به گزارش خبرگزاري «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلین فرجام، شامگاه دوشنبه در مراسم اختتاميه اجلاس استادان اعزامی حوزه علمیه خراسان در سوران شانديز، با بيان اين كه نظام اسلامی در معرض تهاجم فرهنگی همه جانبه دشمن اسلام و قرآن و اهل بیت (ع) قرار گرفته است، تصريح كرد: روحانیت می بایست همچون دژی محکم و به عنوان یک مسئول، در مقابل جریانات ضد دینی و فرهنگی بایستد و پاسخگو باشد.
مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: امروز در نظامی زندگی می کنیم که در رأس آن ولایت فقیه قرار دارد و بسیاری از مسئولین آن در کسوت روحانیت هستند، همین مسئله نشان دهنده اهمیت کار فرهنگی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وي با بيان اين كه رژیم شاهنشاهی سابق به خاطر ظلم و ستم فراوان به ملت، به مرور مقبولیتش را از دست داد، ابراز داشت: همین امر سبب شد، ملت ایران در مواجه با این رژیم، در موضع تهاجم قرار بگیرد و هر نوع ناهنجاری اجتماعی را به عنوان یک نوع سوژه تبلیغاتی و وسیله ای برای هجوم به نظام استبدادی، استفاده كند.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به هنجارهای اجتماعی و فرهنگی امروز، تصریح کرد: جامعه، خواسته یا ناخواسته، روحانیت را مسئولیت هنجارهای فرهنگی می داند، این در حالی است که تصمیم های کلان فرهنگی کشور، خارج از حیطه تصمیم گیری حوزه و روحانیت است.
* حوزه های علمیه؛ پایگاه های مرزبانی فرهنگي و ديني
وی با اشاره به روايتي از امام صادق (عليه السلام) كه علما را مرزداران دين معرفي مي كنند، وظایف مرزدار را شناسايي و محافظت از خطوط مرزی کشور دانست و ابراز داشت: پایگاه های مرزبانی فرهنگي و ديني، حوزه های علمیه است که اساتيد به عنوان فرماندهان آن، با آموزش و تدریس به طلاب، در واقع شیوه های مرزبانی فرهنگی را به آن ها می آموزند.
مدیر حوزه علمیه خراسان، با اشاره به اهمیت فعالیت های فرهنگی و دینی از سوي طلاب، یادآور شد: می بایست مفاهیم دینی و تربیتی از قرآن استخراج شده و این متون گران بها برای طلاب، تدریس و در جامعه تبلیغ شود.
*شناسایی ریشه های از بین رفتن حیا و اخلاق
حجت الاسلام والمسلمين فرجام با تاکید بر اين كه از مهمترین کارها این است که ریشه های از بین رفتن حیا، صداقت، اخلاق مداری و موضوعاتی که مفاهیم دینی به خصوص قرآن به آن صراحت دارد را کشف كنيم، گفت: بايد براي ریشه کن کردن این موانع، کار جدی علمی، پژوهشی و تبلیغی انجام داد.
وی با اشاره به آیه «وَ إِذَا أَرَدْنَا أَن نهْلِك قَرْيَةً أَمَرْنَا مُترَفِيهَا فَفَسقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَهَا تَدْمِيراً(اسراء/16)»، اظهارداشت: در این آیه، خدای متعال بیان کرده که رفاه به همراه خوش گذرانی، فسق را به همراه خواهد داشت، خداوند در سوره واقعه نیز با اشاره به مترفین یا همان گروه های خوش گذران فرموده که این دسته جزء دروغ گویان هستند.
*آمار نگران کننده کاهش ازدواج و افزایش طلاق
مدیر حوزه علمیه خراسان با بيان اين كه طبق آمار در 5 ماه اول سال تعداد 303 هزار ازدواج ثبت شده، که این میزان نسبت به سال گذشته، 6 درصد کاهش داشته است، گفت: در همين زمان، آمار طلاق نیز شامل 63 هزار مورد بوده که نسبت به سال قبل 2 درصد رشد داشته، این در حالی است که اصل و مبنای فعالیت فرهنگی و دینی در بنیان خانواده مي باشد.
*تزلزل بنیان خانواده
وي با تأكيد بر اين كه اگر بنیان خانواده متزلزل شود، جریان فرهنگی از قدرت و قوت کافی برخوردار نخواهد بود، خاطر نشان كرد: خداوند متعال در تعريف عباد الرحمن می فرماید: «رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً(فرقان/74)» و کانون جریان سازی فرهنگی را نهاد خانواده معرفي مي كند.
حجت الاسلام والمسلمین فرجام با اشاره به آيات « وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ (صافات/24)» و «فلَنَسْئَلَنَّ الَّذینَ أُرْسِلَ إِلَیْهِمْ وَ لَنَسْئَلَنَّ الْمُرْسَلینَ(اعراف/6)»، تصريح كرد: هر گروهی که تبلیغ کردند و حرف حق به گوش آنان رسید، می بایست در آخرت پاسخگوی اعمال خود باشند.
*تاکید بر تقویت رابطه استاد و شاگردی
مدیر حوزه علمیه خراسان با تأكيد بر اين كه باید فعالیت های بیشتر و دقیق تری برای طلاب سطح یک انجام داد، اضافه كرد: نباید به گونه ای باشد که یک استاد بعد از اتمام درس، طلبه را رها کرده و ارتباطی بین استاد و شاگرد وجود نداشته باشد و اين ارتباط می بایست به قدری گسترش یابد که استاد تبدیل به یک الگو و نمونه برای شاگرد شده و طلبه مهارت های طلبگی را از او فرا گیرد.
برپایه ان گزارش، اجلاس استادان اعزامي حوزه علميه خراسان از 14 شهريور تا 16 اين ماه در اردوگاه سوران شانديز، با حضور 150 نفر از استادان اعزامي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي برگزار شد.