دکتر یوسف خان محمدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره «روز مبارزه با استعمار و مقاومت در برابر استبداد و استکبار» اشاره کرد و گفت: درتاریخ سرگذشت بسیاری از مسائل مطرح و بیان شده و انسان می تواند با مطالعه تاریخ و حوادث گذشته، درس عبرت بگیرد.
این کارشناس سیاسی افزود: مطالعه تاریخ موجب می شود تا سطح آگاهی ها و اطلاعات مردم جامعه درباره روابط دیپلماتیک با کشورها و حتی کشورهایی که سابقه طولانی در استعمارگری و استبداد دارند، بیشتر شود.
وی با بیان اینکه روحانیت می تواند نقش بسزایی در این اطلاع رسانی داشته باشد خاطر نشان ساخت: مطالعه تاریخ باعث می شود، بهتر بتوانیم جایگاه و موقعیت خود را در بین سایر کشورها، منطقه و بین الملل بشناسیم، تشخیص بدهیم و حتی محدویت و ظرفیت ها را بدانیم.
خان محمدی گفت: دانستن این عوامل اوضاع را به نفع کشور پیش خواهد برد؛ زیرا با شناخت از کشورها و اهداف آنها در عرصه و موضوعات مختلف کمتر دچار خسران خواهیم شد.
استاد یار دانشگاه مفید ابراز داشت: با مطالعه تاریخ 150 ساله کشور به این واقعیت می رسیم که رابطه با دو کشور انگلیس و روسیه اصلا به نفع ما نبوده و جزء ضرر چیزی بدست نیاوردیم و این دو کشور نهایت استفاده را از منابع غنی نفتی و معدنی برده اند.
وی افزود: اکثر کشورها در سیاست خارجی و روابط دیپلماسی با سایر کشورها تنها به یک چیز می اندیشند و آن هم منافع خودشان است.
این کارشناس علوم سیاسی گفت: در صورتی می تواند در رقابت با سایر کشورها موفق بود که توانایی و ظرفیت داخلی خود را به خوبی شناخته و بر اساس آن، سیاستهای کلان خارجی خود را طراحی کنند.
استاد یار علوم سیاسی دانشگاه مفید مهمترین اهداف سیاسی کشورها در قبال سایر ملل را حفظ موجودیت جایگاه بین المللی و پویایی اقتصادی یک کشور عنوان کرد و اظهار داشت: این موارد اهداف سیاسی و کلان خارجی یک کشور است و با این سیاستگزاری غالباً کشورها دنبال منافع ملی بر اساس توانایی و ظرفیت کشور خود می باشند.
خانمحمدی خاطر نشان ساخت: اگر بخواهیم دیپلماسی قوی داشته باشیم، تا بتوانیم در عرصه بین الملل از منافع و مردم دفاع کنیم، لازم است این فاکتورها را در روابط دیپلماتیک با سایر کشورها در نظر بگیریم و اگر این گونه عمل نکنیم قطعا ضرر خواهیم کرد.
وی ابراز داشت: در نظام بین المللی این طور نیست که یک کشوری با کشور دیگر رفاقت داشته باشد و اساسا چیزی به نام دوستی و دشمنی به صورت ثابت وجود ندارد؛ این روابط بر اساس شرائط زمان قابل تغییر است.
وی ادامه داد: بر همین دلیل نمی شود گفت؛ اگر کشوری در گذشته سابقه بدی در استعمار گری داشت الان هم دارد، ممکن است تغییر کرده باشد و ممکن است حتی بدتر از گذشته هم شده باشد.
کارشناس سیاسی افزود: اگر دستگاه دیپلماسی کشور بتواند از پتانسیلی که در درونش وجود دارد را تبدیل به منافعی ملی کند قطعا عزت ملی هم حفظ خواهد شد.
انتهای پیام:40/313