به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم رجائی، در سلسله پیش نشست های همایش الگوی اسلامی ایرانی توسعه و پیشرفت که در حوزه علمیه چیذر تهران برگزارشد، گفت: معنای پیشرفت در ادبیات غرب، رشد اقتصادی، درآمد افزائی و افزایش تولید ناخالص ملی است، اما در فرهنگ ناب اسلامی فرایند پیشرفت مبتنی بر تحولات اعتقادی و فکری است که انسان را به سوی کمال و تعالی سوق دهد.
*فراموشی هویت
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تلاش غربی ها برای نهادینه سازی فرهنگ خود در کشورهای مختلف به بهانه توسعه و پیشرفت، ابراز داشت: آنها، غربی شدن را نماد توسعه یافتگی القا می کنند، ولذا امثال آتا ترک در ترکیه و رضاخان در ایران تلاش کردند با تغییر مد و پوشاندن لباس ها و پوشاک غربی، این تفکر منحط را در جامعه نهادینه نمایند.
وی به بحث حیات طیبه از دیدگاه قرآن کریم اشاره کرد و ادامه داد: قرآن کریم، جامعه مطلوب را جامعه ای می داند که درآن حیات طیبه و زندگی پاکیزه بر پایه ایمان و اعتقاد استوار گردد، لذا این جاست که برای رسیدن به جامعه توسعه یافته از منظرقرآن، به حوزه های علمیه نیاز داریم.
*جایگاه حوزه در پیشرفت و توسعه
عضو هیئت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه افزود: حوزه های علمیه، اساسی ترین جایگاه برای تقویت، ارتقا و تعمیق ایمان در بین آحاد جامعه و رسیدن به پیشرفت و توسعه مدنظر قرآن کریم هستند، چراکه زندگی طاهری که قرآن برآن تأکید دارد، تنها با تقویت ایمان و تقوا ممکن است و عامل تقویت ایمان جامعه حوزه های علمیه هستند.
حجت الاسلام والمسلمین رجائی اضافه کرد: همه منفعت انسان بریده از مبدأ و معاد، ارتقاء سطح زندگی دنیوی است، یعنی حتی تا لحظه مرگ تلاش دارد تا لذت خود را به حداکثر برساند و این ویژگی انسان غرب گراست.
وی تصریح کرد: درنقطه مقابل این تفکر، انسان معتقد به مبدأ و معاد، با لذت مخالف نیست، اما نوع لذتش گذرا نبوده و مصداق " والاخرة خیر و ابقی" است. این انسان با این نوع نگاه طبیعتاً جامعه هدفش غرب نیست و الگوهایش متفاوت است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر این که استغفار و ایمان به خدا، قدرت و بهره وری انسان را افزایش می دهد، بیان داشت: اگریک زندگی پاکیزه بخواهیم، راهبرد اساسی و قرآنی آن، ایمان و تقواست، چون هرچه درجه ایمان بالا می رود، بازدهی انسان ارتقا می یابد.
این کارشناس اقتصادی حوزوی با اشاره به قدرت ایمان رزمندگان اسلام دردوران جنگ تحمیلی، یادآورشد: رزمندگان اسلام با قدرت ایمان، در برابر آن همه تجهیزات نظامی دنیا ایستادند و افتخار افریدند.
وی با تأکید براین که اروحیه بالا و ایمان و معنویت رزمندگان در دوران دفاع مقدس، حاصل تلاش و مجاهدت حوزه و روحانیت بود، اظهارداشت: ازمیان این گونه نیروها، سید حسن نصرالله پدید می آید که مقابل پرمدعاترین ارتش دنیا محکم و استوار ایستاده و ضربه های تاریخی به آنان می زند.
*ضرورت تبیین اقتصاد اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین رجایی در ادامه با بیان این که امروز به دلیل گستره وسیع نیازهای بشری، نیازمند ورود طلاب به عرصه های تخصصی هستیم، گفت: اقتصاد در اسلام مباحث فراوانی دارد که باید منطبق برعلم روز شده و در هر حیطه از آن متخصصان حوزه ورود کنند، چرا که در اقتصاد اسلامی دنیایی از مباحث گوناگون اقتصادی و مالیاتی وجود دارد که حوزه باید به آن ها بپردازد.
*مقابله حوزه و روحانیت با تئوری های غربی
عضو هیئت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه با اشاره به این که اسلام غربی به وسط میدان آمده و در صدد تغییر مبانی اصیل است، ابراز داشت: امروز درخصوص چگونگی خدمت رسانی و توزیع عدالت در دولت ها، نحوه استفاده ازبودجه، معیارهای توزیع ثروت ها و نفت که انفال عمومی است، سهم کارگر و کارفرما، نحوه توزیع سهم عوامل تولید جامعه و بسیاری از موضوعات دیگر، سئوالات و چالش های زیادی مطرح می شود که حوزه و روحانیت بایید با زبان روز به آنها پاسخ دهند.
*رسالت الگو دهی حوزه
حجت الاسلام والمسلمین رجائی در پایان تاکید کرد: ارتقاء و تعمیق سطح ایمان و تقوای جامعه تنها راه پیشرفت است، لذا ما حوزویان باید حرام و حلال و بایدها و نبایدهای شرعی و را بصورت دقیق تبیین نمائیم، چرا که حوزه باید الگوی صحیح استفاده از انفال، مالیات و ... را به جامعه ارائه دهد.
انتهای پیام