یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
1

حوزه/ متاسفانه پشتیبانی از مبلغان اعزامی به خارج از کشور بسیار ضعیف است و خود مبلغ باید عمده هزینه ها را تامین کند/ به دلیل این که محدودیت هایی برای تبلیغ از سوی دولت چین وجود دارد، کار تبلیغ مقداری دشوار است.

خبرگزاری «حوزه»/ مکتب اهل بیت(ع)، مکتب و مذهبی قومی، ملیتی و منطقه ای نیست، بلکه مکتبی جهان شمول است که باید با ورود جدی به فضای بین الملل و تربیت مبلغان زباندان، پیام های انسان ساز آن را به گوش جهانیان رساند.

 البته خوشبختانه حوزه های علمیه پس از انقلاب ا از نظر فعالیت های جانبی و علمی و آموزشی در شرایط خوبی قرار گرفته اند و به طور خاص در عرصه زبان آموزی در حوزه کارهای بسیار خوبی انجام شده است. خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان به همین دلیل فرصت را مغتنم شمرده و با یکی از مبلغان بین الملل به گفتگو نشسته است.

*لطفا خودتان را معرفی کنید

بنده روح الله مظاهری از یک خانواده کاملا روحانی هستم که از سال 1370 وارد حوزه علمیه اصفهان شدم  و هم اکنون نیز در درس خارج (سطح چهار) در مدرسه صدر بازار اصفهان مشغول به تحصیل هستیم.

*از چه سالی وارد بحث زبان های خارجی و تبلیغ بین الملل شدید؟

از سال  88 وارد درس خارج شده و تاکنون نیز به صورت خودجوش در زمینه زبان چینی فعالیت هایی انجام داده و مقاله های را نیز به چاپ رسانده ام.

*زبان چینی را چگونه فرا گرفتید؟

سال 86 دوره نخست آموزش زبان چینی در سطح حوزه های علمیه سراسر کشور در دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان برگزار شد که بنده نیز در این کلاس حضور داشته و در حال حاضر نیز به طور تخصصی در حال فراگیری زبان انگلیسی هستم.

*چند سال طول کشید تا توانستید زبان چینی را فرا بگیرد؟

اين زمان بستگي به پشتكار و همت دارد و براي افراد متعدد، متفاوت است، ولي من با توجه به اشتياق شخصي خودم، مدت 2 سال طول كشيد كه توانستم بالغ بر 5هزار كلمه چيني را فرا بگيرم.

*آیا در کنار فراگیری زبان چینی، فعالیت های تبلیغی نیز داشتید؟

بنده در حین یادگیری زبان چینی به تبلیغات عمومی، برگزاری نماز جماعت در مساجد، منبر و تبلیغات در استان های مختلف کشور می پرداختم. حدود 2 سال  نیز در زمینه تبلیغ عشایری، در مناطق محروم کشور مشغول به فعالیت بودم.

*با توجه به فراگرفتن زبان چینی آیا تاکنون به این کشوراعزام شده اید؟

بله بنده از سوی دفتر اوقاف استان اصفهان برای تکمیل زبان چینی و فعالیت های تبلیغی، به چین اعزام شدم، اما بسیاری از هزینه ها را خودم تامین کردم.

*مهمترین اقدامات تبلیغی شما برای گرویدن چینی ها به دین اسلام چه بوده است؟

ارسال احادیث دینی از طریق ایمیل، ارسال کارت پستال های منقش به مناظر زیبا همراه با احادیث نبوی، دیدار چهره به چهره با آنها و ... از جمله اقدامات ما برای تبلیغ دین اسلام است.

*آیا در خصوص توریست های چینی که برای بازدید به اصفهان می آیند، اقدامات تبلیغی نیز صورت گرفته است؟

بله.حدود 10 تا 20 درصد توریست هایی که به اصفهان می آیند از کشور چین هستند که در این زمینه نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

*آیا چینی ها در خصوص یادگیری مسائل اسلام علاقه و انگیزه ای از خود نشان می دهند؟

با توجه به اینکه 100 میلیون نفر مسلمان در کشور چین زندگی می کنند، آمادگی آنها  برای قبول مسائل اسلام بسیار زیاد است.

