به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمين عباس اسكندري در دوره آموزشي معاونان فرهنگي ادارات تبليغات اسلامي استانهاي كشور، جايگزينشدن شور و هيجان به جاي شكل سنتي عزاداري را يكي از آسيبهاي عزاداري ذكر كرد و گفت: اين آسيب از دهه 70 به بعد بيشتر شده، بهرهمندي فرهنگي از هيئتهاي مذهبي را كمرنگ ميكند.
وي تصريح كرد: احساس ميشود از وقت و عمر مردم و جواناني كه در اين مجالس شركت ميكنند استفاده عميق نميشود. در اين شيوه عزاداري ممكن است رضايت مقطعي نسل جوان جلب شود ولي قطعا رضايتمندي خداوند و اهل بيت(ع) و بزرگان دين محقق نميشود.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم با بيان اين كه آنچه در محافل صرفا هيجاني بيان ميشود منطبق با ادبيات آئيني نيست، تصريح كرد: به دليل همين هيجانات، گاهي خواسته يا ناخواسته واژههاي كفرآلود به زبان آورده ميشود.
حجتالاسلام والمسلمین اسكندري، ايجاد شك و ترديد در ذهنهاي مخاطبان و عدم رعايت حرمت اهل بيت(ع) را از آسيبهاي ديگر محافل صرفا هيجاني ذكر كرد.
وي در بررسي راهكار عمقبخشي به محافل عزاداري، گفت: با برگزاري دورههاي مستمر آموزشي و كلاسهاي اخلاقي براي مسئولان هيئتهاي مذهبي ميتوان آنها را اقناع كرد كه از آسيبهاي عزاداري دوري كنند.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم بكارگيري مشوقهاي لازم براي مسئولان هيئتهاي مذهبي را در رفع آسيبهاي عزاداري مهم دانست و تاكيد كرد: هيئتهايي كه در مسير اصولي حركت ميكنند را بايد شناسايي و تشويق كرد.
حجتالاسلام اسكندري احياي سنت حسنه عقد اخوت در هيئتهاي مذهبي و واگذاري فعاليتهاي فرهنگي به هيئتهاي مذهبي را مورد اشاره قرار داد و افزود: هيئتهاي مذهبي بهترين گروههايي هستند كه ميتوانند برنامههاي سازمان تبليغات اسلامي را اجرا كنند.
وي سوقدادن برنامههاي فرهنگي و ديني به سمت مردميشدن را سياست مورد توجه دستاندركاران فعاليتهاي فرهنگي حوزه دين دانست كه زمينه ساماندهي و راهاندازي مجمع خيرين فرهنگي را فراهم ميكند.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم اضافه كرد: واگذاري امور فرهنگي به هيئتهاي مذهبي علاوه بر اينكه ارتباط بين سازمان تبليغات اسلامي و هيئتهاي مذهبي را تقويت ميكند، باعث فعال شدن اين تشكلهاي ديني ميشود.
به گفته وي، هيئتهاي مذهبي بايد به عنوان بستر فعاليتهاي فرهنگي مورد توجه قرار گيرند و نبايد از اين ظرفيتها غفلت شود.
حجتالاسلام والمسلمین اسكندري تاكيد كرد: دولت اگر بخواهد به هيئتهاي مذهبي كمك كند، به برنامههاي فرهنگي و آموزشي اين تشكلهاي مذهبي كمك كند نه اينكه پول به حساب هيئتهاي مذهبي واريز شود و هيچ گونه نظارتي هم در هزينه كرد آن نباشد.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم افزود: اين مجالس بايد مردمي اداره شوند ولي پشتيباني دولت از برنامههاي فرهنگي از مطالبات ماست و در اين زمينه طرحهاي مختلفي تدوين شده است.
وي تاكيد كرد: ما نميگوييم دولت از هيئتهاي مذهبي حمايت نكند، بلكه نسبت به شكل كمك به هيئتها در دولت قبل اعتراض داشتيم. معتقديم اين شكل كمك به هيئتهاي مذهبي، نقش مردم را در برپايي محافل حسینی كمرنگ ميكند.
حجتالاسلام والمسلمین اسكندري خاطرنشان كرد: اگر پيوند نذر و ارتباطات قلبي و روحي و معنوي مردم با هيئتهاي مذهبي گسسته شود اين ميراث بيش از هزار ساله امت و بزرگان ما به وسيله ندانم كاري برخي سلیقهها از بين ميرود.
بر اساس اعلام روابط عمومی تبليغات اسلامي استان قم وی، در پايان، از سوگواري و عزاداري براي امام حسين(ع) به عنوان ميراث فاخر و گرانبها ياد كرد و گفت: از آدم ابوالبشر تا امروز و تا آخر عالم و فرشتگان و موجودات عالم بر مصيبت امام حسين(ع) گريستهاند و میگریند، بنابراين نميشود اين محافل و سوگواريها را با هيچ چيزي معامله كرد.