به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین محمدی،پیش از ظهر امروز در همایش وقف و حوزه های علمیه در مدرسه عالی دارالشفا گفت: برای اینکه اوقاف در مسیر دینی و شرعی اصیل قرار گیرد و برای مطالعه و ثبت و شناخت نیات واقفین، همکاران ما بیش از 500هزار وقفنامه را مطالعه، تایپ و در سامانه وقف ثبت کرده اند.
وی افزود: در این رابطه 3میلیون 961هزار نفر ساعت برای این کار وقت گذاشته شده است؛ در این حوزه شهادت شرعی از سوی فعالان در این حوزه قرائت شد و آنچه که از اسناد وقفی در اختیار بود جمع آوری شده است؛ اخیرا قرار شد که نیات واقفان به شکل جغرافیایی شناسایی و ثبت شود.
بر اساس نیات واقفین عمل می کنیم
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: تا جایی که اسناد و مدارک موجود در اختیار ماست بر اساس نیات واقفین بر اساس اصول شرعی عمل میکنیم.
وی اظهارکرد: مقام معظم رهبری در این حوزه تاکیدات بسیاری کرده اند و فعالان امروز وقف برای شناسایی و هدایت موقوفات، این کار را به بهترین شکل انجام می دهند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گفت: برخی موقوفات دارای اسنادی بیش از هزار سال هستند که این ها به برکت علما و حوزه های علمیه ایجاد شده است؛ این گرایش یک تاریخ طولانی است و اسناد و مدارک وقفی گواهی بر این مدعاست.
وی افزود: وقف نامه ها و موقوفاتی که با هدایت علما صورت گرفته است از جامعیت بسیار خوبی برخوردار است و سالهای سال جریان داشته است؛ این نیات با هدایت علما جاودانه می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: هرجا غیبت علما در هر حوزه ای بوده است، آن عرصه به دست دیگران افتاده است که پس از انقلاب در این حوزه حضور جدی نداشتیم؛ از جمله در خصوص «خیریه ها» باید گفت راهنمایی و هدایت زیادی در این حوزه نبوده است و بسیاری از آنها توان حل مشکلات امروز را ندارند.
وی اظهارکرد: هم افزایی در حوزه وقف با مشارکت دستگاه های مختلف امکان پذیر است و این همدلی و کمک همگانی قدرت عمل بیشتری به ما می دهد؛ همانطور که زمین موقوفه ای 50سال معطل مانده بود که با همین مشارکت این مشکل حل شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گفت: حوزه های علمیه ممکن است به تنهایی نتوانند همه این مباحث را حل کنند به همین دلیل باید با مشارکت دستگاه های مختلف این مشکلات را حل کرده و به توسعه فرهنگ دینی در سطح جامعه همت کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر لزوم مشارکت مردم در حوزه اقتصادی تاکید دارند و وقف یکی از این راهکارها برای حضور مردم در عرصه های اقتصادی و اجتماعی است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: 70 هزار مسجد و 12هزار حسینیه و 4هزار مهدیه و زینبیه و... در کشور وجود دارد که وقفی است؛ این سرمایه عظیمی است که در بستر وقف شکل گرفته است؛ مدارس و مساجدی که منشا انقلاب و حرکت های بزرگ دینی قرار گرفتند.
وی اظهارکرد: ارتباط دستگاه وقف و متولیان باید بیش از پیش باشد؛ برخی از متولیان موقوفات اداره این مراکز را به خوبی انجام نمی دهند که این عرصه یک چالش در عرصه موقوفات در سطح جامعه است؛ باید رابطه متولیان وقف را با سرمایه ها به خوبی تعیین کنیم.
انتشار اوراق وقف، یک ضرورت است
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گفت: چه اشکالی دارد که برای حوزه های علمیه و مسایل دینی و پژوهش در این حوزه بتوانیم موقوفات کلانی را تاسیس کنیم و عوایدش در اختیار پژوهش و تبلیغ دین باشد؛ دو سال پیش پیشنهاد «اوراق وقف» را به مجلس دادیم که این حوزه می تواند مشکلات بسیاری را حل کند.
وی افزود: این اوراق؛ حوزه وقف در جامعه را گسترش می دهد و همگان می توانند در بهترین نیات وقف کنند که همه جامعه را در بر خواهد گرفت؛ می توان وقف پژوهش و رسانه و تبلیغ و محیط زیست و... را در این قالب در جامعه نهادینه کنیم.