*چه تعداد شیعه در کشور چین زندگی می کنند و برداشت چینی ها از اسلام چگونه است؟

تعداد شیعیان کشور چین اندک است، اما با این حال اسلام تسننی آنها به اسلام کشور ایران نزدیک است. چینی ها نسبت به اسلام ایران دیدگاه مثبتی دارند، اما اسلام عربستان و دیگر کشورها را به دلیل تندروی های زیاد قبول ندارند، به طوری که یکی از مساجدی که عرب ها در چین ساخته اند را پلمپ کرده اند.

*وضعیت تبلیغ اسلام در کشور چین را چگونه ارزیابی می کنید؟

به دلیل این که محدودیت هایی برای تبلیغ از سوی دولت چین وجود دارد، کار تبلیغ مقداری دشوار است، اما سعی شده در مساجد این کشور کارهای تبلیغی خوبی انجام شود.

*بیشترین مباحث تبلیغی شما بر چه پایه ای است؟

اولویت کار ما بیشتر بر پایه توحید، آفرینش و نشان دادن روی خوش مسلمانان در برخورد با مردم و آشنایی آنها با احادیث امام علی(ع) به سه زبان چینی، انگلیسی و فارسی است، به طوری که افراد برای شنیدن مباحث اسلام علاقه نشان دهند.

*حمایت مسئولان از مبلغان بین المللی به چه نحوی است؟

به نظر من تبلیغ دین و معارف اهل بیت در فضای بین الملل از نان شب هم برای ما واجب تر است، اما متاسفانه پشتیبانی از مبلغان اعزامی به خارج از کشور بسیار ضعیف است، به طوری که باید عمده هزینه های لازم را خود مبلغ به عهده بگیرد.

*میزان استقبال جهانی از روحانیون  مسلط به زبان خارجی را چگونه ارزیابی می کنید؟

میزان استقبال و تقاضای بین المللی برای آشنایی با دین اسلام به اندازه ای زیاد است که بنده در خصوص فعالیت های تبلیغی وقت بسیار کم می آورم. با توجه به جنگ های داخلی عراق و سوریه و همچنین ارسال نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی سبب شده که در جهان نگاه ویژه ای به دین اسلام ایجاد شود.

*چند نفر از طلاب اصفهانی به زبان چینی تسلط دارند؟

حدود 10 نفر از طلاب در اصفهان به زبان چینی مسلط هستند.

*توصیه شما به طلاب جوان ؟

طلاب باید بحث زبان را جدا از بحث تبلیغ و طلبگی آموزش ببینند و بدانند که زبان آموزی، بینش انسان را نسبت به محیط خود تغییر می دهد.

*طلاب جوان برای تبلیغ اسلام چگونه از فضای مجازی استفاده کنند؟

طلاب مبلغی که از طریق فضای مجازی فعالیت دارند باید در اولین قدم خداشناسی، توحید، مهربانی و اخلاقیات را آموزش داده و تبلیغ کنند، همین امر سبب می شود افراد خود برای ورود به اسلام پیش قدم شوند. بنابراین نباید فرصت استفاده از فضای مجازی را از دست داد و باید از ان به طور بهینه استفاده کرد.

*سخن آخر؟

زبان های خارجی خاص از قبیل اسپانیایی و چینی آینده بسیار روشنی دارد، اما ممکن است انگیزه های لازم برای یادگیری آنها وجود نداشته باشد، طلاب مطمئن باشند اگر وارد این عرصه شوند زمینه فعالیت آن بسیار وسیع است.

گفتگو: سيد امير حسين ابطحي

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مهنختل IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
    0 0
    .خمئهتاذ تابز ط
  • منختگذگاعگل IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
    0 0
    .کخمدعلرلز