حجت الاسلام و المسلمین صمصام الدین قوامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با بیان این که عاشورا درسها و عبرتهای فراوانی برای ما دارد اظهار کرد: درس با عبرت تفاوت دارد، عبرت حوادث تلخی است که روی میدهند و نتایجی دارد که میشود عبرت گرفت و درسها نقاط مثبت و نتیجه بخشی است که در اتفاقات خود را نشان میدهند و باید از آنها درس گرفت.
وی با اشاره به این که در عاشورا فهرست مفصلی از درسها را میشود عنوان کرد گفت: درس ایمان به هدف یکی از درسهای عاشورا است که به ما نشان داد وقتی انسان به هدفش ایمان داشته باشد برای رسیدن به آن مقاومت میکند.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی افزود: امام حسین(ع) و اصحابش به هدف خود ایمان داشتند و میدانستند راهی را که می روند حق و راه دیگر باطل است و برای رسیدن به هدفشان از جان خود گذشتند.
وی با بیان این که در عاشورا اکثریت مخالف امام(ع) بودند تصریح کرد: عاشورا، نشان داد که همیشه حق با اکثریت نیست و یاران امام از این که میدیدند که آنها تنها 70 نفر هستند و در مقابل 30 هزار نفر قرار گرفتهاند نهراسیدند و دین و هدفشان برایشان اهمیت بسیار بالایی داشت.
حجت الاسلام و المسلمین قوامی عنوان کرد: امام علی (ع) میفرمایند در مسیر حق و حقیقت از کمبود یار و همراه وحشت نکنید که پیروزی از آن شماست.
وی با بیان این که درس دومی که از عاشورا میگیریم درس فداکاری است گفت: وفاداری زمانی است که فرد هدف خود و زندگی شخصی خود را فدای هدف بزرگ تری میکند و هدف امامش و هدف جمع را بر خود ارجحیت میدهد.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی ابراز داشت: در عاشورا عدهای از ترس جان و اموال خود و از ترس انتقام عبیدالله نتوانستند به امام وفادار بمانند و این ننگ را برای خود خریدند و بر عکس این افراد، یاران امام حسین(ع) از هدف و جان و اموال خود گذشتند تا وفاداری خود را به امام(ع) ثابت کنند.
وی بیان کرد: امام حسین(ع) در مورد وفاداری یارانشان فرمودند، من یارانی پاک تر و بهتر و وفادارتر از این اصحاب پیدا نمیکنم.
حجت الاسلام و المسلمین قوامی با اشاره به آیاتی از سوره نجم گفت: خداوند در قرآن میفرماید که حضرت ابراهیم(ع) انسان وفاداری بود به این دلیل که اجازه داد که فرزندش ذبح شود و اموالش و جانش آتش بگیرد، ولی به هدف عالی خود برسد و وفاداری خود را نشان دهد.
وی ادامه داد: در کربلا نمونه کامل وفاداری را در رفتار حضرت ابوالفضل(ع) میبینیم که وقتی شمر آمد که او را با خود ببرد وفاداری خود را به امام حسین(ع) نشان داد و نرفت و تا پای جان خود ایستاد.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان این که درس دیگری که از کربلا میگیریم درس پیروی از رهبر و ولایت است گفت: در کربلا نزاع بین دو قبیله نبود، بلکه در یک طرف امام و اسلام و در طرف دیگر یک غاصب و اسلام نما و یک آیین منحرف بود و شهیدان کربلا جان خود را برای دفاع از امام و ولایت نثار کردند.
وی با بیان این که حضرت ابوالفضل(ع) فرمودند اگر دو دست خود را می دهم یکی برای امام است و دیگری برای دین تصریح کرد: حضرت ابوالفضل(ع) برای دین و برای مکتب دو دست خود را اهدا کردند و نمیگویند برای رئیس قبیله و یا برادرم که نشان میدهد او ولایت مدار بود و وقتی هدف بزرگی در میان باشد انسان برای آن وفاداری میکند.
حجت الاسلام و المسلمین قوامی با بیان اینکه ایثار درس دیگری است که از حادثه کربلا میگیریم گفت: خداوند در قرآن میگوید مؤمنان کسانی هستند که دیگران را بر خود مقدم میشمارندحتی این که خودشان نیاز داشته باشند و این ایثار و فداکاری را در کربلا بسیار شاهد بودیم.
وی مطرح کرد: ایثار درس بسیار بزرگی است که از عاشورا میگیریم که هر کدام از این ایثارگریها در زمان ما اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان این که عاشورا نشان داد که زنها نقش بسیار مهمی در جامعه میتوانند داشته باشند ابراز داشت: خیلیها معتقدند که در اسلام زن هیچ نقشی ندارد و از اصطلاح تاریخ مذکر نام می برند درحالیکه شاهدیم که نیمه موفق کربلا زنها هستند که تا میان جنگ آمدند تا به تاریخ نشان دهند که در اسلام زن و مرد دوش به دوش هم حرکت میکنند.
وی با اشاره به این که حضور زنها در کربلا مبنایی شد برای حضور زنها در صحنههای انقلاب گفت: میگفتند که صدای زن نباید به گوش مرد برسد و امام (ره) فرمودند که در عاشورا زنها علاوه بر حفظ عزت و پاکی حضوری موفق داشتند و در انقلاب هم زنها باید وارد میدان شوند و به پیروزی اسلام کمک کنند.
حجت الاسلام و المسلمین قوامی بیان کرد: در عاشورا امام حسین(ع) نشان داد که برای جهاد انسان باید تمام سرمایه و انرژی خود را به میدان بیاورد و اگر همه را نیاورد جهاد نکرده است.
انتهای پیام