حجت الاسلام محمد شهبازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، در شیراز، با بیان این مطلب که پایه های اساسی رفتارهای فردی و اجتماعی در اعتقادات انسان ها یافت می شود، اظهار داشت: با اعتقاد به اقسام توحید الهی در عالم هستی، اعتقاد به جایگاه ویژه ای که خداوند منان برای انسان در نظر گرفته و اعتقاد به عامل خوشبختی انسان که همان قرب الهی است، می توان بستر مناسبی برای رفتارهای خوب، مهیا، و نوع مناسبی از آن را برای دستیابی به کمال انتخاب کرد.
وی ابراز داشت: دنباله روی از شهوات؛ اگر چه لذت و شیرینی کوتاهی را به همراه دارد؛ اما دارای پیامدهای رنج آور و بلند مدتی است که شیرینی را به تلخی تبدیل می کند.
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به روایتی از حضرت امیر(ع)، خاطرنشان ساخت: این امام همام فرمودند: «تبعیت از شهوت، هلاکت و مخالفت با آن پادشاهی است».
حجت الاسلام شهبازی تصریح کرد: همانطور که حواس ظاهر، نقش مهمی در تحریک میل جنسی دارند، حس باطن که تشکیل یافته از فکر و خیال پردازی است، نیز سهم به سزایی در این زمینه خواهد داشت.
وی ادامه داد: کنترل فکر از پرداختن به امور شهوانی، عاملی موثر در پیشگیری از بروز انحرافات است.
این کارشناس حوزوی یادآور شد: تفکر در گناه، قلب انسان را دچار تیرگی کرده و پاکی دل را از بین می برد؛ گرچه انسان مرتکب گناه نشود.
حجت الاسلام شهبازی با تأکید بر دوری از غفلت ها، بیان داشت: تذکر، نقش مهمی در مقابله با وسوسه های شیطان دارد و کسانی از فریب ابلیس نجات پیدا می کنند که متذکر شوند.
وی اظهار داشت: یاد خدا، توجه به نعمت های الهی و یادآوری مرگ و روز قیامت، از جمله مواردی است که از تمام انحرافات جلوگیری می کند.
این پژوهشگر حوزوی ابراز داشت: انسان با تغییر موقعیت، ترک مجلس گناه، روی آوردن به عبادت و توجه به محاسبه نفس، می تواند خود را از این باتلاق نجات دهد.
حجت الاسلام شهبازی در پایان خاطرنشان ساخت: اعتقاد به محوریت اعتدال در زندگی اجتماعی، اعتقاد به وجود رابطه میان ظاهر و باطن انسان، اعتقاد به تأثیر فرهنگ خانواده بر انسان، اعتقاد به تقدس رفتارها، توجه به حریم میان نامحرمان در محیط اجتماعی، اعتقاد به آخرت و ... در رفتارهای انسان بسیار تأثیرگذار است.