پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حمد جواد رودگر

حوزه/ انسان از آغاز تا انجام و فرجام زندگی اش به معنویت نیاز ذاتی و نفسی دارد و هرگاه از چنین نیاز وجودی غفلت کرد دچار خسارت های فراوان خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام والمسلمین محمد رودگر، امروز در نشست علمی «مفهوم معنویت در گفتمان انقلاب اسلامی» که در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد،گفت: معنویت حلقه مفقوده زندگی انسان، در همه عرصه ها و هدایت بخش و جهت دهنده سلوک آدمی خواهد بود.

وی افزود: انسان از آغاز تا انجام و فرجام زندگی اش به معنویت نیاز ذاتی و نفسی دارد و هرگاه از چنین نیاز وجودی غفلت کرد دچار خسارت های فراوان خواهد شد.

دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: معنویتی که در قالب راز و نیاز با محبوب، عبودیت در برابر معبود، معرفت، محبت و سنخیت با انسان کامل و مناسبات گفتاری، رفتاری و الهی انسانی باشد، معنویتی کامل و مدنظر انقلاب اسلامی ایران است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رودگر افزود: معنویت اسلامی کلید کمال و عنصر کارآمد در همه عرصه های حیات طیبه است؛ معنویت مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی دارای ساحت نظام عرضی و سطوح نظام طولی است که آن را تشکیک پذیر کرده و معنویت فقهی، اخلاقی و عرفانی را شامل می شود تا تفاوت های طولی بین معنویت های سه گانه فقهی ،اخلاقی و عرفانی در این گفتمان ظرفیت پوشش دادن همه استعدادها و استحقاق های معنویت گرا را داشته باشد.

وی گفت: معنویت نماد و نمود قدرت نرم پیوسته به جهان بینی و ایدئولوژی یا حکمت نظری و عملی اسلامی در گفتمان انقلاب اسلامی می باشد که چنین معنویتی در متن زندگی نقش آفرین و دارای کارآمدی و کارکردهای گوناگونی است.

حجت الاسلام والمسلمین رودگر بیان کرد: در تبیین گفتمان امام خمینی(ره) طرح برخی گزاره های معرفتی در معنا و مبنای معنویت امری ضروری است؛ گزاره اول این است که یکی از فطرت هایی که جمیع سلسله بنی الانسان مخمر بر آن هستند... فطرت عشق به کمال است؛ گزاره دوم نیز این است که انسان دارای دو فطرت است که یکی از اصل فطرت و دیگر تبعی(فطرت تنفر از نقص و انزجار از شر و شقاوت).

وی گفت: گزاره سوم شامل این است که انسان در باطن و فطرت خودش تنهایی ندارد؛ گزاره چهارم نیز آن است که انسان در بدو فطرت خالی از کمال و جمال، نور و بهجت است چناچه خالی از مقابلات آنها نیز هست لذا استعداد کمال و ترقی و تعالی وجودی را داراست و فطرتش بر استقامت و مخمر به انوار ذاتیه است.

این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: گزاره پنجم نیز آن است که عوامل معنویت، راه ها و شروط نیز مطرح خواهد شد که عبارتند از تفکر، مشارطه، مراقبه، محاسبه، یاد خدا، ولایت مداری، تقوی و اخلاص.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha