جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
نظام بانکداری

حوزه/ حلقه مربوط به طرح تحول نظام بانکی به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در 26 جلسه با حضور کارشناسان مجرب و برخی نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی در قم و مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» به نقل از  روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، بعد از پایان حلقات مربوط به طرح در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، این طرح در کارگروه مجلس مورد پیگیری قرار گرفت. کارگروه نیز با افزودن موارد اصلاحی به طرح، مواد قانونی طرح را از 46 به 76 مورد رسانده است و در نهایت طرح به امضای بیش از 15 نماینده رسید و به هیئت رییسه مجلس تقدیم شد.

این طرح در جلسه علنی روز هشتم اردیبهشت ماه سال جاری با اکثریت آراء تصویب شد. قانون بانکداری بدون ربا در سال 1361 تصویب و در سال 1362 به اجرا درآمد. از سال 1362 تا 1392 یعنی 30 سال کاستی هایی در مقام قانون و اجرای بانکداری بدون ربا برای سیستم بانکی و بانک مرکزی و دولت و مجلس عیان گردید که ضرورت تحول در قانون را به وجود آورد.

کارگروه تحول نظام بانکی نیز در مجلس شورای اسلامی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصباحی مقدم شکل گرفته و مباحث فقهی ـ حقوقی و اقتصادی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی پیگیری شد.

یکی از ایرادات وارده بر این قانون، پیش بینی نشدن ابزارهای لازم سیاستگذاری پولی از دید فقه اسلامی و عدم تعبیه سیستم نظارتی مستمر می باشد و در مقام اجرا نیز با توجه به هشدارهای مکرر مراجع عظام تقلید نسبت به تحریم برخی از وامهای بانکی و ربوی دانستن جریمه دیرکرد ضرورت توجه به آیین نامه های اجرایی بانک را دوچندان می کند. این مهم در صورتی محقق میشود که در قانون سازوکارهایی اندیشیده شده باشد تا بتوان بر مقام اجرا نیز ناظر باشد.

 

گفتنی است: حجج اسلام و المسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، محمد رجایی باغ سیانی( نمایندگان مجلس شورای اسلامی)، سید عبدالمطلب احمدزاده بزار، مجید رضایی، سعید فراهانی فرد، سید عباس موسویان، دکتر محمد نقی نظرپور، احمد علی یوسفی و سید احمد حبیب نژاد اعضای حلقه علمی این طرح مهم را تشکیل دادند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha