شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
L

حوزه/طرح "سواء السبیل" به همت مدیریت، اساتید و کادر مدرسه علمیه حقانی قم، جهت به نظم در آوردن کلیه فعالیتهای عبادی، درسی، فردی طلاب و فعالیت های مدرسه به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، طرح مذکور دارای ابعاد گوناگونی است که ویژه برنامه «حجره مطلوب» نیز یکی از آن می باشدکه در مدرسه علمیه حقانی، هم از حیث معرفی، هم به لحاظ اجرا به گونه ای متفاوت و خاص اجرا گردید.

براساس این گزارش که با حضور معاون تهذیب حوزهای علمیه، معاون تهذیب استان قم و اساتید مدرسه همراه بود ویژه برنامه «حجره مطلوب» به اجرا درآمد، بدین صورت که برنامه طی مدت یک هفته و چندین جلسه با حضور طلاب مدرسه معرفی و شاخصه های یک حجره مطلوب و انتظارات از آن به طور جامع بیان شد و در پایان روز سه شنبه، نهم دی ماه، به نام «میزبانی ستاره ها» مزین گردید.

درروز نخست، حجت الاسلام سید محسن آزادی، روند شکل گیری طرح را بیان و آن را حاصل جلسات گوناگون، طرح و نظرهای مختلف و پیشنهادات وسیع کارگروه های پایه های مختلف و اساتید گران قدر برشمرد و افزود:"حجره مطلوب" طرحی است ارزشمند ، فرهنگ ساز و تحول آفرین که به منظور استفاده هرچه بیشتر طلاب از فضای معنوی و علمی حجره ها به اجرا درآمده است.

وی استاد، درس و بحث، هم بحث و هم حجره را از عوامل تربیت طلبه معرفی و حجره را به عنوان یک عامل و اسباب و پدیده ای که در سرنوشت طلبه نقش مهمی دارد برشمرد و در ادامه، زوایای دقیق و زیبایی از حجره نشینی را در قالب یک برنامه پاورپوینت تشریح کرد.

سپس حجت الاسلام ابراهیم کفیل در دومین مرحله از معرفی برنامه به سخنرانی پرداخته و سطوح دیگری از ملزومات و آگاهی های مورد نیاز طلاب شامل معنویت، نورانیت و نظم و نظافت را در راستای اجرای برنامه "حجره مطلوب" بیان نمود.

در مرحله بعد، مدیرمدرسه، حجت  الاسلام و المسلمین سید محمد واحدی، توضیحات تکمیلی و پایانی را پیرامون نحوه اجرای مطلوب برنامه مذکور بیان کرد و از عنوان  « ح  م  ق  م » که قبلا با نصب در تابلوی مدرسه توجه طلاب را معطوف خود ساخته بود، رمزگشایی و آن را مخفف «حجره مطلوب قدمگاه معصوم» بیان و حجره مطلوب را حجره ای معرفی کردکه همواره به لحاظ ظاهری و معنوی، آمادگی جهت تشریف فرمایی حضرات معصومین (علیهم السلام)را داشته باشد.

مدیر مدرسه حقانی در ادامه گفت: اوج مبحث حجره مطلوب میزبانی ستاره هاست و با این طرح شاهد ارتباط عاطفی دقیق تر و بهتری میان استاد و شاگرد باشیم، چرا که فضای امروز مدرسه فضایی نورانی  است که ما فقط جنب و جوش ظاهر را می بینیم و از آن چه در ملکوت عالم برپاست بی خبریم که امیدواریم طلاب بتوانند این نورانیت را ثبت وارتقاء ببخشند.

 در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حسین خانی با اشاره به لزوم استفاده بهینه از فضای حجره گفت:حجره نشینی اول طلبگی است و طلاب فرصت بیشتری برای ارتباط با خداوند و ارتباط و تعامل با دوستان دارند که شاید جای دیگری ایجاد نشود لذا باید ارتباط طلاب در حجره با خداوند متعال محکم شود.

*فضای معنوی حجره ها حفظ شود

وی با اشاره ای به خاطره ای از مرحوم آیت الله کوهستانی خاطرنشان ساخت: آیت الله کوهستانی که در مدیریت مدرسه بسیار موفق بودند،در دورانی که مدارس تعطیل می شد، به مدرسه می رفتند و مشغول قرائت قرآن و دعا می شدند و می گفتند: این فضای معنوی که طلبه ها با دعا و معنویت در حجره ها ایجاد کرده اند، باید حفظ شود تا دوباره طلاب بازگردند.

حجت الاسلام و المسلمین همتیان نیز در ادامه در سخنانی گفت: هر چه که انسان تعلقات و وابستگی هایش کمتر باشد، حضور قلب و انس و ارتباط بیشتری با عالم ملکوت دارد و هر چه اشتغالات و گرفتاری ها بیشتر باشد، انسان عروجش به عالم ملکوت کمتر است، چرا که خداوند متعال فرموده: بنده من دلت را برای عبادت من خالی کن که اگر دلت را خالی کردی، من دلت را پر از غنی می کنم و امور تو را به غیر خودم واگذار نمی کنم.

*طلاب استفاده از فرصت حجره نشینی را غنیمت بدانند

وی افزود: حجره نشینی فضایی است که انسان از وابستگی ها و علقه ها بریده می شود، قطعا هم برای درس و هم معنویت حضور قلب بیشتری دارد و موفق تر است، لذا در سیره علمای سلف می بینیم گاهی مرجع بودند و لکن حجره نشینی را ترک نمی کردند؛ ما  نیز اوایل طلبگی که در اصفهان بودیم، وقتی به مدرسه صدر اصفهان می رفتیم، ده پانزده نفر از علمای بزرگ آنجا حجره داشتند و خیلی از شب ها را در حجره می ماندند، لذا جوان های عزیز باید این فرصت را غنیمت شمارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha