یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حسین مؤمنی - اصفهان

حوزه/ مدیر مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان گفت: توسعه مباحث اخلاقي و ضرورت توجه و تمركز بر امر تخصصي اخلاق در حوزه‌هاي علميه در عصر حاضر بيش از پيش است.

حجت الاسلام سیدحسین مؤمنی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان با اشاره به فعالیت مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان، اظهار داشت: این مرکز تحت اشراف و تولیت آیت الله ناصری در سال 1389 در اصفهان شروع به کار کرد که هدف از راه اندازی این مرکز تربیت طلاب در حوزه اخلاق بوده است.

وی ادامه داد: اخلاق از علوم اصلی و از ارکان و عناصر اصلی علوم اسلامی به شمار می‌رود، بنابراین لازم است طلاب در این زمینه آموزش ببینند.

مدیر مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان تصریح کرد: اخلاق از جمله امور زیربنایی است که مسائل نظری و عملی را شامل می شود، لیکن طلاب باید در فضای مسائل اخلاقی وارد شده تا بتوانند از این طریق برای رفع مشکلات و معضلای امروز جامعه با توجه به متون اسلامی، استفاده های لازم را ببرند.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین مشکلات جامعه امروز در صنوف مختلف و در اقشار مردم مسائل اخلاقی است، بیان داشت: بهترین آموزه ها در زمینه اخلاق آموزه های اسلامی است که در کتاب‌ها حدیثی و در قرآن کریم موجود است.

حجت الاسلام مؤمنی خاطرنشان کرد: ما در حوزه اخلاق احتیاج به متخصصانی داریم که مسائل و مباحث اخلاقی را به روز و با توجه به ظرفیت امروز جامعه بشری تدوین و تنطیم کنند و بتوانند راهگشای مشکلات اخلاقی در سطح جامعه باشند.

وی افزود: هدف اصلی مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان برطرف کردن مسائل اخلاقی و تربیتی در دنیای معاصر امروزی است.

حجت الاسلام مومنی افزود: اخلاق باید سرلوحه برنامه‌های حوزه علمیه و حتی غیر حوزه در مسائل آموزشی و تهذیبی قرار بگیرد تا این که جامعه بتواند به آن تکامل و کمالی که مدنظر دین است برسد.

وی در ادامه با اشاره به این که مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان با حدود 40 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه همکاری دارد، تاکید کرد: تاکنون این مرکز 4 دوره پذیرش داشته که در هر دوره حدود 18 نفر پذیرش شدند و در حال حاضر نیز نزدیک به 50 نفر دانش پژوه دارد که در حوزه اخلاق و تربیت اسلامی مشغول به فعالیت هستند.

مدیر مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی اصفهان به مهمترین عنوان‌ها تدریس شده در این مرکز اشاره کرد و گفت: بحث تاریخ علم اخلاق، اخلاق در ادیان الهی، تعلیم و تربیت اسلامی، روانشناسی تربیتی، اخلاق کاربردی و مشاوره از مهم ترین عناوین درسی در این مرکز است.

وی با اشاره به تدریس فقه و اخلاق و چگونگی رابطه این دو باهم در این مرکز، اضافه کرد: فقه الاخلاق یکی از سرفصل های مهمی است که در مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی تدریس می شود.

حجت الاسلام مؤمنی اظهار داشت: طلاب واجد صلاحیتی که وارد مرکز تخصصی اخلاق و تربیت اسلامی می شوند باید سطح دو حوزه را به پایان رسانده باشند و در یک آزمون کتبی که به صورت سراسری در سطح کشور برگزار می‌شود و بعد از آن در یک مصاحبه شرکت کنند.

وی بیان داشت: فارغ التحصیلان این مرکز اگر دانش آموخته فاضلی باشند، با توجه به نیازهای جامعه به مسائل اخلاقی، می‌توانند در قسمت‌های مختلف چه در داخل حوزه علمیه و یا در سطح جامعه و حتی دانشگاه‌ها جذب شوند.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه نیاز جامعه امروز و طلاب این است که مباحث اخلاقی توسعه پیدا کند، تاکید کرد: با وجود محدودیت‌های موجود مرکز با توجه به ظرفیت خود پیش رفته، امید است ظرفیت‌های بیشتری فراهم شود تا این‌که توسعه بیشتری در بخش های مختلف آن فراهم شود.

گفتني است كه در كل كشور دو مركز تخصصي اخلاق در حوزه‌هاي علميه وجود دارد، يكي از آنها در قم و ديگري در اصفهان مي باشد و هر دو مرکز تخصصی تحت اشراف آيت الله ناصري استاد برجسته اخلاق حوزه علميه اصفهان است.

انتهاي پيام/313/38

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha