفتند؛ دوم اینکه صلاحی الدین ایوبی قبل از جنگ با صلیبیون به جنگ با شیعیان رفت و اینکه غزه اصلا سرزمین اسلامی نیست.
وی در خصوص راهبرد شیعه در برابر داعش گفت: راهبرد شیعه در برابر داعش و القاعده و دیگر سلفیان باید همان راهبرد امام علی(ع) باشد که هماینک در مواضع رهبری خودنمایی می کند؛ اگر کاری به ما نداشته باشید کاری به شما نداریم دوم اینکه اگر با ما بجنگند از خود دفاع می کنیم و سوم اینکه اگر با دشمن ما بجنگید همراه با شما با دشمن خواهیم جنگید.